reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuski grudniowe

cinamona kaczka pycha ( opinia wyrażona przez mojego męża) ale rzeczywiście pycha wyszła:tak:
clodi trzymam, żeby wszystkie badania wyszły dobrze
Położna poszła, Lenka waży 4810 :tak: pięknie przybrała. Położna zapytała czy dokarmiam sztucznym mlekiem opowiedziałam, że tylko pierś. ciesze się ze tak przybiera ;-) jutro 4 tygodnie po porodzie ale ten czas leci....

reklama
Hej...

Nadrobiłam, le piszecie tak duzo, ze kazdej nie odpowiem...
Mala daje mi wieczorami popalic a do tego usiluje ogarnac szkole...massakrrra...

Ciril - Ja mam to samo. Mała w nocy spać ostatnio nie daje, a do tego codziennie po 2-3 egzaminy mam. Nie wiem jak mam to ogarnąć.

Ja już po egzaminie. :tak: Zdałam na 3.
Jutro czeka mnie ustna matma, informatyka i pisemny angielski.

Hej dziewczyny. Skrobnę póki nie mam temp. Wczoraj mnie takie poty oblewały, że szok :no: Dziś dalej głowa boli, ale nie biorę nic. Popijam tylko syropek cebulkowo-czosnkowy. Przez 2 noce miałam za dużo pokarmu i musiałam ściągać, a dziś choć mały też tylko się raz o 3 w nocy obudził (od 22:00), potem przed 6 to cycki miękkie :-( Jej, boję się żebym nie straciła pokarmu, bo się 'wygotowałam' wczoraj w tej temp ponad 39 :-( Mężu kupił woreczki na pokarm i teraz nie wiem, czy ich użyję. No nic,najwyżej sprzedam na All. Dał za nie 28 zeta za 25 szt.
Mały się budzi z kolejnej półgodzinnej drzemki... :dry:
Pozdrawiam was cieplutko i dziękuję za miłe słowa :tak:

Zdrowka Betiks.
A my jeszczenie wyruszylismy. Czekam az mezu uspi corcie i jedziemy od razu.
Pare spraw do pozalatwiania mam, chcemy zlozyc podanie o dom socjalny i dofinansowanie do czynszu chociaz na okres mojego macierzynskiego. Zobaczymy co z tego bedzie. Moze cos nam dorzuca :sorry2:
Pogoda nam sie poprawila, corcia zaliczyla spacer z babcia, kapcie miala na nogach i nawet smiga w nich takze ciesze sie. Dzis juz ja nie boli. Synek tez spi.
U mnie dzis watrobka na obiad, dawno nie jadlam...:-D

Basia ja wątróbke wczoraj miałam :tak:

A ja siedze na necie i szukam sprzętów pod zabudowe do kuchni, może już w maju przeprowadzimy sie do naszego nowego domku :-D

Ja tylko wpadam na chwilę powiedzieć że byliśmy w poradni neonatologicznej ale USG nie zostało zrobione , dostałyśmy skierowanie na USG główki na 7.02 bo przecież każdą czynność w innym pomieszczeniu się robi i trzeba rejestrować oraz na ponowną wizytę na 19.01.2013. Poza tym została zmierzona i zważona :-D Także mój grubasek mierzy 60 cm i ma 4600g wagi :-)

U nas ponadto bez zmian - prawie , bo tak jak Ania odstawiłam dzisiaj definitywnie witaminę K i D vitum które zażywała Rozalka. 2 dni temu jej odstawiłam witaminy i zupełnie inne dziecko , wieczorem nie było płaczu prężenia i ogólny spokój , a noc przespała teoretycznie całą tylko na cycka co 4 h :szok: się budziła, ale po odłożeniu do łóżka od razu spała , w ciągu dnia też spokojniejsza, wczoraj podałam witaminę i znowu dzikie akcje i usypianie a raczej uspakajanie dziecka przez 4 h, a Ona pręży się płacze i inne cuda. Szkoda mi malucha także odstawiam. W przyszłym tygodniu będę na szczepieniu u pediatry to się zapytam czy mam kupić witaminę D3 czy nie bo i tak zażywam w suplemencie diety więc może tyle wystarczy ( w necie wyczytałam że to wystarcza ).

Przepraszam że tak tylko o sobie , wieczorem postaram się nadrobić.

Ale to co, że niespokojne wrzeszczące dziecko to wynik podawania wit K+D??? Nigdy o tym nie słyszałam:no::no::no::no: Cholerka, jeżeli tak, to może tran by wybrać...

Ja musiałam Małej zacząć podawać Debridat, bo żadne antykolkowe nie dawały rady i już się bałam, że będzie ta sama historia co Wiktorkiem:baffled::baffled::baffled: Wczoraj dałam pierwszy raz, więc dzisiaj zobaczymy:)

Wątróbka... mniam... Ja dzisiaj kurczaka pieczonego i risotto z warzywami i jajkiem sadzonym...

już się bałam, że będzie ta sama historia co Wiktorkiem:baffled::baffled::baffled:
a co się działo ?
Ja tez na chwilkę. U nas kiepsko napady wróciły, na smoczka się obraził i mam przechlapane bo usypianie jego to męka.
Kupiłam już i podaje bobotic bo nie mam pomysłu już ręce opadają. chyba żeby odstawić witaminy :zawstydzona/y:nie wiem

reklama
Witam kochane u nas dni powolutku mijaja Nastka od poniedziałku do przedszkola poszła po feriach wiec z sama Julita mam troszke luźniej zmeczona jestem ostatnio strasznie czas leci i zaraz u nas beda chrzciny wczoraj kupilam sobie ubranie na chrzest małej w sobote jedziemy do sącza zaprosić chrzestnego małej zaraz zakupy musze powoli zaczac na impreze robić i wiecznie coś:confused::dry:Ja dzis na obiadek robiłam kurczaka w piekarniku z czosnkiem tymiankiem i cytrynka wyszedł pyyycha:-pdo tego ziemniaczki z ziolami prowansalskimi zapiekane;-)

Do góry