Ok, Lena spi, wiec zaczne czytac co u Was, jakby co bede sukcesywnie nadrabiac
Wiolka - spoznione gratulacje z okazji ukonczenia kolejnego miesiaca

9 to brzmi powaznie!!
A Julitka od razu stanela na nozki i zaczela chodzic czy cos raczkowala?? Przepraszam jesli o tym pisalas ale byc moze ze mi umknelo

Ja niestety Twoich nog nie widzialam

ale rozumiem Cie jesli chodzi o naczynka bo ja mam zylaki

Po mojej mamie odzidziczylam i juz jako nastolatka mi sie zaczelo a po ciazy jest tylko gorzej

I juz nie tyle chodzi o etetyke co o bol, bo jak np sa upaly to noga cierpnie i puchnie

ech, jak skoncze karmienie bede musiala sie przejsc do chirurga naczyniowego coby na to spojrzal
Ela - tak, my ciagle rehabilitujemy Lene, wczoraj bylismy wlasnie po miesiacu przerwy na fizjo, Lena robi ogromne postepy ale wciaz jest roznica w napieciu pomiedzy jedna strona a druga

Od kilku dni raczkuje na kolankach a wczoraj zaczela stawac na kolankach trzymajac sie polki u juz pchala sie na stopki, tylko nozki i kregoslup wciaz za slaby bo ona jeszcze nie siada a jak ja posadze to tez jeszcze malo stabilnie siedzi

ale nie martwie sie tym, bo najwazniejsze ze postepy sa w rozwoju

Przykro mi ze taka masz syt w rodzinie, ale sama wiesz jak to jest mieszkac z tesciami

wiec Twoja mama tez zapewne ma jakies swoje racje...
U nas w koncu do raczkowania nie uzywalam zadnych zabawek tylko gazeta ulozona przed Lena byla najlepszym motywatorem

Aha, Ela, weszlam na ten link do fb co mi kiedys podeslalas i zglosilam sie ze chetnie dolacze do grupy ale od tamtego czasu nie mam ani odmowy ani akceptacji wiec nie wiem, czy mam cos specjalnego zrobic aby byc wtajemniczona czy jak

Co prawda nie wiem czy znalazlabym czas na tamte posty tez bo tu ledwo nadrabiam ale tak z ciekawosci chcialam Was przynajmniej zobaczyc

U nas tez podzial obowiazkow jakis taki malo wyrownany

ale u nas to duzo wynika z tego ze ja jestem z tych co to "zrobia lepiej" i mysle ze czasem po prostu nie chce pozwolic mezowi sobie pomoc
Paulina - gratuluje 4 zabka - u nas od ponad trzech miesiecy jak sie przebily dwa to sie zatrzymalo
Andzia - kolejne zabki, wow, ile juz macie?? Gratulacje dla Mikolaja z okazji 8 mcy

I jak aklimatyzcja w zlobku idzie?? Mam nadz ze Maly tego tak zle nie przezywa rozstan z mama, a mama jak sie trzyma??
Naty - witaj z powrotem! Dziewczyno, Ty to masz manie sprzatania i porzadkowania, podziwiam!!!
Zdrowka dla Wojtusia i wszystkiego naj z okazji 9 mca

Jutro idziemy sie wazyc

Ja i Lenka bo ja na pewno przytylam u Mamusi

a Lenka mam nadz ze do 8 kg dobila

Dobrze ze z glowka Malego jest ok, trzymam kciuki coby juz sie skonczyly te Wasze zdrowotne problemy

My z serduszkiem tez mielismy problemy ale dopiero jak Lenka skonczy poltora roczku mamy isc na kolejne usg...
Ale silnego masz chlopaka, chyba jako pierwszy zacznie chodzic tutaj na grudniowkach

Albo z Julitka Wiolki bedzie razem spacerowal

My tez juz powoli rozgladamy sie za fotelikiem, kupimy 9-36 i jak na razie moj typ to recaro young sport ale jeszcze bedziemy miec czas powazniej sie tym zainteresowac....a Wy jaki kupiliscie??
Tesciowie - no comment
Fiolka - super, z tymi ciuszkami

Ja mam w PL przyjaciolke co ma pol roku starsza corcie od mojej i ona mi zawsze pozycza wszystkie ciuszki bo akurat Male tak rosna ze te pol roku w rozmiarze roznicy jest

ciesze sie niezmiernie bo zawsze to duzo kasy oszczedzi sie na tych ubrankach a Lenie praktycznie nic nie musialam kupowac przez to

U nas tez wciaz sporo karmien bo Lena je jak ptaszek stale pokarmy, wiec lecimy wciaz na cycku - przy takiej ilosci karmien powinnam byc chuda jak szczapa a ja tyje

Gratuluje 8 mcy Wikusia
Lenka sie obudzila, potem dokoncze