reklama

Mamuski grudniowe

Kochane witam sylwestrowo rzadko ostatnio zagladam ale walcze z taka grypa ze nie moge oddychać oczy mi łzawią gardło boli masakrycznie:baffled:Nastka tez chora Julita jak narazie tylko kicha zobacze co z tego bedzie.Chce wam zyczyć szczesliwego nowego roku 2013,żeby dla kazdej z nas był rokiem pełnym nadzie wspaniałych i radosnych chwil w gronie najbliższych:-)spróbuje was poczytać ale nie wiem czy nadrobie:zawstydzona/y:

reklama
Wiolka zdrówka dla Ciebie i Twoich Księżniczek :tak:

U nas już walą fajerwerki, ale zamierzam dotrwać do północy, Maryś na razie śpi. JEst dzisiaj bardzo marudna jak tylko ją odłączę od mlekopoju, ciągle by jadła i jadła choć brzuszek okrąglutki i wygląda na pełen...

Nathani-kochana u ciebie to już ostatnie dni w dwupaku:-) Gratuluje świeżo upieczonym mamuniom:tak: Ania-witajcie w domku;-) Vivienne-moja tez tak ostatnio ma pojedzona ale marudzi o cyca dam jej ciumknie troszke i idzie spać,ale nam słuchajcie wychodzi jedynka na dole:szok:mała jest ostatnio strasznie marudna ma stan podgoraczkowy i daje czadu.U mnie tez szczelaja juz ale z Nastka czekamy do północy zeby napić sie razem picolo:-p

Co do szczepionki na gruzlice. To u nas szczepia na drugi dzien po porodzie, a jesli dziecko jest weekendowe to trzeba sie umowic i to zazwyczaj przypada gdzies na 4 tydz zycia. U nas ta czerwona grudka znikla jak Maja miala 6-7 mcy.

Agugu moja mala odginala sie w luk i takie C bo miala refluks i ja zgaga palila. Na poczatku myslelismy ze to wzmozone napiecie miesniowe, ale w Polsce pediatra po opisie objawow zapytal czy ona duzo ulewa. Powiedzialam, ze duzo bo ma refluks, wiec stwierdzil, ze to moze byc zespol sandifera. Dostala leki i przeszlo, ale miala wtedy 5 mcy.
Wizyte mielismy na drugi dzien u tego pediatry, a trafil nam sie taki z druga specjalizacja neurologia dziecieca. Nie stwierdzil wzmozonego napiecia.

Ja jestem wykonczona, dzis robilam porzadki w szafkach w kuchni, nagle mi sie duuuzo miejsca zrobilo. Teraz pichcilam spagheti z malzami i kalmary w ciescie. Bede jeszcze robic do tego pomidorowy sosik. A pozniej to zalegne przed tv, a wieczorem trzeba bedzie wywolywac. Maz mowi ze od jutra mam biegac po schodach, a sprzatac to dopiero drugiego stycznia, bo jak to sie mowi jaki nowy rok taki caly rok:-D

ZYCZE WAM SZCZESLIWEGO NOWEGO ROKU, DUZO ZDROWECZKA, KASY, SPOKOJU, SPELNIENIA MARZEN I WSZYSTKIEGO CO SOBIE ZAPRAGNIECIE OBY WAM SIE SPELNILO.

Wiola zdroweczka:tak::tak:

Basia owocnego wywolywania;-) alez samkolyki masz, ja wlasnie kisiel jadlam:-D:-D:-D malo sylwestrowa potrawa:-D:-D

Moj maly tez je i je, a pozniej to sobie by tak pociumkal przysnal pociumkal, ale od kiedy ulal juz dwa razy nosem mleko, probuje malego troszke przetrzymac;-)

SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU :-p. ŻEBY BYŁ OBFITSZY I ŁASKAWSZY :-)

udało mnie sie doeditować wspomnienia z porodówki :-D Myśmy we czwóreczke (i kot) byli tylko :-)
Laura dotrzymała, widziała z okna jak strzelają :-) Poszła spać koło 1-ej. Ja zresztą też. Tatuś uczcił Nowy Rok lampką malibu :-)
Z tego co widze to ma być u mnie dziś 5 stopni :-D Zastanawiam się nad małym spacerkiem chociaż po osiedlu :-) Bo właściwie sama potrzebuje powietrza :-p
Wiolka zdrówka dużo !!!
Hmm... Po porodzie położna zostawiła mi oxy do końca, żeby macica się szybciej obkurczyła. Mocno krwawiłam jeden dzień (w tym troche "wątróbek" ze mnie poleciało) teraz prawie wogóle się "nie oczyszczam", praktycznie zamiast podpasek zwykłych, mogłabym wkładki używać i spokojnie by wystarczyły. Normalne to ?? Bo z tego co pamiętam z Laurą dość długo krwawiłam a samo oczyszczanie trwalo około 5tygodni. A teraz czuje się jakbym miała ostatni dzień @.

Nathani to już jutro :* Trzymam kciuki :-)

Goko gratulujemy :-)
A co u Aurelki ? Ktoś coś wie ?
Basiu trzymam kciuki :-) Może wywołacie sami wcześniej ?? :-D
Ide jeszcze dospać, bo później nie ogarne :-D Chociaż na dobrą sprawe czuje się jak narazie wyspana :-p

reklama
Witajcie,
z wywolywania nici, bo Maja nam sie obudzila kolo 2 i do 5 z nia wojowalam, dala nam przedsmak nieprzespanych nocek z Matim.
Dzis tak mnie boli glowa i niedobrze mi, ze chcialabym obudzic sie 7 stycznia na porodowce :confused2:
Wybaczcie,ze tylko o sobie, ale jestem nie do zycia. Moze jeszcze zasne...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry