reklama

Mamuski grudniowe

Moja też lubi kąpiel, a kąpiemy M na zmianę raz ja raz On. A wanienkę mamy taką Wanienka kąpielowa FISHER PRICE - Akwarium BCM!!! (2924106869) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. także Mała sobie wygodnie sama siedzi. Wanienka pożyczona więc hamak który powinien być w komplecie nie ma :zawstydzona/y: Ale i tak jest super :-) A kąpiemy próbkami musteli , dolewając do wody kilka kropel oliwki ( za radą położnej ). Później zamierzamy kąpać w Linomagu(Linomag , Linomag ) tylko muszę kupić bo Krem Bobo z linomagu - rewelacja-polecam. Główki niczym nie smarujemy ale myjemy jej główkę wodą z wanienki do której dodajemy oliwkę. Buźkę smarujemy próbką J&J oraz Linomagiem(na dwór). Położna odradziła nam mycie w próbkach J&J tej 3w1 bo powiedziała że bardzo wysusza. I faktycznie. Starszak się umył tym z 3-4 razy i zrobiła mu się szorstka skóra :-(

Herbatki nie dajemy bo jeszcze za młoda jest Rozalka, a jak ma problemy z brzuszkiem to kładziemy na brzuch. W ogóle staramy się żeby Mała codziennie leżała trochę na brzuchu ( nawet jak krzyczy ). Wczoraj pokrzyczała 10 minut i zasnęła na brzuszku i spała z 4h.

My już po spacerku, Mała jeszcze śpi w gondoli , byłam też dzisiaj w MOPS-ie w sprawie becikowego , zapomogi i zasiłku także 2 tys będziemy mieć :-)
Nie zapeszając dziecko ładnie spało wczoraj tzn. od ok.21:00-1:00 , 1:30-4:30 , 4:30-6:00 ( tu było tylko cmoktanie cycka) a na dobre obudziła się po 8:00. Jakby tak było codziennie to byłoby git :happy2:

Vivieen zapieluszkowałam Młodą wielorazową i powiem Ci że jak dla mnie super . Pupa od razu zaczęła odychać i piekna pupcia się zrobiła a po jednorazówkach zazwyczaj jest troszkę czerwona. Jest tylko jeden minus. Mimo że mają one regulacje to jednak jeszcze są za duże i bokiem przy nóżkach przesikuje także zaczniemy się pieluchować wielorazowo za jakiś miesiąc już wtedy powinno być ok. Myślę że Maria już by fajnie w wielorazówkach się czuła. Pupa oczywiście nieco większa ale i tak zgrabniutka ...

Ostatnia edycja:
reklama
Witam się i ja. :-D
Wstałam dziś o 11, bo mała aż tak dała pospać mamie. Kochane dziecko. :-)

Pytanie do dziewczyn po cc - po jakim czasie przestałyście krwawić?

Mojej Zuzi skóra strasznie schodzi, aż płatami z całego ciałka, a najbardziej nogi. :baffled: Co zmianę pampera to smaruję oliwką i nic. Dzisiaj ma być u nas Pani doktor, to zapytam co mam na to poradzić. :tak:

A i dziś odpadł nam kikucik! (wprawdzie przylepił się do bodów, więc starałam się nie ciągnąć i chciałam z tym czekać aż przyjdzie Pani doktor, ale w nocy odpadł sam, ale chyba nie cały) :confused:

Noukie no ja właściwie jem prawie wszystki, oprócz czekolady, kiszonego, marynowanego, gazowanego, kapusty, cebuli i grzybów a tak to chyba reszte jem :-)

Bulkaasia no Ty coraz mniej a ja chyba coraz więcej, 5 tyg po porodzie a mnie piersi zaczynają piec :sorry2:, z 7 butelek dziennie już zeszłam na 4 a reszta cyc :-)

misia ja próbowałam swojemu i koperkową podawać i rumianek ale pluje więc zrezygnowałam, może za jakiś czas znowu będę próbować , co do czkawki to mój synek ma codziennie, zresztą jak był w brzuchu to 2 razy dziennie miał więc się przyzwyczaiłam

Viv to ja czekam na relacje z podróży, też bym chciała gdzieś pod koniec stycznia albo w lutym jechać do rodziców na śląsk a to też 350 km

A ja kępie maluszka o 21 codziennie, zanim zje to zasypia razem z nami i budzi się dopiero koło 2, i używam tylko kosmetyków z musteli, syn bardzo dobrze je toleruje, do kąpania używam żel do mycia, a po wyjęciu z wanienki buźke jeszcze przemywam wodą do buzi, no i balsamuje go całego prucz włosków, a z kąpaniem świetnie sobie radzę sama i mąż tak samo, misia co do wyślizgnięcia dziecka to wystarczy że chwycisz go dobrze, je prawą rękę wkładam dziecku pod główkę i chwytam go za prawe ramie tak że główka leży na nadgarstku a lewą trzymam pupke i od razu mniej syn się wierci

poczytałam... :blink: 10 stron, uff.
clodi super z tym karmieniem, gratuluję wytrwałości :tak:
viv to faktycznie cię załatwili, nie ma co :no: Współczuję. Co do chustowania, to póki co to jedno wiązanie na razie stosuję. Resztę mam nadzieję się nauczyć od jednej babki, którą znalazłam na forum chusty.info :tak: Co prawda nie mieszka w mojej miejscowości, ale bywa i wymieniłyśmy się telefonami. Da mi znać jak będzie się wybierać i umówimy się u mnie na kawkę i naukę praktyczną wiązania :tak: Widziałam też dziewczyny z Radomia. Tu chyba któraś z was pisała, że szuka kontaktu, to tam znajdziecie :tak:Viv kąpiemy podobnie, M. trzyma ja myję :tak:
wiolka ja muszę się przejść do 'mojego' marketu po druki i zgłosić ma lego do ubezp, tylko kurcze nie mam kiedy :confused:
Ja po macierzyńskim nie wracam do pracy, wychowawczy ciągnę. Nie mam babć na miejscu i nie miałabym z kim zostawić małego. Poza tym, nie mam chęci. Póki menio będzie wyrabiał z pracą i finansami, to tak będziemy funkcjonować.
nathani ja piję kawę, bo nie wyobrażam sobie funkcjonowania w dzień bez niej :baffled: Piję rano, z zaparzacza, więc przefiltrowaną. Kupiłam sobie bezkofeinową z mkcafe, jest b.dobra, polecam :tak: A słodycze też jem, z umiarem oczywiście, szczególnie jeśli o czekoladę chodzi (z orzechami odpada, bo mały się drze po niej, sprawdziłam :dry:).
Lilith mój mały też już w 62 :tak: 56 już w szafie schowane :-) W ogóle pączuś mi się z niego robi, no ale cycowy taki, że nie ma się co dziwić :-D Pampki 2 babydream fun&fit już małe, zapinam je na samych brzeżkach (ogólnie nie polecam tych pampków, lepsze są 'zwykłe' babydream, delikatniejsze i lepiej się zapinają).
kasia ciepłą, przegotowaną wodą przemywaj oczka. Nam to pomogło, sól fizj. nie :no:
misia u mojego czkawka po karmieniu to już niemal standard i tak jak pisze viv, bardziej chyba nas to męczy niż jego ;-)
Aurelka to łuszczenie się skóry na tym etapie jest normalne, bo jeszcze schodzi ta ochronna warstwa z życia płodowego :tak: Piotruś też tak miał, najgorzej właśnie na nóżkach na kostkach. Wystarczy kąpiel, natłuszczanie i cierpliwość ;-)

Liwuś przekonałaś mnie, zamówię kilka pieluch po powrocie, bo u naszych rodziców chłodniej niż u nas i Mała z samą pieluchą nie pobiega. Ale jakbyś jakieś zdjątko Rozalki to ja chętnie ;-)

Aurelka u mnie krwawienie potem lekkie krwawienie i coś jakby upławy to bite 6 tygodni. Potem tydzień ponad przerwy i znowu krwawienie prawie 4 dni, więc strzelam że to okres, choć Młoda tylko na piersi i mówią że jeszcze za wcześnie :confused:

Betiks fajnie że kogoś znalazłaś na miejscu, 4madlen mówiła że w Radomiu nikogo nie widać, nie słychać, Radom choć ostatnio popularny to jeszcze nieco zacofany :nerd: ale ja się wybieram i jak zdrowie dzieciaczkom dopisze to wybierzemy się z Maryśką i Antośkiem na spacer i jakieś chustowanko w domu. Tylko teraz nie wiem która to ma być uczennicą :-D
Pieluchy mamy te same i też już ledwo ledwo, ale nam się w nich dobrze chodzi... nie przeciekają, trzymają całą noc i wchłaniają nam wszystko, raz założyłam pampersa to rano się okazało że siku już się nie pomieściło :sorry2: z fun&fit mamy jeszcze całą pakę trójek, zanim kupiłam miałam się dopytać Was jaka jest różnica między f&f a zwykłymi babydream, bo panie w sklepie nie wiedzą :confused: oczywiście zapomniałam dopytać, także porównania do zwyklych nie mamy. Może są trochę sztywne ale nie przeszkadza nam to zupełnie, i pupa czerwona nie jest, a właśnie po pampersach trochę tak :baffled:

Byłyśmy na spacerze dość porządnym, ale zimno jak diabli, choć słonko świeci i niby jest -1, ale odczuwalna niższa na pewno. Wiaterek słaby ale mroźny, brr.

Teraz czekamy na brata mego, będzie smażył naleśniki, może się skuszę na kilka. Maryśkowa buźka lepiej, ale parę krosteczek zostało, a jem podobnie jak 4madlen chleb z wędliną, kurczaka, ziemniaki/ryż, więc dalej nie wiem czy to pokarmowe :/

Aha, mojej Małej łuszczyła się i dalej się łuszczy ale mniej skóra na głowie, takie białe łuseczki, jak łupież, żadnych strupków jak ciemieniucha nie ma. Ale co mnie martwi to skóra u góry głowy, właśnie okolice ciemiączka wydziela brzydki zapach od paru dni :dry: smarowałam jej główkę kilka razy oliwką przed myciem, myjemy główkę codziennie i nie wiem z czego to (może ta oliwka zaszkodziła :confused:) i co robić... dobrze że mamy pediatrę w rodzinie, odwiedzimy ją w pon. lub we wtorek, aby tylko nie było to nic złego :no:

Ostatnia edycja:
misia czkawka się nie przejmuj moja tez często ma;-) herbatek nie podaje tylko pierś , jak ma problem to na brzuszek ułatwia przesuwanie się gazów
viev udanej podróży kawał drogi ale pomalutku może młoda prześpi cała trasę

cinamona ja tez wlazłam w jeany ;-) kozaki i zapięty płaszcz;-)
betiks daj małej czas teraz będzie etap cofania ale przejdzie jej ;-) dzięki za nazwę kawy muszę się zaopatrzyć tylko gdzieś czytałam ze te bezkofeinowe nie zdrowe:confused:
u nas kapie tatuś co dwa dni ;-) mała dziś ciągle chce być na rekach .....kręgosłupa nie czuje . dziś będę miała chuste ale nie wiem czy sobie z nią poradzę :confused:

reklama
viv no dostałam receptę na ovulan bo te można brać przy karmieniu to sa te z jednym hormonem tylko... ale nie dopytałam jak je brać wiem że mam zacząć w dowolnym momencie... i jak to kto ma być uczennicą - JA! :-D
nathani super! dasz radę z chustą. Ja sobie myślę że jak ja daję to wszyscy dadzą ;-)

i kurde mam znowu jakieś dziwne problemy: chyba mi sie zrobił hemoroid, mówię chyba bo nigdy w życiu nie miałam... czy z tym się zgłosić do ginki czy jakiś inny specjalista sie takimi rzeczami zajmuje? bo nie wiem co mogę na to brać a to bardzo niekomfortowe jest :baffled::cool2:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry