Vivienne
Marysiowa Mama :) Moderatorka
4madlen w końcu robiliśmy skojarzoną, po konsultacjach z ciocią pediatrą i teściową, sponsoruje nas po części. Płaczu nie było dużo, ale porządny, płucka zdrowe
współczuję z tym pępuchem, oby się długo już nie trzymał
Fiolka moja Mysza też zasikuje i produkuje przy zmianie pampka, choć nie zawsze, ale przewijam ją tylko na macie pielęgnacyjnej i kładę podkład, zrobiliśmy duży zapas
Małego bierz do światła, zawsze możesz poprosić też o badanie poziomu bilirubiny, to jest badanie z krwi (jest jeszcze bilirubinometr, moja mała była tym badana ale wyniki z tego różniły się od wników z krwi), o interpretację zawsze pytaj pediatry, norma zależy od doby życia. W której dobie wyszliście ze szpitala? Zażółcił się długo po wyjściu?
współczuję z tym pępuchem, oby się długo już nie trzymałFiolka moja Mysza też zasikuje i produkuje przy zmianie pampka, choć nie zawsze, ale przewijam ją tylko na macie pielęgnacyjnej i kładę podkład, zrobiliśmy duży zapas
Małego bierz do światła, zawsze możesz poprosić też o badanie poziomu bilirubiny, to jest badanie z krwi (jest jeszcze bilirubinometr, moja mała była tym badana ale wyniki z tego różniły się od wników z krwi), o interpretację zawsze pytaj pediatry, norma zależy od doby życia. W której dobie wyszliście ze szpitala? Zażółcił się długo po wyjściu?

Tam wypełnia się wniosek i na pieniądze czeka się do 30 dni , pieniądze przelewają na konto , od ręki się nie dostaje :-( A zgłoszenie i tak trzeba dokonać telefonicznie albo przez internet...
Mi koleżanka mówila że jej synek jak miał nieżyt jelit to mial kupy ze śluzem tylko on bardzo dużo plakał bo nieżyt miał od jelit i bolał go brzuszek myśle że jak nie placze to wszystko wporządku ;-) Nathani dziękuje:-) Ja jeszcze o becikowe nie złożyłam może zdąże to zrobić w starym roku teraz mam dwie córki w domu i siedze z nimi a musze wziaść zaświadczenie z mojej gminy że u nich nie biore beckikowego a tam trzeba jechać nie mam jak i narazie jestem w doopie
jagby osly przefaksować nie mogły