reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuski grudniowe

Noukie a jakiś skomplikowany ten namiocik? Jak patrzyłam na google images to chyba nic trudniejszego tam nie było, podejrzewam że uszyć to najmniejszy problem, tylko trzeba by było przemyśleć materiał, konstrukcję, no i potem dostarczenie. Teściówka ostatnio pod namową małża stwierdziła że zrobi kilka pluszaków :-D czekam na wynik tych improwizacji, bo pluszaków jeszcze nigdy nie szyła ;-)

Wiolka super się chrzestny zachował z tą świecą, tak w ogóle to jest jakoś przyjęte czy świecę kupuje chrzestny czy rodzice? Szatkę uszyje i ozdobi teściowa, na niej na pewno będą imiona Marysiowe i data chrztu, za ozdobę ma posłużyć malutka różyczka taka jak na ubranku, ale o świecy jeszcze nie myślałam, w sumie mam sporo czasu jeszcze, to akurat się poorientuję co i jak :sorry2: Wiem natomiast, że chrzestny chce Małej podarować złoty medalik z wygrawerowaną datą chrztu.

17 lutego tuż-tuż... urodziny mojego Małża. Coś mu muszę przygotować, tylko jeszcze nie mam pomysłu. Niestety akurat mam zjazd sobota-niedziela :dry:

A w ten czwartek tłusty czwartek :-D

reklama
vivienne a ile Marysia miała cm jak się urodziła ? My już powoli w 68 wkraczamy, niektóre ciuszki 62 są ewidentnie ca małe :baffled:

Na chrzciny to jest chyba tak ze chrzestny kupuje swiece a chrzestna szatke, tak bylo u nas bynajmniej. Moja corcia dostala zlota bransoletke od chrzestnej z imieniem i data chrztu.

Dzis mi mija lajtowo dzien, tylko nie wiem czemu ale w nocy to moja starsza jest bardziej placzliwa niz synek.

Witam,

Noukie Nathani moja mała mało leży na brzuszku bo to dla niej jakiś koszmar, próbuje ją chociaż ze dwa razy dziennie położyć na jakieś pół godziny, ale co się przy tym nadenerwuje....., raz jej zdarzyło się usnąć na całe 15 minut, ale w nocy to bym bała się ją zostawiać na brzuszku:szok:,

Nathani Aisha89 ładnie wam dzieciaczki sypiają, moja to w nocy tak ze 2,5 do góra 3 godzin:no:, a wdzień to już wogóle porażka

Aurelka ja też już dostałam z ZUSu kasiórkę

Basia i tak powinno być, w nocy wyeksploatować babcię a w dzień niech odsypia i w ten cudowny sposób wilk syty i owca cała

Wiolka Basia u nas też taka tradycja że chrzestny kupuje świecę a chrzestna szatkę

Viev to teraz musisz się odwdzięczyć swojemu ślubnemu

A chrzciny tuż tuż, chyba zaczynam panikować, że się ze wszystkim nie wyrobię:szok:
A nam strzelił dzisiaj drugi miesiąc:-D

Eni najlepszego dla małej :) ale ten czas leci jak szalony :no: Ja jeszcze nie dostałam kasy z ZUSu mam nadzieje że na dniach dojdzie, to pewnie zalezy od pracodawcy kiedy wysłał papiery do zusu?- bo ja sie kompletnie nie znam

eni_ - gratuluję wkroczenia w drugi miesiąc. :tak:

Moja Zuźka nie mieści się tylko w 2 rzeczy rozmiaru 56, reszta to niektóre tak są za duże, że nie wiem. Ale to zależy jak szyte, rozmiar rozmiarowi nie jest równy. :blink:

Ja jutro mam latania, że hoho. Lecę do urzędu pracy, potem do ginekologa po zaświadczenie do becikowego, potem komornik, były szef. Uf i wszędzie muszę małą ciągnąć. Dobrze, że już pół butelki mleka odciągnęłam. :tak: My przespaliśmy prawie cały dzien, pomijając chwilowe posiedzenia na bb.

Możecie być ze mnie dumne! - Wykąpałam dzisiaj Zuzie sama! :-):-D:-D
Darła się jak nie wiem, ale to dlatego, że głodna. :tak:

Już nie muszę prosić M żeby wstawał kąpać małą, uff. jak się cieszę. xd

My jutro do lekarza na szczepienie już zaczynam się stresować tym bardziej że musismy być na 8:45 w przychodni a jeszcze rano muszę starszaka do przedszkola . Ciekawe czy się wyrobię...
W środę przychodzi przyszły chrzestny na ciacho , a w czwartek znowu lekarz..

U nas też świecę - chrzestny a szatkę - chrzestna ...

Aisha ja może z półtora tygodnia temu dopiero kasę z ZUSu dostałam, oni mają czas:angry:,
Aurelka a my nadal nosimy rozmiar 56, chyba tylko 1 pajacyk jest za mały, gratuluje 1 samodzielnej kąpieli, ja pewnie też bym dała radę ale kąpie wieczorami a mój m jest już zawsze w domu więc mi pomaga

Ostatnia edycja:
reklama
Viv a robisz na czwartek paczki??? Jak tak to sie wpraszam :-D ja dzis drozdzoweczki robilam :-p z dzemem :-).
My tez w 56 jezzcze siedzimy.
Mala w nocy wstawala co godzine to dzis dala mi obiad zrobic i drozdzowki :-) a teraz sobie ni to siedzi ni to lezy na moich nogach :-)
Mnie tez jutro troche latania czeka ;-) ale tak sobie mysle, ze Mloda z Tata zostanie a ja sobie starsza wezme i szybko obskoczymy miasto :-)
Ok :-) ide bo sie zlosnica zlosci chyba czas na cyca.

Do góry