reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamusiowe dolegliwości różnorakie

reklama
Cynamonka bedac zlosliwa bestai to proponuje nalewke na imbirze odrazu Ci przejdzie wszytko zapewniam...dobra jest herbatka imbirowa sa tez tabletki do ssania imbir plus magnez ;D ja powiem szczerze ze boje sie ziolek
Dorka wspolczuje w zeszlym tygodniu malam czas zlego spania od paru dni moge jakos do szostej wytrzymac :laugh: ;)

Nie gniewajcie się, ale to ogromna ulga przeczytać, że ktoś też sapie, stęka, dyszy itd. Bo ja juz sądziłam, że się okropnie nad sobą roztkliwiam. Nawet miałam wyrzuty sumienia, że wczoraj obiadek przygotował mój żonek a nie ja. Głupol ze mnie :D

Właśnie zarejestrowałam się na jutro na USG. Nie wiem, czy dobrze zrobiłam, ale co tam. Lekarz mnie nastraszył tą hipotrofią. Wprawdzie w piątek mam badanie u niego w gabinecie, ale ten jego sprzęt, coś mi starością zalatuje. Jadę do prywatnej przychodni, tam monitor jest duży i w ogóle wszystko jakieś nowsze. A nóż okaże się, że te pomiary robione u niego są jakieś nie do końca wiarygodne? Będę przynajmniej miała jeszcze jedną opinię - tym razem położnej. Zobaczymy.

Monika luzik oni maja chyba ze trzy metody oznaczania wagai wiec zobaczysz max moze sie roznic nawet o 100g wiec dla spokoju czego sie nie robi? mam nadzieje ze zarzucisz nas fotkami z tego jutrzejszego s[otkanka?!!! ;D ::)

No wlasnie dziewczyny czy wam smakuja migdaly i orzeszki? ja patrzec nie moge a uwielbialam moze instynkt -one strasznie uczulaja dzieci... ale owoce bym mogl;a jest tonami siadam do miseczki sliwek i co za chwile jest pusto a bylo 1.5kg a arbuzy zjadam lyzeczka taki 3kg to na dwa dni idzie...banany gruszki troche jablek i mrozone brzoskwinie posypane cynamonem uwielbiam o niczym innym nie moge myslec

Ja też jestem za owocami wszelkiej maści. Już podczas tej ciąży zjadłam chyba więcej owoców , niż sama ważę a ważę nie mało ;D
Natopmiast warzywa jakoś słabo mi wchodzą. Zjem jak muszę, ale niekoniecznie.

Ja od samego początku zażeram się winogronami i pomidorami (chociaż teraz mamzgagę giganta po pomidorach, więc niedługo adijo pomidory ;)) Wogóle nie lubię migdałów, ale zrobię wszystko, żeby tak nie paliło. Orzechy uczulają bardzo, ale migdały nie aż tak. Choc z alergią nic nie wiadomo, w każdym razie nawet ziemniak moze uczulic podany w nieodpowiednim czasie - tzn za szybko. :)

reklama
a smazone miesko? ja poprostu jak dorywam takiego schabowego to nic mnie na talerzu wiecj nie obchodzi a na wedliny patrzc nie moge  gotowane tez odpada wieceie do tej pory jakos tak nie mielismy samkow i humorkow na cos ale teraz to szal pal...jak nie dostaje co mam na koncu jezyka to deprecha placz i zgrzytanie zebow najgorzej jest na obiadkach u rodziny tam to co powiem ja biore polmisek ze schabowym i mielonymi a wy robcie co chcecie jeden malutki kotlecik z tego wszytkiego laduje na moim talerzu  ::) oj ile trzeba wycierpiec z milosci ::)

Do góry