reklama

Mamuski grudniowe

4madlen w końcu robiliśmy skojarzoną, po konsultacjach z ciocią pediatrą i teściową, sponsoruje nas po części. Płaczu nie było dużo, ale porządny, płucka zdrowe :-D współczuję z tym pępuchem, oby się długo już nie trzymał

Fiolka moja Mysza też zasikuje i produkuje przy zmianie pampka, choć nie zawsze, ale przewijam ją tylko na macie pielęgnacyjnej i kładę podkład, zrobiliśmy duży zapas :sorry:
Małego bierz do światła, zawsze możesz poprosić też o badanie poziomu bilirubiny, to jest badanie z krwi (jest jeszcze bilirubinometr, moja mała była tym badana ale wyniki z tego różniły się od wników z krwi), o interpretację zawsze pytaj pediatry, norma zależy od doby życia. W której dobie wyszliście ze szpitala? Zażółcił się długo po wyjściu?

reklama
Witajcie,
wrocilam z zakupow, nic nie kupilam sobie..ludzi strasznie duzo...
U mnie nic sie nie dzieje, jutro wizyta i raczej termin wywolania dostane choc chcialabym sama. Juz raz wywolywali mi i bylo strasznie boląco :confused2::zawstydzona/y:
4madlen mam nadzieje, ze w koncu zagoi sie wam pepuszek, u naszej malej odpadl po 2ch tygodniach ale srodeczek miala zywy i przez placz i napinanie sie taka jakby brodawka jej sie wypchala. Balismy sie ze to przepuklina pepkowa, ale smarowalam spirytusem i z czasem uschlo i odpadlo. Nasza lekarka gp tez chciala nas wyslac na takie lapisowanie w Irlandii, ale w szpitalu powiedzieli jej ze juz tego nie robia.

Hej,
ale naskrobałyście, tylko trochę zdążyłam nadrobić,
my też załatwialiśmy dzisiaj becikowe, potrzebowaliśmy do tego ksera naszych dowodów, zaświadczenie od lekarza który prowadził ciążę, wypełniony wniosek z PCPR, i numer konta na który chcieliśmy żeby były przelane pieniążki,
ubezpieczenia też załatwialiśmy, a że musieliśmy dokumenty wysłać do Warszawy to potrzebowaliśmy kopie dowodów potwierdzone z oryginalnością, kopię aktu urodzenia też potwierdzone z oryginalnością (potwierdzenia w urzędzie miasta) wypełniony wniosek, który wydrukowaliśmy z internetu,

jutro idziemy na ważenie, zobaczymy czy mała przytyła, czy nadal spada z wagi, mam nadzieję, że nie, robiliśmy jej wyniki z krwi i z moczu, moim zdaniem nie wyszły za dobrze, bo ma 7 pozycji w badaniu krwi za wysokich, jutro się okaże, trzymajcie kciuki, żeby nie było tak źle,:-(

ja też w święta nie pojadłam za dużo:crazy:

moja mała na początku nie robiła kupki przez 5 dni, ale jak zaczęła to teraz robi dosyć często, czasem całkiem sporo a czasem tylko takie brudzenie:rofl2:

idę kąpać małą
pozdrawiam wszystkie forumowiczki:-)

do becikowego oczywiście jeszcze oryginał aktu urodzenia

Ostatnio edytowane przez moderatora:
kurcze nie wiem co robić... Antoś zrobił kupkę, jasno zóltą, gładka i chyba ze śluzem, bo taka zżelona, ciągnąca nie wiem jak to nazwac ;/ zrobił bardzo głosno, tak jakby z niego ta kupka wytrysnela.. oczywiscie wszystko poprzedzone kilkunastominutowym prężeniem i stękaniem... niby zawsze stęka ale ta kupka jakaś dziwna. w dodatku słysze jak mu w jelitkach jeździ :(

Ale to widac nitki sluzu czy wyglada jak ciastolina ta kupa? Nasza mala tez takie robila na poczatku, a jeszcze do tego byly grudki niestrawionego mleka. Z tym, ze ona miala skaze bialkowa. A wysypke dostala na czole i skroniach taka drobniusienka. Jak przeszlismy na preparat mlekozastepczy to zaczela robic takie jak wlasnie ciastolina i zielone, rozne odcienie...

Lill tak jak mówiłam akt urodzenia i dowód i polisa :happy: Tam wypełnia się wniosek i na pieniądze czeka się do 30 dni , pieniądze przelewają na konto , od ręki się nie dostaje :-( A zgłoszenie i tak trzeba dokonać telefonicznie albo przez internet...
Vivien a szczepiliście 5w1 czy 6w1? I jaki jest ich koszt może wiesz?

Ostatnia edycja:
reklama
Ciril kochana mocno trzymam &&&&&&&&&&&&&&&& Eni miejmy nadzieje że wszystko będzie wporządku i mala przybiera na wadze:tak: Mi koleżanka mówila że jej synek jak miał nieżyt jelit to mial kupy ze śluzem tylko on bardzo dużo plakał bo nieżyt miał od jelit i bolał go brzuszek myśle że jak nie placze to wszystko wporządku ;-) Nathani dziękuje:-) Ja jeszcze o becikowe nie złożyłam może zdąże to zrobić w starym roku teraz mam dwie córki w domu i siedze z nimi a musze wziaść zaświadczenie z mojej gminy że u nich nie biore beckikowego a tam trzeba jechać nie mam jak i narazie jestem w doopie:wściekła/y:jagby osly przefaksować nie mogły:wściekła/y:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry