reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mamusiowe dolegliwości różnorakie

:cool2: Wiecie, przestalam reagowac na te przepowiadajace skurcze. Siedze sobie i dotykam brzucha i dopiero sie skapnęłam, że jest betonowy. Znaczy się skurcz.

reklama
ja jak chodze to czasem tak mam ze nie wyczuje momentu dopiero jak odpuszcza to tak jakos luzniej sie robi.. ale jak siedze czy leze to nie da sie u naswszytkie miesnie czuje jak ciagna...:baffled:

a ja przed chwilą miałam chyba skurcz. po domu chodziłam dziwnie skulona i jak się kapnęłam i próbowałam wyprostować to jakoś dziwnie nie mogłam, tak jakbym miała brzuch ściągnięty...ale fajnie...bo myślałam że u mnie to się nic nie ruszy...

A mnie straszne g.....
W piątek po południu zaczęły mnie boleć plecy. Myślałam, że z przepracowania. Nie przespałam nocy. Kolejna minęła ok. A od niedzieli do dzisiaj mam horror!
Wg mnie to nerka. Ból jednostronny, promieniujący w dół. W poniedziałek mąż zawiózł mnie do rodzinnego. Obejrzała mnie, zbadała (ginekologicznie-wow!), pukneła w nerkę (jakby mnie ktoś młotem walnał), zbadala mocz i dała skierowanie na odzdział ginekologiczny. POjechaliśmy. Na miejscu spoko. Zabrali mnie na odział. Dostałam pojedynczy pokój z własną łazienką obok. Przyszły 4 osoby. Zapytali, czy może napijemy sie kawy, herbatki lub wody. Kultura :) POdłączyli do ktg na pół godziny, wzięli mocz do zbadania i zapowiedzili, że zbadają jak dostana wynik badania moczu. KTG wykazało, że z dzieckiem wszystko ok. Miałam nieregularne skurcze, ale cholera, dziewczyny, przy tych w krzyżu, nie czułam tych z przodu. Ból jak cholera. Jeden miałam taki, że padłam na kolana przy kibelku (ścisneło z 2 stron) i nie mogłam się podnieść ani oddychać-chciało się tylko wymiotować, czego w sumie i tak nie zrobiłam, bo nie miałam siły.
Jak zaczynał twardnieć mi brzuch robiłam ćwiczonka ze stron rodzic po ludzku i pomagało. Z czasem miałam coraz mniej sił...Myślałam, że tam zostanę, ale zaczęło mi przechodzić.Przesiedzielismy tam z mężem 3,5 godz. 1godzinę zajmowali się mną, ale potem cisza. Okazało się, że główna doktor poszła odbierać bliźniaczki :-D
Jak wrócila (buty i spodnie miała we krwi...) zbadała mnie i stwierdziła, że szyjka doś krótka ale głowka wysoko i wszytsko zamknięte. Za 2 dni mam sie u niej stawić. Problemem dla mnie jest to, że oprócz nocy z soboty na niedzielę, do dzisiaj nie udało mi się zasnąć bo jak się kładę (nie ma znaczenia czy na plecach czy na boku), to dopada mnie taki ból, że muszę wstać i usiąść. Noce dłużą się okrutnie...Boję się, że jeśli tak dalej pójdzie nie będę miała siły by rodzić. Mam nadzieję, że jutro w szpitalu zrobia m i usg nerek i się wyjaśni, skąd ten ból. Choć ta lekarz twierdzi, że to dziecko uciska, ale to niemożliwew. Może boleć podczas ucisku, ale nie żeby całą noc i w ciągu dnia jak tylko zaczynam chodzić.
Dzisiaj miałam wizytę u połoznej i szłam ze łzami w oczach. Normalnie droga, która zajmuje mi 10 minu, trwała dzis 35 minut. Ludzie zatrzymywali się i pytali, czy mi pomóc. Wyglądam jak trup po 3 nieprzespanych nocach (i dniach tez rzecz jasna) i zapłakana oraz zatzrymująca się i kucająca co chwilę-koszmar. Potrzymało mnie tak prze 1 godzine i przeszło. Teraz czekam na noc. dzisiaj pieprzę, nie pomaga mi ani paracetamol ani no-spa, więc biorę persen. Trzymajcie kciuki, żebym się wyspała, bo zejdę przedwczesnie z tego świata...

Kurde Pola co Cie za diabelstwo dopadło. :szok: W sumie nie odkryli co Ci jest i Cie tak poprostu do domu puścili? :no: Taaaa. Pamiętaj jednak, że najważniejsze że z dzidzia wszystko ok i niech ta mysl Cie podtrzymuje na duchu. Nie wiem już co Ci poradzić, skoro mądrzy tego świata nic nie wymyslili. Po tylu nieprzespanych nocach uśniesz dzis pewnie mimo bólu. Trzymamy kciuki, że wszystko sie wyjaśni i przejdzie w jak najkrótszym czasie. :-(

dolaczam sie do slow cynamonki pola mam nadzieje ze szybciutko ci minie :tak:
ja tez ledwo laze jak sie zasiedze to kurde wstac nie moge moja kosc lonowa chyba jest zmiazdzona bo tak boli do tego jeszcze lewe kolanko:wściekła/y: takze raczej musze spac na prawej stronie bo jak sie poloze na lewej to biodra wysiadaja a swoja droga to dziwne bo dzidziucha czuje bardziej z prawej:confused: mam nadzieje ze to juz niedlugo:-p bo zdrowia i cierpliwosci mi brak:baffled:

Pola ale mi bidulko ciebie zal z tymi nerkami co prawda mnie nie bola teraz ale mialam kiedys bole nerkowe i strasznie bola, a jesli to naprawde dzidzia uciska bo to najbardziej prawdopodobne bo juz jest coraz wieksza i przeciez nie musi sie ruszac zeby uciskac to zycze ci wytrwalosci ale i tak bardzo ci wspolczuje trzyaj sie kochana

Dziękuję Kochaniutkie!
Przespałam noc:-) Oczywiście z przerwami, ale spałam-hurra. Ale jestem szczęśliwa. Pewnie pomogły modlitwy najbliższych i duchy przodków.
Dzisiaj miałam bóle, takie jak Ewa. Kość biodrowa po lewej stronie-też bardzo nieprzyjemne, ale dające się wytrzymać. Mąż się budził, co chwila i patzrząc, że leżę obok i sprawdzał, czy żyję:-D Tak, już sie przyzwyczaił, że mnie nie ma, albo po nocach kulam się i skaczę po piłce lub pluskam w wannie. Całe szczęście na razie minęło. Na 14.00 jedziemy do szpitala, zdam relację po powrocie.
Całuski dLa Was od szczęśliwie-niecierpiącej:tak:

reklama
Gratuluje Pola:-D Odpoczęłaś w końcu.
Ja miałąm wczoraj kryzys. Ryczałam i ryczałam. Z bezsilności, bólu, braku wpływu na to, co sie dzieje. A właściwie na to, co się nie dzieje. Popłakałam i znowu mam siły na czekanie! Dobrego dnia!
Ja dziś nie idę na cmentarz, jakoś się boje przeziębienia. Taki wiatr....

Do góry