reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuski grudniowe

Fajnie było, miałam mnóstwo czasu dla siebie, głównie czytałam książki, podczas gdy Marysia była z babciami.
Bałam się ze ja rozpieszcza noszeniem ale na razie nie jest złe, to mnie się ciężko odzwyczaić od ponownego braku nadmiaru wolnego czasu ;)

miło było posiedzieć z cała rodzina, choć brakło czasu na wszystkie plany

reklama
AsiaBp dobrze że w domku wpsółczuje podrapanego oka :-* ale dzieci to takie małę bąble nieraz krzywdę niechcący zrobią Naty u nas tez tak jest teściowa zawsze widziała tylko córunie dom im wyremontowała jak dostali od jej m wujka wyprawke dla dzieci robi tamtym wnuczkom kupuje na mikołaja na dzień dziecka a do naszych od niechcenia na urodziny przyjedzie i coś rzuci:dry:ale przyzwyczailiśmy się że my nusimy wyjamować i radzic sobie sami mamy od niej spokój cieżka kobieta z niej jest:baffled:ja wole z nią z daleka i rzadko się widzieć:-D Paulina ja sama jem słodycze pokryjomu:zawstydzona/y:ale też niesamowicie je lubie:tak: Andzia dobrze że w żłobku się zaaklimatyzował i zadowolony jest:tak:moja też do tyłu nie raczkuje tylko pełza ale uwielbia za rece chodzić siedzi cudnie jak ją posadze bo sama jeszcze nie umie usiąść ale taka wierci pięta ze na dupsku nie usiedzi:-Dnapewno wszystko z nim wporządku każdy brzdąc ma swój czas:tak::-)

Hej i znów post prawie cały skasowany gdzie pisałam o "aferze"

Naty z rodziną to wiesz jak się wychodzi :dry:
Przykre ale tak jest tacy ludzie, żal że to rodzina ale co zrobić :-(
Moi teściowie nie dali na chrzest małemu nic ani grosza ale do restauracji na obiad przyszli (matka, obciec, i brat D.)
Ja też bym chciała iść do pracy tak aby się oderwać i finansowo aby było fajniej ale również nie ma mi się kto małym zająć mimo że mama siedzu w domu na d... i guzik robi a tata emeryt ale wiecznie zapracowany :wściekła/y:
zresztą oni myślą wyłącznie o sobie.
Ale postanowiłam że o nic nie będę prosić (ze 3 razy się małym zajęli) trudno trzeba jakoś dać sobie radę a jak dla nich to jakiś problem bo z własnej inicjatywy nic kompletnie

Asia gratki dla Lenki ;-) to wy za granica mieszkacie?
Kurcze współczuję mi też kiedyś Wiktor nieźle dziubnął :no:

Paulina a co się stało że nie mogłaś dłużej karmić? :-(
Ja wiesz w czasie ciąży przed porodem nie byłam pewna wydawało mi się to nawet obrzydliwe :sorry2:
a po urodzeniu zawzięłam się i mimo sporych problemów karmimy się :-)

Andzia a długo jest w żłobku? Masakra takie maluszki i trzeba obcym dawać :no: ale co zrobić jak trzeba
łooo nieźle wazy :-)

nie wiem co jeszcze
zamówiliśmy parowar dziś :-)

asia o jaaa:O ale cie lenka zalatwila, zycze szybkiego powrotu do zrowia i udanych porzadkow:*:* a i gratulujemy postepow lenki:*

paulina no tesciowie ze pozal sie panie boze;/ co do fotela to nie rozklada sie bardzo ale mamy taki z 5 stopniowa regulacja oparcia wiec jak zasnie to lekko mozna go pochylic :) wiesz dzis np dwa razy normalnie przyjal ta mystatyne a raz tylko cofnal wiec zobacze jak jutro, generalnie on ma tendencje do dosc mocnych ulewan dlatego tez bede go badac pod katem refluksowym:(

andzia fajnie ze mikolaj sie dobrze czuje w zlobku:)a co dorozwoju to daj mu czas, kazde dziecko jest indywidualne i w swoim czasie wszystko osiagnie-nie panikuj bo nie lezy plackiem a probuje:)

wiolka no ladnie po kryjomu przed corą podjadasz hehe:D:*:*

fiolka no widzisz, czyli wiesz o co mi chodzi i czemu taka zla jestem;/ no a widzisz moi rodzice to jak wroca z pracy to caly czas z malym siedza i w weekendy ale nie moga sie nim tak o zajac bo pracuja zawodowo, maja dopiero po44-45 lat wiec nie bardzo maja jak;/ ale zawsze jak potrzebuje pomocy to moge na nich liczyc-zawsze.
maly mi ostatnio trudno zasypia-musze go lulac:O
:angry:

ej fiolka ale jaja z tym kasowaniem postow^^

Ostatnia edycja:
Ok, Lena spi, wiec zaczne czytac co u Was, jakby co bede sukcesywnie nadrabiac :)

Wiolka - spoznione gratulacje z okazji ukonczenia kolejnego miesiaca :) 9 to brzmi powaznie!!
A Julitka od razu stanela na nozki i zaczela chodzic czy cos raczkowala?? Przepraszam jesli o tym pisalas ale byc moze ze mi umknelo :(
Ja niestety Twoich nog nie widzialam :) ale rozumiem Cie jesli chodzi o naczynka bo ja mam zylaki :( Po mojej mamie odzidziczylam i juz jako nastolatka mi sie zaczelo a po ciazy jest tylko gorzej :(
I juz nie tyle chodzi o etetyke co o bol, bo jak np sa upaly to noga cierpnie i puchnie :( ech, jak skoncze karmienie bede musiala sie przejsc do chirurga naczyniowego coby na to spojrzal :(

Ela - tak, my ciagle rehabilitujemy Lene, wczoraj bylismy wlasnie po miesiacu przerwy na fizjo, Lena robi ogromne postepy ale wciaz jest roznica w napieciu pomiedzy jedna strona a druga :(
Od kilku dni raczkuje na kolankach a wczoraj zaczela stawac na kolankach trzymajac sie polki u juz pchala sie na stopki, tylko nozki i kregoslup wciaz za slaby bo ona jeszcze nie siada a jak ja posadze to tez jeszcze malo stabilnie siedzi :) ale nie martwie sie tym, bo najwazniejsze ze postepy sa w rozwoju :)
Przykro mi ze taka masz syt w rodzinie, ale sama wiesz jak to jest mieszkac z tesciami :) wiec Twoja mama tez zapewne ma jakies swoje racje...
U nas w koncu do raczkowania nie uzywalam zadnych zabawek tylko gazeta ulozona przed Lena byla najlepszym motywatorem :)
Aha, Ela, weszlam na ten link do fb co mi kiedys podeslalas i zglosilam sie ze chetnie dolacze do grupy ale od tamtego czasu nie mam ani odmowy ani akceptacji wiec nie wiem, czy mam cos specjalnego zrobic aby byc wtajemniczona czy jak :)
Co prawda nie wiem czy znalazlabym czas na tamte posty tez bo tu ledwo nadrabiam ale tak z ciekawosci chcialam Was przynajmniej zobaczyc :)
U nas tez podzial obowiazkow jakis taki malo wyrownany :( ale u nas to duzo wynika z tego ze ja jestem z tych co to "zrobia lepiej" i mysle ze czasem po prostu nie chce pozwolic mezowi sobie pomoc :(

Paulina - gratuluje 4 zabka - u nas od ponad trzech miesiecy jak sie przebily dwa to sie zatrzymalo :(

Andzia - kolejne zabki, wow, ile juz macie?? Gratulacje dla Mikolaja z okazji 8 mcy :)
I jak aklimatyzcja w zlobku idzie?? Mam nadz ze Maly tego tak zle nie przezywa rozstan z mama, a mama jak sie trzyma?? :)

Naty - witaj z powrotem! Dziewczyno, Ty to masz manie sprzatania i porzadkowania, podziwiam!!!
Zdrowka dla Wojtusia i wszystkiego naj z okazji 9 mca :)
Jutro idziemy sie wazyc :) Ja i Lenka bo ja na pewno przytylam u Mamusi :) a Lenka mam nadz ze do 8 kg dobila :)
Dobrze ze z glowka Malego jest ok, trzymam kciuki coby juz sie skonczyly te Wasze zdrowotne problemy :) My z serduszkiem tez mielismy problemy ale dopiero jak Lenka skonczy poltora roczku mamy isc na kolejne usg...
Ale silnego masz chlopaka, chyba jako pierwszy zacznie chodzic tutaj na grudniowkach :) Albo z Julitka Wiolki bedzie razem spacerowal :)
My tez juz powoli rozgladamy sie za fotelikiem, kupimy 9-36 i jak na razie moj typ to recaro young sport ale jeszcze bedziemy miec czas powazniej sie tym zainteresowac....a Wy jaki kupiliscie??
Tesciowie - no comment

Fiolka - super, z tymi ciuszkami :) Ja mam w PL przyjaciolke co ma pol roku starsza corcie od mojej i ona mi zawsze pozycza wszystkie ciuszki bo akurat Male tak rosna ze te pol roku w rozmiarze roznicy jest :) ciesze sie niezmiernie bo zawsze to duzo kasy oszczedzi sie na tych ubrankach a Lenie praktycznie nic nie musialam kupowac przez to :)
U nas tez wciaz sporo karmien bo Lena je jak ptaszek stale pokarmy, wiec lecimy wciaz na cycku - przy takiej ilosci karmien powinnam byc chuda jak szczapa a ja tyje :(
Gratuluje 8 mcy Wikusia :)

Lenka sie obudzila, potem dokoncze :)

Asia my mamy ten fotelik, fajny jest :)

Widziałam chęć dołączenia do grupy ale nie wiedziałam od kogo to to raz, dwa działań tylko z tel. Ostatnio i nie ma tam opcji zatwierdzeń a trzy to grupa nie funkcjonuje i chyba ja całkiem usunę

Jestem ponownie :)
Paulina - no u nas tutaj w mieszkaniu tez panele i Lena tez mi tu tylko pelzala ale u rodzicow byly wszedzie dywany i tam wlasnie zaczela raczkowac wiec wczoraj tutaj juz w salonie polozylismy dywan zeby mogla sobie spacerowac :)

Viv - witaj ponownie!!! Pisz co u Marysi! Widze ze zebow macie juz duuuzo :) - gratuluje!!!
A co do fb - no to juz wszystko jasne :)

Fiolka - przepraszam ze pytam ale znow nie jestem w temacie, o jakiej "aferze" piszesz?? a posty to administratorzy kasuja czy jak?
Tak, my na stale na Wegrzech mieszkamy :)

Andzia - my jutro sprawdzamy wage, ale nie martw sie Wojtusiem, najwazniejsze ze sie rozwija, w swoim tempie, ale do przodu, widac tutaj na forum najlepiej ze kazde dziecko robi w innym tempie i czasie rozne rzeczy :) i tak jest fajnie :)
Dobrze ze zlobek podoba sie Malemu, oby tak dalej :)
A jaki fotelik kupiliscie?

Naty - dzieki :) Z okiem juz lepiej bo i przed kompem moge siedziec ale jednak boli, no i musze isc do kontroli bo w szpitalu kazali po tygodniu brania antybiotyku

Zmykam do obiadu!

Naty no tak mi wychodzi strasznie lubie słodycze:zawstydzona/y:mam dużo słabszą wole niż Nastka:zawstydzona/y::-p AsiaBp kochana niestety mam naczynka i żylaki też mogę kiedyś mieć bo mój ojciec i mama też mają :confused2:ona w ogóle nie raczkuje tylko pełza do tyłu a czasem przejdzie dosłownie pare kroczków do przodu ale nie nazwałabym tego raczkowaniem:tak: A stawać na nóżki zaczęła jakiś czas temu bardziej lubi chodzić za rączki niż uczyś się raczkować a na brzuchu spędza bardzo dużo czasu i nic.Znowu wszyscy nam mówią ze dzieci które raczkują późno chodzą nie wiem bo my nie mamy doświadczenia w zaczynaniu chodzenia prze dziecko więc zobaczymy jak będzie u Julity:eek:
U nas dziś chłodno siedze pod kocykiem czuć już jesień:confused2:

reklama
hej:) dzis mam ciezki dzien, wojtek marudzi i histeryzuje jak go zostawiam zeby sam sie troche pobzawil, tlucze sie po mnie caly dzien,ale na szczescie wlasnie zasnal, zobaczymy czy sie obudzi czy juz pospi na noc cala... mamgo juz po nos haha^^ jeszcze do tego bolesne jajeczkowanie i dupa ogolna:(
asia no zobaczymy jak to bedzie z tym chodzeniem, jak sie nauczyl raczkowac to dupcia ciezka sie zrobila hehe:D
my kupilismy firmy coleto=to najnowszy model, nieco tansza imppreza niz recaro, nasi znajomi maja nie jedni i chwala sobie:) tyle tylko ze tu testy bezpieczenstwa nie przeprowadza niemiecki adac tylko iso na tym w sumie polega roznica bo wszystko inne ma jak recaro czy tego typu, teraz to chyba jakas moda na to recaro:p bo gdzie nie patrze to kazdymowi ze taki:?

wilus lasu****esz:) nie powiem, ja tez czasem lubie:p co dzis gotowalas?bo ja na dzis mialam pomysly a na jutro mi brak:p na obiad byla ogorkowa i kotlety mielone ale takie inne-zmieszalam mieso wieprzowe mielone z kurczakiem-piersia mielona dotego wszystko standard jak do zwyklych mielonych i worek uprazonej kaszy gryczanej:) mniam:p a na kolacje robilam zapiekanke-gotowany ryz, gotowany kurczak, ananas w kostke z puszki, seler szatkowany marynowany ze slika, zalane jajami ze smietana i pietruszka-natka na to pomidory w plastry a potem ser:) ale jedli haha!!:p co do chodzenia dzieciowego to wlasnie tak slyszlam tez ze jak raczkuja to pozniej chodza-zobaczymy:)
milego wieczoru wam zycze:*

Ostatnia edycja:
Do góry