reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
jeszcze szybko skrobię przed wyjściem

mokkate w pracy bardzo fajnie, czasem nie ma kiedy usiąść ale wtedy czas szybko leci. Grześ w żłobku radzi sobie coraz lepiej zaskakuje wszystkich. Ostanio/wczoraj jak zobaczył Jarka zawołał na cały głos: "tata" a potem zaczął mu przynosić i pokazywać zabawki, ale do domu nie bardzo chciał wracać :-) Udanego wyjazdu Wam życzę :-)

Dla Jeremiego buziaki z ukończenia pierwszego i Karolci z okazji ukończenia 10 m-ca

kubusiowa wytrwałości w dokończeniu projektu :-)

a kiedy czatujecie??

reklama
Dziękujemy za życzonka cioteczki :*

Iza ......... buźka dla Karolinki z okazji ukończenia 10 miesiąca

Karolinna .... Oby Lenka już każdą noc tak ślicznie przesypiała

Kubusiowa ..... ale fajnie się macie z tym Waszym słodkim Kubusiem ... szybko się teraz wszystkiego uczy i trzeba uważać na słówka :tak: jeszcze chwilka i już bez wózeczka na spacerek ruszycie :tak: Całuski od cioteczki.

Baśka .... ja uzywam wkładek Johnsona samoprzylepnych i to nawet nie dlatego, że nie panuję nad mlekiem ;-) ale swędzą mnie wszystkie staniki :baffled: . Wkładki są super i ich nie widać w staniku ..... bez stanika zaś są widoczne :tak:

mmm ...... tysiąc lat cię nie czytałam, co u ciebie i Grzesia ?? Jeremiś kocha swoje łóżeczko - królestwo :-)

Mokatte .... a gdzie ten śnieg macie ?? podręczny w torebkach ;-) a tak na poważnie to udanej jazdy :tak:

.Witam deszczową porą
garfielddeszczgiflw7.gif
.

.Dzisiejsza noc niestety nie była cała przespana;-),Lenka jadła około 22 mleczko i około 6 rano.A wstała o 7.Wiec teoretycznie powinnam być wyspana;-).Nie wiem kto ustalał że dorosły człowiek potrzebuje tylko 8 godz snu dziennie:confused: ja byłabym skłonna powiedzieć ze około 10 godz:-p.

.My po spacerku,trochę pada ale przynajmniej podrzuciłyśmy z Lenką tatusiowi drugie śniadanko:tak:.

.mokkate może nie zapomnimy...ale tylko wtedy jak napisała justynka ...prezenty
prezentskaczepu0.gif
!!!:biggrin2:.

.justynka no to bardzo fajnie że badania wyszły o wiele lepsze!!! pewnie twój małżonek z tej okazji strzeli sobie jedno
piwo6uk8.gif
:rofl2:.

.kubusiowa a może fotki po fryzjerku?oczywiście fotki Kubusia:cool2:.Gratki dla nowych umiejętności !Co prawda to prawda...dzieci codziennie czymś nas zaskakują!.

.dla Karolki i Jeremiego sto lat z okazji ich małych rocznic
ggr380ayr9.gif
.

.mmm super ze do nas zajrzałaś! na czacie siedzimy w środy o 20.00.Jeśli chcesz to mogę ci podesłać na priva link:laugh2:.

.Wszystkim już odpisałam:confused:.

.Lecę pobuszować po necie.

.Miłego piątku!.

:-) Hej!!!!

Od szóstej na nogach ;-) Zaliczyłam lekarza mam już badania okresowe zrobione :-D O 11 byliśmy z małym na szczepieniu i maly nas zaskoczył tylko po ukłuciu krzyknął i to wszystko :tak: Waży 7600gr a mierzy 65 cm. Mam zacząć wprowadzać mu zupkę najpierw jednoskladnikową potem dwu,trzy i z mięskiem najlepiej z króliczkiem albo indyczkiem :-D (mam kupować słoiczkowe)Mam odciągać mu mleczko i dawać zupkę jak bede w pracy. Co do deserków to doktorka powiedziała, ze zle zrobiłam, że to wprowadziłam ale się tym nie przejmuję Mały bardzo lubi jabluszko :-D :-D

Jezeli chodzi o ząbki to mu narazie nie wychodzą a myślałam bo tak pcha te rączki do buzi, ze :szok: Doktorka powiedziała, ze bardzo dobrze ze nie wychodzą by byłyby słabe pózniej i najlepiej jest jak wychodzą koło 7 mca

A jezeli chodzi o umiejętności naszego szkrabka to:
chwyta już swoje stópki rączkami:-)
przewraca się z plecków na brzuszek (już od 3tyg.):laugh2:
otwiera szafki z meblościanki jak się go trzyma na raczkach i zagląda co tam jest :szok:
jak daje mu się jabłuszko łyżeczka to ładnie otwiera buzię:-D a jak się go przetrzyma i trzyma się łyżeczkę z jabłuszkiem a mu się nie da to chwyci za rękę i sam tą łyżeczkę prowadzi do swojej buzi:szok:

Jeżeli chodzi o spanie na brzuszku w nocy to doktorka powiedziała, że absolutnie tak nie może spać bo są niewyjaśnione przyczyny śmierci łóżeczkowej i jak tak lubi spać to nalezy go potem delikatnie obrócić na boczek albo plecka (niewiem jak nam to się uda ale trzeba spróbować)

Iza - wszystkiego najlepszego dla Karolinki z okazji ukończenia 10 mcy:-D :-) ;-)

MariaOla - spóżnione życzonka dla Jeriemiego :-D co do wkładek to też mam jonsona ale widać je przez stanik bo mam do karmienia a on jest cienki:tak:

Justyna - dobrze, ze z meżem jest dobrze;-)

mmm - witaj ponownie ;-) Wklej fotki swojego malego mężczyzny...Grzesia :-D

mokkate - nie zapomnimy ;-) ale przywież prezenciki :-D

monysia - myśmy starali sie 4 mce

Muszę kończyć bo mały mi marudzi i nie daje mi się skupić ;-) :-) :-D

Miłego piątku!!!!

Basia a te lekarki to czasem podręcznikowo a nie życiowo pierniczą :eek:

Karola szkoda ze tak daleko mieszkamy bo widze ze Ty tez taki łazik spacerowy ! ale odkąd Liwia chodzi sama to chodzimy w bezpiecznej odległosci od domu :-D

oj Liwie tez czeka fryzjer ale gdzies za 2 tyg bo akurat tesciowa po gipsie pójdzie sie obciac to pojdziemy w 3 i najpierw Liwia babci pokibicuje a potem ją ciachniemy !! ostatnio nie było problemu bo najpierw Pawła cieli a Liwia sie śmiała a potem bezproblemu sie dała !!

Ja tylko na sekundę w przelocie bo lece do sklepu, ale muszę sie pochwalić....:-) Zrobiłam dziś Martynce na drugie danie kluski śląskie (bez jajka i soli). Zjadła bardzo dużo gęstej zupki, więc myślałam, że tylko "ugryzie" i tyle...a ona zjadła 4 WIELKI KLUCHY!:szok: :-D Słyszałam głośne "mnnnniam" i nie nadążałam z kolejnymi porcjami. Jestem w szoku!:szok:

Karolcia dziękuje za wszystkie życzonka :-)

Mokkate to super że Martynka ma taki apetyt, ale czemu kluski bez jajka:confused: :confused: :confused: I jak TY to zrobiłaś bez jajka, pewnie masz jakiś przepis:confused:

Baska co do lekarzy to Justynka ma rację:tak: Nie przejmuj się tym jabłuszkiem, a zupki zobaczysz za niedługo też zaczniesz gotować ;-)

Justynka
wszystkim wysapanym gratki
fajna literówka :-D :-D :-D
Super że mężuś ma lepsze wyniki, oby tak dalej!!!

mmm fajnie żę w pracy Ci się podoba, nie ma nic wspanialszego niż praca którą się lubi :tak:

Ja Karolci dziś na drugie śniadanko (bo na pierwsze kaszka :-D ) zrobiłam omlecik z dżemem jagodowym (bez konserwantów;-) ) i ..... nie chciała go jeść :sick: Więc wzięłam bułeczkę i zrobiłam z tym dżemikiem, tak wcinała że :szok: Wkleje potem fotki :-)

A na dworku słonko wyszło i chyba zaraz się wybierzemy na spacerek:-)

Witam,

Kubusiowa gratulacje za te wszystkie umiejetnosci Kuby. Przypomina mi sie Sonia, tez ma takie skoki umiejetnosci.... Ale widze, ze z tym mowieniem, to faktycznie bedzie na szarym koncu zaniedlugo. Super, ze Wam sie tak rozwija.

Basia ciekawa lekarka, zreguly zalecaja, by samamu gotowac...
A ja uzywalam Gerbera wkladek, ale to bylo dawno i mogli sie pogorszyc, wszystko sie zmienia.

MMM Sonia poszla do przedszkola na poczatku stycznia. Pierwszego dnia troszke zaplakala w srodku dnia, ale szybko podobno zajela sie zabawa i to tyle jesli chodzi o placz. Nie bylo i nie ma cyrkow z rozstaniem, nawet pierwszego dnia, nawet sie za mna nie obejzala... Podoba jej sie, wychodzi z przedszkola bardzo radosna.

Juz nie pamietam kto sie pytal o ciekawe momenty pracy.... Przychodzi pare dziadkow - zasypali mnie wczoraj komplementami - "obsluguje nas najladniejsza recepcjonistka" itp

Pozdrawiam,

reklama
Sandros to ciekawie masz w pracy :tak:

A Karolcia dziś nauczyła się chodzić za rączkę jedną albo za obie :-D wcześniej chodziła tylko za autkiem a za rączkę nie chciała, a dziś tak fajnie chodziła :-) :tak:

Do góry