reklama

Mamuski grudniowe

Ja od lat do gina chodzę na NFZ i wręcz sobie chwalę . Jedyny minus podczas ciąży to taki że w gabinecie jest USG które nie drukuje zdjęcia dzieciątka:-( Na kolejne wizyty mnie zapisują na bierząco więc nie muszę czekać w normalnej kolejce. Przyjmują 3 lekarki , badania bezpłatne pod warunkiem że zrobi się w wyznaczonym przez gina miejscu. Także ja jestem zadowolona...

Wiolka,Noukie bo z ortopedami dziecięcymi ogólnie jest problem w Polsce. Opiniami raczej bym się nie sugerowała bo koleżanka jeździła też do Poznania do pewnego Pana profesora niby specjalistę od dzieci ale ten okazał się czyha na kasę czyli operację jedną i drugą zrobił a rehabilitacja niby niepotrzebna. Jak to usłyszałam to mało ze śmiechu ze stołka nie spadłam...

reklama
Była u mnie koleżanka i dopiero teraz nadrabiam :-p
To juz połowa :szok:

Co do wizyt do ja chodzę do ginekolog prywatnie i płacę 80zł
na wizycie bada mnie i ginekologicznie i usg(nie co miesiąc) ciśnienie, waga, masa zdjęć...
100 zł z cytologią.
Zapisana jestem już na wizyty wcześniej teraz aż do września ;)

Wiolka ale płacisz :dry: masakra ale teraz wszystko trzeba opłacać sobie

Noukie :no:

Nathani no to tylko gratulować ruchów ;)

Ciril to tak jak ja, gratulacje :-)

Clodi widzisz to ja nie mam wcale smaków i zachcianek ;-)
i nigdy tak mało nie jadłam nieźle

4Madlen trzymaj się :*

Mummy współczuję :( Trzymaj się dasz radę
ja znów się męczę z krostkami w miejscach intymnych od miesiące nie chce zejść :/

Byłam dwa rady na dworze i mam dość :|

Jeszcze przegapiłam godzinę w któej się dzwoni do endokrynolog i nie wiem co robić.
Czy brać czy odstawić tą luteinę, na razie wzięłam 1 tabletkę może jeszcze na wieczór 1.
W ogóle mnie w brzuchu boli, jakieś takie impulsy :( niech już będzie wtorek :-(

Witam się i ja. Dzisiaj szefowa łaskaw i puściła mnie do domu o 12, żebym sobie odpoczęła i spokojnie spakowała na urlop.
Córcia moja wraca w niedzielę po 2 tyg. wakacji w pl i juz nie moge sie jej doczekać. zadzwoniła na chwilke aby spytać jaka płeć i sie popłakała biedulka z radości, że będzie miała braciszka:-)
Mój luby rano powiedział abym obiadu nie robiła bo zabiera mnie dzisiaj do restauracji, pytam jgo z jakiej z okazji? On; dzisiaj mija 3 lata i 10 m-cy jak jesteśmy małżeństwem;-) Wbił mnie w szok bo to taka nie rocznica ale liczą się chęci:tak: Także nie ma dzisiaj stania przy garach!!!
Mój synuś siedzi sobie na moim pęcherzu a ja latam jak szalona co 20-30 min siku, masakra jakaś:no:
4madlen ankieta zrobiona.

Bulkaasia - masz komfort w porównaniu ze mną, ja mogę iść na siku co 10 minut a to i tak czasem mało :P Zdążę wyjść z łazienki, usiąść przed TV i wracam :P A w nocy to się budzę co pół godziny-godzinę i tak w kółko ;) Choć jakoś od 4ej rano mam do 6ej-7ej spokój.

Ja dziś też nie gotuję, strajkuję ;) zamawiamy pizzę, no cóż. Ale mieliśmy kilka spraw do załatwienia, dziś jeszcze szkoła rodzenia, więc czasu na to nie ma.

Jutro liczę na usg 4d, ciekawe czy się uda i co zobaczę, nie mogę się doczekać!

Mi też dzisiaj nie chche ie gotować ...ale zostało mi troche kurczaka z wczorajszego grilla wiec tylko dogotuje ziemniaczki małżowi a siostrzeńcom frytki usmaże i bedzie git.

Ja też chodze na nfz i jestem mega zadowolona ...moja ginka za każdą wizytą robi mi usg ale nie zawsze drukuje zdjecia ... czasem jak jej przypomne to druknie ale te zdjęcia nie są tak wyrażne jak za opłatą bo wiadomo inny sprzęt ma nfz a inny prywaciarz.

Ja usg mam 10 sierpnia jeszcze 7 dni juz sie doczekać nie moge..no i mam nadzieje ze potwierdzi to co mówił wczesniej czyli ze powie córeczka :-D

Tak sobie siedze i mała ciągle mnie kopie ... ile ona ma energii ... mi juz by sie znudziło takie wiercenie i kopanie ... chociaż nie powiem duzo przyjemnosci mi to sprawia.

Kobiety jestem po prostu kapie ze mnie padam na pyszczek zrobilam obiad umylam 4 łazienki wyodkurzalam calą góre wszystkie pokoje pomyłam podlogi poodkurzalam caly dół pranie mi sie pierze zjadlam teraz dwa placki ziemniaczane z sosem grzybowym i umre chyba zaraz a wyrzucilam sobie jeszcze dywan do prania na pole a tu grzmi Mummy2 ja mam w domu 6 latke w dodatku kłótliwa jak cholera ostatnio i idzie zwariować Liwuś ten ortopeda jest naprawde świetnym specjalistą bardzo konkretny nie tylko o kase mu chodzi taki rzeczowy wszystko mówi jasno przynajmniej plus taki Fiolka-niestety jeszcze jak ma sie dziecko niepelnosprawne to żeby trafić na dobrego specjaliste graniczy z cudem a jak już to i morze pieniędzy kosztuje Bułkasia ale ci dobrze zrelaksujesz sie troszke Vivienne-ja też mam ucisk na pęcherz chociaż ostatnio mniej niz wcześniej może sie mała obrócila

Witam i mam pytanko czy wiecie cos na temat "nowych" ponoć tegorocznych zasad refundacji szkoły rodzenia przez NFZ? Mi sie obiło tylko tyle o uszy że trzeba mieć skończony 23tc i tyle, jeszcze nigdzie nie dzwoniłam, bo chiałabym cokolwiek wiedzieć nim dam się np wyprowadzić w las :D a to co udało mi się do tej pory wy googlowac to same starocie

Szczerze mówiąc nawet się nie dowiadywałam, gdzieś to ostatnio widziałam, że coś takiego jest, ale szczegółów to nie znam, nie pomogę... U mnie w mieście jest na szczęście jedna darmowa szkoła rodzenia.

Wyszłam z małą na plac zabaw w parku, przez chwilę było fajnie, bo się zachmurzyło i powiał rześki wiaterek. Postraszyło, spadło parę kropel i dalej duchota. A mnie brzuch rozbolał i w lewym boku strasznie kłuje, tak, że się schylić nie mogę :-(Zrobiłam jeszcze tylko małe zakupy i ledwo dolazłam do chałupy. Spać mi się chce strasznie, mimo kawy. I też nie gotuję dzisiaj, zostało mi jeszcze trochę sosu do spagetti, wystarczy tylko dogotować makaronu.
Wiola aleś się napracowała, skąd ty masz tyle energii kobieto? :-)

reklama
Pochwalę się :D
Czuje malucha coraz wyraźniej i nawet nie przykładając reki.
Dziś nawet mi odpukał :D po prostu niesamowite uczucie:-)

Asia fajnie że córcia taka szczęśliwa a swoja drogą fajnie mieć chyba starszą :D

O to macie z tym sikaniem jak ja. wyjdę z wc a juz mi się chce :no:

A mnie zaczęło gardło boleć :/ Ale tak to ze mną jest że jak choruje to w lato i często na gardło/anginę.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry