Co nowego?
reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuski grudniowe

Ankka super:-) Ciesze sie :-)
witam nową mamusie :-)
A ja w końcu zebrałam się w kup** i zrobiliśmy z A. prawie porządny obiad :-D Zaserwowaliśmy frytki z kiełbaską z frytkownicy i do tego sałata na słodko:-D mmmm pycha.
Madlen dziękuje spytam, bo w sumie już po 1 wizycie. Zobaczymy.
Z tego co patrzyłam na innych forach/ wątkach tutaj, zwykłe badanie ginekologiczne to koszt jakichś 70zł. Z USG w zależności jak lekarz liczy ale chyba przeważa 90zł. Nie wiem jak badania (mocz, krew)

reklama
ankka super wieści:-)
Madlen ja płacę prywatnie 80 zł niezależnie co robi
Jutro wybieram się na badania, portfelu strzeż się :-D

No to widzę że u Was to taniocha, ja co prawda na NFZ,ale orientacje mniej więcej mam. Tak więc w zależności jaki to lekarz (tzn.czy ledwo po rezydenturze,czy ordynator) jest inna cena ale kształtuje się ona od 80zł do 180zł. Koleżanka ostatnio była o ordynatora szpitala w Ostródzie na wizycie i zapłaciła 150zł , moja lekarka przyjmuje również prywatnie i u niej wizyta bodajże 130zł. Także im miasto biedniejsze tym wizyty droższe...coraz bardziej 'kocham'tą Polskę:wściekła/y:

Ja po 3 h umierania i zaliczania totalnego zgonu połączonego z mdłościami , bólem jajników (chwilowym) i masakrycznym bólem podbrzusza(też chwilowym) wracam do świata żywych.
Teraz popijam barszczyk czerwony i będę robić pastę jajeczną na kolację. Chłopaki na rowerze także chwila spokoju...

Odnośnie bólu kręgosłupa to ja polecam pas lędźwiowo-krzyżowy dla kobiet w ciąży tylko dobrej firmy. Taki wniosek na pas może wypisać bodajże ginekolog.

Ostatnia edycja:
Hej...
U mnie ok, plamienie skończyło się wczoraj więc nie wiem sama co to było, ale cokolwiek dobrze że sobie poszło precz:tak:
Miałam iść jutro na wizytę przyśpieszoną ale nie wiem czy nie odczekac planowo do czwartku. Wszak serduszko już widziałam:-p

Anka gratulacje i cieszę się z tak dobrych wiadomości:-) człowiek może się wznosić ponad chmury ze szczecia jak usłyszy takie wieści:-p

liwus paste jajeczna jadłam wczoraj na śniadanie - też uwielbiam.........zreszta czego ja teraz nie uwielbiam.....będę normalnie jak stado sloni:( myślałam że preszedł mi troche mój słodyczocholizm ale po tym jak dziś zdjadła z 10 michałków i paczkę ciasteczek owsianych w czekoladzie stwiedzam że mi nie przeszedł:(
Jak tak dokucza brzuch to dobrze wziąść sobie nospę. Ja w poprzednich ciążach brałam, teraz póki co nie mam potrzeby na razie.
Ania mniam:pp frytki z frytownicy:cool2:...i ta salata -no własnie jutro zrobie sobie sałatę z fetą i oliwkami bo a mną chodzi. Dziś robiłam gulasz z indyka z kasza i mizerią:-p

madlen matko jaka Ty biedna jesteś z tymi wymiotami:-( najgorsze ze nie ma na to patentu://

Ja z poprzednimi ciążami chodziłam do gina prywanie i płaciłam za wizytę 180zł. teraz mam dość fajnego lekarza na NFZ więc nie czuje potrzeby płacić tyle za wizyt e wolę dzieciom za to coś kupić:)
A za badania typu HIV czy toksoplazmozę to i tak sie płaci nawet jak ma się skierowanie od lekarza z przychodni bo one nie sa refundowane. No bo przecież PO CO!:wściekła/y:

Ostatnia edycja:
Ja za samo badanie HIV zapłaciłam 80 zł , ceny badań to jakiś koszmar.
A wizyty u lekarza też nie tanie , bo 180 - 200 zł ;( niby nowoczesny sprzęt 4 d , ale tak naprawdę to ważne żeby dziecko było zdrowe a nie jakie ma dr. wyposażenie ...

reklama
Joasia to macie idealnie z tymi badaniami.
Ja chodzę prywatnie tylko i wyłącznie dlatego, że nie mam czasu na stanie w kolejkach do szpitala a moja praca pozwala mi tylko na wieczorne wizyty u lekarza :(

Do góry