reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Wklejam fotki, na dwóch pierwszych Kamilek na naszych kolankach, na trzecim pod muzycznym oceanem a na czwartym Karolcia ze swoim kuzynem, chyba znalazłam czapeczkę dla małej na roczek ;-) ;-) ;-) :-D

reklama
.Dziękujemy za pozostałe komplementy dla Lenusi:-).

.My po spacerku,fajna pogoda,taka do spacerkowania;-).

.Dostałam smska od mokkate : "Pozdrowienia z ośnieżonych górskich stoków :-).Pierwsze zjazdy zaliczone,nogi bolą,ale dałam radę...Pogoda super!"

.iza fajne foteczki i Kamilek i Karolka fajnie powychodzili:tak:.Ale Karolka to też już duża dziewczynka:szok:,przynajmniej przy Kamilku tak wygląda:laugh2:.A ta czapeczka na roczek to chyba nie ta ,co kuzyn ma na głowie:confused::-p.

.sandros w takim razie kondolencje:-(.A Sonia znała pradziadka:confused:.

.kubusiowa mam nadzieję że Kubuś nie zjadł książeczki bo może mieć niestrawności:-D.

.anian gratki dla ciebie ze nauczyłaś Patusię samodzielnie zasypiać:cool2:.

.Mnie od środy może parę dni nie być na bb bo zmieniamy operatora internetu i nie wiem ile to potrwa:baffled:.

hello:-)
my dzis też zaliczyliśmy spacerek aż dwie godzinki:szok:
Dzieki dziewczynki za komplementa:tak:;-):happy:
MARTYNKA WSZYSTKIEGO NAJ NAJ:-D
KUBUSIOWA O
liwka juz wie że tam mieszka dzidziuś pokazuje na mój brzuszek,podnosi bluzkę i mówi też że dydolki są dla dzidzi:-D
iza fotki fajniste Kamilek jaki juz duży a Karolka :szok:juz niedługo rok:szok:

Karolinna na tym zdjęciu Karolcia ma tą czapeczkę ;-) oczywiście to żarcik bo to jest czapka i szlafmyca (nie wiem jak to sie pisze) moja siostra i jej mąż dostali to w prezencie chyba za ciasto przed weselem, taki mały żarcik :-D

Oliwka ale super spacerek :-D My też byłyśmy z Karolcią ponad godzinkę :tak: . A Mokkate z rodzinką chyba są w Zakopanem, tak przynajmniej wywnioskowałam z smska którego przysłała mi w sobotę - byli akurat w drodze :tak:

Mokkate dziękujemy za pozdrowionka, wyszalejecie się pewnie za wszystkie czasy :-)

Wszyscy mówią że Karolcia wygląda na większą na zdjęciach :tak: :-D
Dziewczyny pomalutku przymierzam się do odstawienia małej od piersi, ta myśł od jakiegoś czasu we mnie dojrzewa i i chyba dziś dojrzeje:-D , już i tak karmień jest mało, a jak ją karmie to chyba nigdy nie schudne :wściekła/y: a tak odstawię ją i zastosuje jakąś radykalną dietkę :-D Poza tym myśle że później będzie trudniej ją odstawić.
Oduczam ją też pomalutku od smoka, dziś zaliczyłyśmy pierwszy spacerek bez niego (oczywiście na wszelki wypadek siedział sobie w mojej torebce :-) ;-) ).

W zakopanym ale super:tak:
iza jak chcesz ja odstawić od piersi to jak najszybciej bo później mże sz mieć problemy tak jak ja:-(;-)

Oliwka teraz karmię ją już tylko po przebudzeniu (przeważnie ok. 6 rano) czasem w ciągu dnia (ale trwa to bardzo krótko czyli dużo nie wypija) i czasem w nocy potrafi się obudzić i muszę jej dać. Od jutra zaczynam odstawianie, na początek rano dostanie nan zobaczymy czy będzie chciała pić.

iza ja na poczatku to tylko w dzień zrezygnowałam z dawania piersi zobaczymy jak Karoki pójdzie to:tak:;-):-)trzymam kciuki:-)

reklama
Oliwka u nas jest ten problem że Karolcia 2 tygodnie temu miala trzydniówkę, przed nią już nie jadła w nocy od jakiegoś czasu (zaczęłam już takie trochę odstawianie od rezygnacji z nocnych karmień), ale jak była chora to znów dawałam jej pierś w nocy i znów się trochę przyzwyczaiła, teraz muszę znowu ją oduczyć, już jedną noc udało sie bez karmienia. Mam nadzieję że dziś w nocy znów nie będę musiała karmić, trzymaj kciuki :-) .

Do góry