reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamusie ze Stanów

Czesc dziewczyny. Cale wieki mnie tu nie bylo:-)
Widze ze temat przedszkolno-zlobkowy.
Patryk od wrzesnia idzie do przedszkola na 3 dni w tyg. Zajecia trwaja od 9-1:30 w tym drzemka ale przed i po zajciach przedszkole dziala jako day care i dzieci sie bawia, wychodza na plac zabaw itp. W sumie opieka jest zapweniona od 6am-6pm. Bardzo sie denerwuje bo Patryk mowi tylko po polsku, z dziecmi na palacach zabaw sie jakos dogaduje wiec mam nadzieje ze bedzie ok. Placimy $616 za miesiac za 3dni w tyg,(za 5dni $1030).Ja i tak jestem w domu z Julia wiec 3 dni z rowiesnikami chyba mu wystarcza. Dodatkowo zapisalismy go w soboty do polskiego przedszkola w Bostonie zajeica trwaja 4h, Patryk zachwycony i sporo polskiego zalapal. Na zakonczenie roku dostal dyplom i byl bardzo dumny.

Amerykanskie przedszkole jest fajnie, na duzym terenie z wlasnymi placami zabaw, kortami i basenem. Z minusow to trzeba przynosic wlasny lunch w przedszkolu dzieci dostana 2x mleko i przekaske. Patryka bede wozic na 9 i zabierac o jakiejs 3 ale niektore dzieci siedza od 6-6 bez cieplego posilku:szok:
W sumie obejrzalam kilka przedszkoli i niektore wygladaja koszmarnie jakies baraki obskurne, z malutenkim palcem zabaw najczesciej przy ruchliwej drodze a ceny z kosmosu.

W poniedzialek lecimy z dziecmi do Orlando:-D Nie moge sie juz doczekac.

Czy Wasze maluchy tez czesto maja biegunki. U nas w przeciagu 2 miesiacy przerabiamy juz 3 raz biegunke i u Julii i Patryka. Nistety mnie na koniec po nich tez zawsze lapie. Mam nadzieje ze do wyjazdu minie:crazy:

reklama
u nas nie ma biegunek, katiNJ przyjzyj sie diecie dzieci bo z tego co mi wiadomo to nie jets to jakas normalna sytuacja.. biegunka wrecz jest objawem chorobowym moze dzieci jedza cos czego jelitka nie akceptuja itd.. poradz sie tez lekarza- moze on cos ci doradzi szczegolnie ze i twoja coreczka i twoj syn ma biegunki

ja lece sie kapciac z mala :D urzadzamy sobie wspolna kapiel bedzie wesolo hihji :D apozniej bedziemy przechodzic przez rozczesywanie wloskow i zaplatanie.. aj ciezka sprawa :D

Domiska no wlasnie tu u mnie krazy jakis wirus biegunkowy i najgorsze ze na to swinstwo lekarze nie daja lekarstwa tylko ma samo przejsc, u dzieci czasem nawet moze trwac 2 tyg. W sumie to juz 3 raz to zlapalismy, zazwyczaj po czestszych wizytach dzieci na placach zabw i tym podobanych przybytkach, raz po wizycie dzieci w naszym domu i raz po polskiem przedszkolu sporo dzieci zachorowalo.NIe jest to zwiazane z dieta, nie od brudnych rak tylko wirus. Moze taki klimat w tym NH. W NJ Partyk tylko raz zlapal tego typu biegunke od niani od ktorej pozarazalo sie jej corka i jeszcze kilka osob. Ponoc bardzo czeste w przedszkolach, zobaczymy.

ojejku katiNJ faktycznie nieciekawie z takim wirusiskiem:/ oby to szybko przeszlo!!
odpukac nas chorobska omijaja, mala nic nie lapie od dzieci PUK PUK w niemalowane!!!!

buu a ja jutro powrot do pracy a tak mi sie nie chce.. naprawde przydalyby mi sie jakies wakacje.. ajjjjt :D

KatiNJ u nas nie ma biegunek, ale moja bratanica to non stop ma. I jak pisalas lekarze nic nie dawali do tej pory, kupka byla przebadana i nic nie wykryto. Ostatnio przepisali bratanicy antybiotyk, bo za dlugo miala ta biegunke i byla z krwia. lekarz mowil, ze to od piasku (jak dziecko bawi sie np. w piaskownicy).
Skonczyla sie jej ta biegunka to teraz ma zatwrdzenia i caly czas cos:szok::szok::szok:

hej dziewczyny, nie wiem czy mnie pamietacie, dawno nie pisalam. Widze ze macie na tapecie temat przedszkola. Ja sie tez balam na poczatku. Poslalam do KinderCare i jestem zadowolona. Place 600 dolarow miesiecznie za 4 half days (czyli do 5 godzin), mam znizke 10%. Przedszkole jest fajne, maja lunche, picie, przekaski-snacki, banany itd. Plac zabaw dostosowany do 2-latkow. Ogolnie jest bardzo fajnie. Musze przynosic jedynie swoje pieluchy, reszta jest. Alusia chodzi chetnie, rzuca sie w objecia paniom wiec zakladam ze nikt jej nie krzywdzi. Duzo sie ucza, spiewaja piosenki, ucza sie ksztaltow, kolorow, liczyc itd. Ja potem sie doksztalcam na you tube z tymi piosenkami i wierszykami zebym wiedziala o co chodzi :-D Ogolnie polecam. A jesli chodzi o jezyk to tez sie balamm bo w domu mowimy tylko po polsku ale Alusia zalapala blyskawicznie.

Witaj Iza dzieki bardzo szybko chlona jezyki. Moja bratanica ma 2 lataka oglada amerykanskie bajki i juz zna bardzo duzo slow po angielsku. W domu mowi sie tylko po polsku.
Bylam na wakacjach troche:-:)-(, tak bylo fajnie, ze nie chcialo nam sie wracac do domu. Bylismy w Lake George.:-):-):-)

Ostatnia edycja:
Witam jestem Aneta obecnie mieszkam u Usa mam synka z Maja 2007;-) chętnie do Was dołącze ;-) Czekam na odpowiedz Pozdrawiam Aneta;-)

reklama
Hej Aneta, moja corcia jest z czerwca 2007, to bardzo podobnie :-) Chodzi do przedszkola, gada troche po polsku a troche po angielsku. U nas ostatnio temat nocnika kroluje. A jak Twoja synek? Chodzi jeszcze w pieluszkach? Z jakiego stanu jestes?

Do góry