reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuśki z kaffe marzec 2010

Sagapo ja też pamiętam:-) witamy z powrotem:-)
Niestety moje oczekiwania co do nocy nie sprawdził się:-( mimo w miarę spokojnego dnia noc była długa i ciężka, ale daliśmy radę:-)
Dziś zrobilam drugie podejście z marchwianką, ale nie bardzo małemu smakuje, marchewkę ze słoiczka jadł aż się uszy trzęsły a domowej zaledwie 50g.
Saskina co jeszcze robiłaś Maluszkowi w domu?

reklama
hej Dziewczyny!
będę Was czytać i w miarę czytania odpisywać:
Qassandra pytałaś o suwaczki, nie wiem jakoś tak bez problemu to wyszło, nie pamiętam abym jakies spacje robiła czy coś innego ale faktem jest że najpierw wstawiłam jeden a potem dopiero drugi-może tak spróbuj??!?
Wazka Koja my mamy taką huśtawke w futrynie dla synka, bardzo fajna rzecz, dzieci mają na wszystko takie etapy: przez pewien czas czymś się facynują, potem im się nudzi a następnie znów wraca. Ale z sadzaniem córci musze jescze poczekać bo nie siedzi sama, zaraz się przewraca.
Agaaa159 widze że ze zdjęciem-czyli avatarem sobie poradziłaś. Tylko faktycznie dziewczyny słusznie proponują- może skasuj teraz te posty z testami? Ty możesz bez problemu to zrobić.
Dziewczyny w ogóle faktycznie korzystajmy czasem z edycji postów, można coś dopisać czy zmienic zanim się ktoś inny po nas zapisze, wtedy mniej nam pustych stronek natrzaska.
Poza tym jesli nie chcecie lub nie macie czasu to przecież zdjęcia i suwaczki nie są obowiązkowe! To dodatkowa atracja i pomaga ale nie musicie ich ustawiać.
Sagapo fajnie że nas odnalazłaś:-)
Minea myślę że z czasem i to forum obdarzysz sympatią i będzie nowy sentyment:tak:
A co do spania to jak mi dziecię w nocy się rozbudzi to ja nie reagauję, nic nie mowię, światła nie palę i po chwili córcia zasypia bo nudy, jakos rozumie że noc to noc.Gorzej rano bo już jasno i zima;-)No i jak dziecko śpi w dzień to nie ma co budzić-to wcale nie szkodzi na nocne spanie, taki szkrabki im bardziej wyspane tym lepiej śpią-tak śmiesznie to działa-sprawdzałam!
Yra widzialam zdjęcie Jasia- ależ ma te oczka:-) Jak postacje z kreskówek-takie rzęsy i takie błekitne-śliczny chłopczyk. Pewnie się pytają czy to nie dziewczynka;-)
Mnsmile moja córcia czasem ma inny głos bo sama tak się wygłupia-tez tato myślał że ona zachrypła, ale nigdy nie wiadomo może masz okazję aby lekarz jej zajrzał do gardła?
Sagapo suwaczki masz teraz ok
Qassandra moze suwaczek pokaże sie za chwilę-zawsze trzeba poczekać na zmianę.
Ufff doczytałam:-)

Hej
My już dziś po spacerku, już jesienna pogoda niestety :(
Teraz bawi się grającą piłeczką. Niemal cały czas łapki w buzi, "ząbków szuka".

wstawiłam suwaczek zobaczymy co z tego będzie.

natka-dynie,kalafior,ziemniak,cukinia to mieszalam:np ryz dynia ziemniak lub kalafior marchew cukinia.do tego maselko i co 2 dni miesko.
nigdy nie mielismy problemow z jedzeniem.
u nas odwrotnie:maly jutro dostanie swoj 2 sloik bo mi sie mikser rozpindolil a nowy jeszcze nie doszedl.ciekawe jak zareaguje he he

Hejo, już jestem. Mały zasnął, straszny z niego dzisiaj maruda, tylko mu noszonko odpowiada:rolleyes2:. Yupiii, jak super, że tyle z Was mnie pamięta, a myślałam, że przemknęłam przez kafe tak niepostrzeżenie :laugh2:. Caroline ja też bardzo dobrze Ciebie pamiętam, chociażby dlatego, że nasze maluszki są z tego samego dnia :-D 12 marca:-D. No i Ważka Słoneczko, ciebie również pamiętam - mamusia dwójeczki dzieciaczków, o ile pamiętam to miałaś przy nick jeszcze cyfry 85? Tak sobie myślałam, że to Twoja data urodzenie i przez to byłam/jestem pełna podziwu, że jesteś taką młodą mamusią już dwójki dzieci i tak super sobie radzisz:laugh2:.
Naprawdę fajnie, że mogę z Wami klikać.
A właśnie Wazka, gdzie Ty się teraz przeprowadziłaś?

Sagapago zachciało sie to się ma:-D
'szczerze' powiem ze od zawsze marzyłam o wielkiej miłości i rodzinie i nie myślałam ze to się ziści tak prędko:-D kurcze dopiero co moj M zawitał do mnie ze swoim znajomym nie znawszy mnie i jeszcze tego samego wieczora zakosil auto od brata bez pytania:-p i przyjechał do mnie o 23..pamiętam jak prosiłam rodziców aby mnie puścili choć na 1h hahaa i tak to się zaczęło..a teraz juz razem w sumie 7lat..4 po ślubie:happy: ehh
rożnie to się ludziom okłada..:tak: jakbym go nie poznała to do dziś może byłabym pannicą bo jakoś żaden przed nim mnie tak nie urzekł:laugh2:
a radzić sobie radzę bo najważniejsze ze zdrowe są moje szkraby..wszystko inne nie ma sensu kiedy dzieci chorują..

Olena co do szymka i jego akceptacji ..to martwiłam się a jak..ale super już pierwszego dnia chciał ja przewijać itp. tera co rano ją rozbiera ze śpiochów , mówi moja siostrzyczka i tylko moja akiedy bylismy u znajomych to nie chcial się nią 'dzielić ...a to ze łapie ja za nosek i czasem się mała denerwuje to normalne:-p teraz już więcej się może z nią bawić:blink:

a i do PL sie przeprowadze 9 pazdziernika;) miEdzy lodzia a WAWA

Ostatnia edycja:
ważka i do tego bardzo podobni, kurde musze jakos login zmienic przerobic bo tutaj olena gdzie indziej yra i taki efekt :)

dobra jakoś się udało jakby dwa loginy w jednym haha

Ostatnio edytowane przez moderatora:
U mnie Marta dzisiaj trochę grymasiła przy marchewce z ryżem ... mnie też nie bardzo podchodził ten smak, no i jakaś tak rzadka ... dziś była próba, 5 łyżeczek zjedzonych, jutro reszta, mam nadzieję, że lepiej jutro pójdzie.
Nikamo nie aż tak blisko siebie mieszkamy ... teraz to Rzeszowa już prawie nie odwiedzam, częściej tam bywałam jak studiowałam ;-)
Marta też ma zachrypnięty głos, ale u Niej to efekt płaczu (darcia się) podczas usypiania.
W ogóle podobno u nas jakiś wirus grasuje ... przychodnie pełne dzieci ... dziś dzieci mojego brata obudziły się z gorączką, bratanica 39, a bratanek 38 ... wczoraj u nas byli, mam nadzieję, że nie zarazili mi Marty. No i w związku z tym nie odwiedziłam dzisiaj pediatry, żeby nie narażać Marty na wirusy. Mimo iż szłabym do poradni dzieci zdrowych ... i jest osobne wejście, ale pielęgniarki latają z jednej poradni do drugiej i tylko tą zarazę roznoszą. Może za tydzień się wybierzemy jak się trochę uspokoi.
wazka super ta stronka z przepisami, już mi się podoba :)

Ostatnia edycja:
moje dziecie dziś już ma 2 drzemkę, wstał dziś o dziwo przed 8, zawsze wstaje ok 10, potem 30 minut aktywności i spał 2,5 godziny, teraz już śpi znowu godzine, z niego to jest śpioch i jeszcze jedna drzemka przed nami.

wiecie jaś potrafi iść spać ok 19-20 śpi do 6-7 rano wszama butle i śpi do ok 10. nikt nie może uwierzyć że to taki mały śpioch.

reklama
Ja dziś ugotowałam zupę cebulową, gdy jadłam mały zaczął się trzęść i płakać. Dałam mu dwie łyżeczki, pochłonął je natychmiast... więcej mu nie dałam bo się bałam. Po za tym bardzo lubi obiadki i deserki z marchewką jednak ma po marchewce zaparcia. Czy w związku z tym powinnam zrezygnować z marchewki jak myślicie?

Do góry