reklama

Mamuski grudniowe

reklama
w pierwszej cizay,ruchy sa pozniej niz w kolejnych..ja mialam dopiero w 18tc..
i pamietam,ze na poczatku jak mi sie corcia poruszyla,to nawet nie wiedzialam,ze to jest ruch mojego dziecka..ale jak sytuacja sie powtorzyla,to juz maialm pewnosc,ze moj skarbek dal znac mamusi..:tak:

dziewczyny doczekacie sie ,jeszcze troszke ;-)

Vivienne a ktory ty tydzien teraz? Napewno to maluszek.

A ja sie chwale:-D:-D pare dni temu pisalam ze to raczej jelita, a dzis jestem pewna ze to Maly :-D:-D. Leze na boczku sobie oczka sie zamykaja az tu nagle taki wyrazny ruch poczulam ze az sie poryczalam i mam lezki do tej pory. A pare dni z rzedutez czulam tez wieczorami i bardzo delikatne. I tlumaczylam ze to jelita bo za wczenie a tu wychodzi na to ze nie za wczesnie:-D:-D:-D

Aniu a jakie sa te ruchy ?
bo ja nie mam jeszcze takich kopniaczkow,bardziej czuje jak mi Maluch caly przemieszcza sie ..wyczuwam juz go,wiem gdzie jest..ale to jeszcze nie sa takie mocne ruchy

U mnie jest 14 tc wg OM, i jedyne co czuję to właśnie takie muskanie nieraz, czasem jest faktycznie wyraźniej niż pozostałe, myślę, że można porównać to do pracy jelit, czy coś takiego ;)

Serio serio:-)
Madlen to tak jakby "plywalo" , na smyranie i kopniaki to za wczesnie, narazie tylko raz dziennie i w jednej pozycji jak leze. Ale jakby nie patrzec to czwarta ciaza:-) Dolozyc do tego moja "suchosc" (czyt. szczuplosc) to stwierdzam, ze to mozliwe. Spytam jeszcze gina w srode czy to normalne, ale pamietam co czulam jak Laura sie w brzuchu ruszala :-D:-Di wiem ze to to:-):-)

dzieki Aniu ,bo juz myslalam ze czujesz kopniaczki..a takie plywanie to ja tez czuje,juz od jakiego czasu...najpierw bylo raz ,2razy dziennie i tez nie codziennie a teraz to juz caly dzien,no chyba ze spi,ale dzisiaj pospalismy troszke w ciagu dnia,to jestesmy wyspani i teraz Maluch wierci sie ..czuje jak mi plywa po calym brzuchu :happy:

Nie nie:-) Wydaje mi sie ze na tym etapie ciazy to chyba za wczesnie na kopniaki bo nozie sa slabiutkie znaczy takie malutkie i delikatne.
Haha Madlen to wychodzi na to ze teraz razem sie upewniamy:-D ze to napewno to :-)

Z Laura w okolo 20 tygodniu zmienialam gina i jak mnie sie spytal czy juz czuje ruchy to powiedzialam mu ze nie wiem :-D ze chyba tak. Wtedy juz chyba nawet delikatne kopniecia i smyrania raczka czy nozka czulam. Powiedzialam mu co odczuwam i jak i powiedzial ze dobrze ze to to:-).

I teraz jeszcze bardziej sie wizyty nie moge doczekac:-P
Ide spac juz:-)
Dobranoc buziam w brzuszki:-*

reklama
Aniu na kopnaiczki to za wczesnie,wiem..dziecko ma jeszcze sporo miejsca i jest maluskie..
ja juz teraz mam pewnosc,ze to moj Maluch,ale jakis czas temu nie bylam pewna,wydawalo mi sie za wczesnie..,bo to bylo jakies 2-3tyg.temu
dobranoc ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry