Hej kochane :-)
Ciril nie martw sie, dacie rade. Wiem co czujesz, bo tez mam dwojke malych dzieci, ktore beze mnie ani rusz. Jak bylam w ciazy z drugim synkiem to starszy musial zostac na troszke beze mnie jak lezalam w szpitalu, a potem jak rodzilam. W tej ciazy tez w szpitalu lezalam i musialam przezyc rozlake z dziecmi. Pocieszala mnie wtedy mysl, ze moje skarby sa pod opieka taty i babci. Twoj synek napewno bedzie w troskliwych rekach taty, wszystko bedzie dobrze, a Ty szybko wrocisz do domciu. Kciuki zacisniete!
Nathani zdrowka dla coreczki
Naty super, ze po wizycie wszystko w porzadku i oby tak dalej
Majja ja wiem, ze boisz sie pierwszego porodu, tez przed pierwszym tak sie balam, ale zobaczysz, ze wszystko bedzie dobrze. Nie ma wyjscia- urodzic trzeba i staraj sie nie nastawiac tak pesymistycznie. Gdyby porod byl taki straszny to meza bym wyeksmitowala z sypialni po pierwszym porodzie, a jak widac czekamy na trzecie bobo. bedzie dobrze

. Ja pierwszego synka rodzilam ze znieczuleniem, a drugiego bez i dalam rade, teraz tez bede rodzila bez znieczulenia

. Dasz rade
Fiolka kochana uszka do gory

. Dolki to teraz normalna rzecz. A jak z tym gardlem? Ja Ci radze plukanie gardla woda z sola lub woda z szalwia, aby gardlo bylo nawilzone. Pij goraca wode z miodem i zrob sobie syrop z cebuli- mowie Ci pomaga, ohydny, ale skuteczny. No i niezawodna herbata z cytryna i miodem. Kuruj sie.
Co do rozstepow. Smarujesz sie jakims balsamem? Ja codziennie uzywam kremu przeciw rozstepom musteli, drogi, ale bardzo dobry i na dlugo starcza, uzywalam go w poprzednich ciazach i bylo super, po porodach tez uzywalam.
A odnosnie ruchow maluszka. Nie martw sie maluszki maja juz malo miejsca na fikanie, moj tez czasem strajkuje i leniwie sie rusza, normalnie jest nadaktywny, ale ma tez takie dni, ze leniwy jest i to w ciagu dnia, a potem wieczorem i w nocy nadrabia. Zjedz cos slodkiego to wtedy zobaczysz, ze bedzie szalal

.
4madlen tak zachecilas piszac o Pani kosmetyczce, ze i ja sie wybiore w ten weekend, dzis zadzwonie i sie umowie

.
Aurelka ja naszykowalam dla syncia body z dlugim rekawem plus welurowy pajacyk plus czapeczka plus niedrapki- tylko u nas cieplejszy klimat. Wiec proponowalabym Ci body z dlugim rekawem plus welurowy pajacyk plus kombinezon plus czapeczka.
Biodra mnie bola. Czasem w pachwinach zakluje. O bolu plecow juz nie wspomne. Wczoraj wieczorem naszla mnie taka ochota na nalesniki z syropem klonowym i czekoladowym, ze musielismy zrobic. Robilismy wczoraj maly porzadek u chlopcow, male przemeblowanie. Dzis maz do pracy, a ja mam w planach razem z dziecmi i tesciowa pojechac na male zakupy zywieniowe plus musze kupic pare rzeczy dla synkow, bo szybko wyrastaja ze wszystkiego i chce kupic jakies fajne zaslony do pokoju maluszka.