reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mamusiowe dolegliwości różnorakie

A no i mój pęcherz ledwo co zipie :baffled:, jeszcze jak siedzę to spokój ale wystarczy że się gdzieś ruszę to zaraz uciska na pęcherz i potwornie chce sie siku. Nawet czasem na dłuższu spacer ciężko się udać bo martwie się że nie dojdę, wtedy wolnymi kroczkami trzeba dodreptać do celu :sick: :baffled:.

reklama
u mnie na razie spokuj :dry: choc wcale mnie to nie cieszy :no:
podobnie jak dorotak w nocy nie moge sie ulozyc wszystkie kosci bola za duzo chodzic tez nie moge bo wysiada kregoslup:wściekła/y: jeszcze do tego moja corcia jakis ciezki okres przechodzi bo budzi sie w nocy ja ledwo zasne a ona wstaje i znow moj sen zaklocony:wściekła/y:
ja ledwo ubieram skarpetki a buty to na stojaco bo jakbym sie schylila to juz chyba bym sie nie wyprostowala;-) :-p rany:baffled:
a dziewczyny napewno nie przegapicie ze to juz wierzcie mi to sie wie takze spokojnie tego sie nie da przegapic:-) :nerd: juz coraz wiecej dochodzi to terminu ani sie obejrzec jak sie porozdwajacie:-) super:-)

Ja jak mam skurcz, to zaczynam automatycznie głębiej oddychać. Im bardziej mi się brzuch spina, tym głębszy oddech. Te skurcze były dziwne. Idę dzis do lekarza,bo na usg jestem umówiona. Może zrobi ktg i się wyjaśni. Pozdrawiam obolałe ciężarówki. :-)Mam wrażenie, że nie tylko ja już czekam z utęsknieniem tego momentu. Idę zaraz na spacer i małe zakupy. Pochodzę po schodach, może cos sie ruszy... w koncu 4 piętro;-)

a ja aż cierpnę na myśl o jutrzejszej wizycie u gina, poprzednie badanie było bardzo bolesne, i potem przez dwa dni też mnie brzuch bolał, jeszcze mi powiedział, że gdyby głębiej paluchy wepchnął to bym od razu urodziła, cham !

Pola miala racje. Jak widze, ze wszystkie mamy mniej wiecej to samo, to sie uspokajam, ze jednak u mnie wszystko w normie.Znowu uzbrajam sie w cierpliwosc, widać dzidziuś chce sobie jeszcze posiedzieć w spokoju.

Goralka coś w tym jest, ze czas spokornieć :tak:

Jak mam skurcze w dzien to sp[okojnie rozchodze ale jak leze w lozku i chce spac a tu brzuchol swoje to nie mam ochoty zeby to trwalo dluzej......fe a Ptysiek zrobil sie dobry juz przez sen wyczowa ze cos sie z nami dzieje i mowi oddychaj kochanie rozluznij sie pomysl o czyms milym i tak co chwile poki nie poczuje ze zasnelam -dobry... nawet jak mi sie ten tekst juz znudzi to i tak go kocham ...:tak: :-D
Blue nie dawaj sie jesieni to wyciszenie to chyab znak zlej pogody?!! :dry: ciekawa jestem co z tym sniegiem przymierzalam butki na zime i zadne nie wchodza!! co ja zrobie jak spadnie snieg?? w adidaskach na slizgawke??:cool2:

Eh się wzruszyłam czytając jak cudnie do Ciebie mówi Ptysiek. Ciekawe, czy jak sie już zacznie na dobre to będę chciała, żeby do mnie mówiono, normalnie jak mnie coś bardzo boli to zdecydowanie wolę ciszę i bezruch.

ja też wolę ciszę i bezruch. ale ostatnio jak bolał mnie brzuch...bardzo, bardzo a mój mąż zamiast mnie po nim głaskać poszedł spać ze słowami na ustach że napewno dziś nie urodzę bo jeszcze tydzień to minimum to się wkurzyłam. no i wypominam mu to do tej pory. a niech ma za swoje.

reklama
Goralka cudnie to brzmi jak sie slyszy raz albo dwa a to takie mruczando pod nosem na spiacego on nawet o tym nie pamieta cos w stylu chrapania... :dry: ja tez wole cisze i spokuj a tu ....oddychaj .... jak bym mogla o takim czyms zapomniec ? ale co tam kochany jest obiecal wstawac w nocy nosic na ramieniu wiem ze takie noszenie a nie odkaldanie dziecka do luzeczka bardzo pomaga na kolkii rozwoj ruchowy dzidzi.. jest caly czas jak by masowane ruch naszych miesni go pobudza ,,,, wiec nie upierajmy sie zeby lezalo... chusta i jaazdaaaaa... teoria z wykladu o patofizjologiii noworodkow...mojej pani prof..;-)

Do góry