reklama

Mamuski grudniowe

My też na lekarzy masę kasy straciliśmy, teraz całą ciążę też chodzę prywatnie i za wszystkie badania niestety muszę płacić.
Ja na szczęście nie potrzebuję endokrynologa, ale od koleżanek wiem, że lekarze tej specjalizacji się cenią i na domiar złego ciężko jest trafić na dobrego, więc jeśli tobie się to udało to super. Może przy następnej ciąży obejdzie się bez jej pomocy, trzeba być dobrej myśli:tak:

reklama
Dzień dobry,
w końcu jestem po wizycie. Od 7ej na nogach, ale jak podejrzewałam, nie wyspałam się. Sto tysięcy rzeczy naraz mi się śniło i myślało i zamiast zbierać siłę na wizytę to wierciłam się jak głupia po tym wyrku. Relacja z wizyty w odpowiednim wątku.

Liwuś ja też mam podkłady poporodowe bella mamma, teoretycznie w szpitalu dostanę, chyba, że w końcu trafię tam gdzie nie chcę i niekoniecznie ;) Poza tym wychodzę z założenia, że lepiej mieć coś więcej niż za mało. W domu zawsze się przydadzą, dokupić zdążę.
A podkłady higieniczne mam takie http://www.doz.pl/apteka/p45816-Tufi_podkladka_higieniczna_90cm_x_60cm_5_szt

4madlen, już prawie koniec, dasz radę tych parę dni więcej :tak:

4madlen, jak ja cie doskonale rozumiem! tez mam juz dosc!!! mam nadzieje ze urodze szybciej niz pozniej, chociaz statystyki wokol mnie nie sa optymistyczne, na 5 dziewczyn jakie znam, ktore rodzily drugie dziecko tylko 1 urodzila 2 tyg przed czasem, pozostale pzrenosily od 10 do 14 dni!!! czyzby taka moda teraz???? ;-)
jesli chodzi o podklady to ja mialam przy pierwszej tylko 1 paczke a pozniejuzywalam podpasek tych wiekszych na noc, teraz tez tak planuje.
terminy mam w sumie bardzo podobne, z miesiaczki polozna wyliczyla na 29.11, a z usg wszytskich jakie mialam (czyli 3, gdzie ostatnie bylo 12/09) za kazdym razem wychodzil 01/12. Natomiast jak sobie wyliczylam wg seksu to mi wyszlo 27/11, ale to chyba ma najmniejsze znaczenie.
zrobilam wczoraj porzadek w ciuszkach dla dzidzi i okazalo sie ze mam cala mase na 56cm a malo co na 62cm!! musze dokupic chocby kilka spioszkow narazie. Pozniej licze na poswiateczne obnizki :cool2: i kupilam sliczny komplecik dla malej na swieta, nie moglam sie oprzec hihi
mialam dzis wreszcie wizyte u poloznej, dzidzia juz glowa w dol czeka hehe i po raz pierwszy mialam mierzony brzuch, wow! 34cm, ponoc idealnie na ten etap ciazy. Nastepna wizyta juz za 3 tyg.....albo raczej 'dopiero'

Ja tez juz mam dosc, ale pocieszam sie ze zostaly mi 4 dni pracy :-D Jesli chodzi o podklady to ja wzielam chyba dwie paczki, z czego maz mi dokupil jeszcze dwie, bo ja to zmienialam przy kazdej wizycie w toalecie i nie oszczedzalam bo pakowalam sobie po dwa. Chcialam miec pewnosc ze mi nic nie przecieknie..:baffled:
Za tydzien siostra przyjezdza, w piatek zamawiam tort dla Majeczki na urodzinki.

co do terminu porodu to ja mam z miesiaczki i usg na 31.12.12

ja chyba już nie rozumiem czym sie róznią podkłady od tych gigantycznych podpasek (bo ja własnie te podpaski uznawałam za podkłady poporodowe) bo to co viv wstawiła z napisem podkłady higieniczne to do czego służą? bo ja bym je uznała jako pielucho-ceratki czyli takie do podłożenia przy przewijaniu dziecka... Nie znam się?;p
mummy nie wyobrażam sobie przenosić! wiem, e to może nierozsądne ale tak sobie po cichu liczę że w poniedziałek na kwalifikacji będę miała takie rozwarcie, że mnie już zostawia na tą cesarkę... a jak nie to najpóźniej 13 listopada obstawiam i będę walczyć o tą datę ;-)

Widze ze wszystkie zmeczone, mnie strasznie boli gdy chodze, ale juz niedlugo

Jutro Maya ma 6 urodziny, ciezko uwierzyc ze to tyle lat

Wczoraj robilam badanie krwi pod katem cholestazy, tu normalnie czeka sie tydzien Na wyniki a dzis rano zadzwonili ze mam stawic sie w szpitalu jutro rano bo wyniki nieciekawe boje sie jak nie wiem co

Trzymajcie sie cieplo

reklama
4madlen te gigantyczne podpaski to podkłady poporodowe, choć bella mamma nazywa je podkładami higienicznymi.
A te drugie podkłady higieniczne to taka właśnie ceratka z podkładem, na pewno się przyda do podłożenia przy przewijaniu, zwłaszcza poza domem, można dodatkowo zabezpieczyć prześcieradło maleństwu i sobie po porodzie.

A ja dalej nie wiem, jak ułożyło się moje dziecię i czy będzie to cięcie czy w końcu nie :confused: im bliżej końca tym mniej wiem :nerd:

Trzymam kciuki za Twoją konsultację i wymarzony termin :tak:

Joanna kciuki i za Twoją wizytę, wyniki i zdrówko oraz wszystkiego dobrego dla córy :happy2:

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry