reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Cześć dziewczyny

Dziś nieco później, bo oczywiście muszę się w coś wpakować. Wczoraj, wracając z ostatnich już smyków z Nusią, przed klatką zobaczyłam jak dwa psy gryzą trzeciego. Rozgoniła towarzystwo, a gryziony psiak okazał się szczeniakiem (3-5 miesięcy) - suczką, była cała czarna, malutka i miała olbrzymie uszy. Była przerażona i głodna. Więc zabrałam ją do domku, by ją nakarmić, napoić i ogrzać. Potrafiła siad, daj łapę i czekaj oraz nie wolno. Jak tylko zobaczyła rozścielone łóżko, od razu chciała się doń wpakować:-) Lecz ja też mam suczkę i nie może u nas zostać. Póki co, postanowiliśmy, że u nas przenocuje, bo na dworze lało, a rano miałam jej poszukać domu. Więc poszłyśmy na spacer po osiedlu z nadzieją, że znajdziemy jej domek. Po godzinie smykania chyba natrafiła na jakiś trop, bo pognała jak huragan w kierunku bloków przy lesie. Niestety do biegania się nie nadaję, więc gdzieś mi znikneła. Mam nadzieję, że trafiła do domu :tak:

Karolinna, Oliwka ... ten piękny bank to ING BANK ŚLĄSKI , była wysłana sama karta, którą można było odblokować dopiero 1.10.06r. i to za pomocą mojego starego pinu. Pani grzecznie sprawdziła, że nikt z niej nie korzystał i od razu ją zablokowaliśmy .... wiecie jak to jest 3 pomyłki i wsysa kartę, więc złodziej miał tylko 2 dni, a więc 4 próby ... nie było lekko ;-)

Luczynka ... mi wczoraj wymienili okno w pokoju maluszka, zajęło im to 3,5 godziny i było ich dwóch ... zostawili czysty pokoik, choć wiedzieli, że cały idzie pod remont i mogli sobie pozwolić na totalną demolkę. Kamień spadł mi z serca, bo się obawiałam ... tak jak piszesz, z tymi firmami to różnie bywa. Cieszę się, że Oliwka jest Aniołkiem i życzę Wam wszystkim, by taka pozostała, a Tobie szybkiego gojenia.
Swoją drogą, to nie sam poród mnie przeraża tak mocno jak to gojenie, jak długo to trwa ??

MamaBoo ... co się odwlecze to nie uciecze, dziś będziesz piękna, więc wrzuć fotkę ... ale nie tak jak Kubusiowa, której jescze po metamorfozie nie widziałam :no:

Mokatte ... może tobie to by akurat taka maseczka nie pomogła, bo wciąż byś wdychała własne bakterie, a tak robili to za Ciebie inni ;-)

reklama
Cześć dziewczyny!
Wczoraj wieczorem mój kochany mężuś zepsuł komputer i nie mogłam wejść na bb :-( ale rano naprawił i jest ok. :tak: :-)

Strasznie dużo naprodukowałyście, chyba nie dam rady wszystkim odp. ale sie postaram.

Czarnulko - Basia już urodziła :tak: chłopczyka 3800 i 57 cm, przez cesarkę.

Karolinna próbowałam na gg z Tobą pogadać ale nie wyszło :-( Będę o 15 w umówionym miejscu :tak:

Mokkate fajnie jeśli do nas dołączysz. A wiesz gdzie? Obok tego mostka nad torami.

Miałam dziś nieciekawą noc, Karolinka często się budziła i nad ranem też nie dała pospać, jestem niewyspana w dodatku nie za dobrze się czuję. Teraz Karolcia śpi a ja powinnam też, ale znając ją to pośpi 30 min więc nawet nie warto się kłaść.
Mam nadzieję że jakoś przetrwam ten dzień, zapowiada sie w miłym towarzystwie więc będzie na pewno ok. :happy:

Dostałam dziś smsa od Basi, dziś badali małego, lekarka powiedziała że powinien już zacząć przybierać na wadze, ma go często przystawiać. Wcześniej jeszcze pisała że dostał 10 pkt. :-)
Ciekawe kiedy ich wypuszczą, czy na weekend juz wyjdą :confused: Ja urodziłam w niedziele i puścili nas we czwartek i to było bardzo szybko jak na cesarkę, ale dlatego że to było tuż przed świętami. Myślę że jak będzie wszystko ok to w piątek chyba wyjdą :tak: Super że Basia ma to już za sobą i mogą się teraz cieszyć maleństwem :-) Nie mogę się doczekać kiedy zobaczę zdjęcia najmłodszego dzidziulka na tym wątku :happy: no i kiedy zobaczę go na żywo :cool2:

A my mamy dzisiaj pierwsza rocznice slubu i strasznie mi glupio bo poki co siedze caly czas od porodu w domu, nigdzie sie jeszcze nei ruszalam bo nie bylam w stanie i nei mam dla Grzesia zadnego prezentu, nawet malutkiego drobiazgu :zawstydzona/y: a ja bardzo przywiazuje wage do takich rzeczy i jest mi z tym strasznie zle, tym bardziej ze to pierwsza rocznica :-( ehhh, no ale coz zrobic, moze jeszcze do wieczora cos wymysle :zawstydzona/y:

Karolinna ja na szczescie nie bede sama, bo mieszkamy razem z tesciami wiec jakby co to moge na nich liczyc, tyle tylko ze poki co nie chce jej dawac nikomu, boje sie nawet dac ja komus potrzymac chwile na rekach :zawstydzona/y: ale to podobno normalne ze tak sie o nia boje na poczatku, az do przesady.

Mama Boo mnie tez na poczatku bolalo, potem przeszlo i znowu wrocilo z taka sila ze ho ho! ale teraz juz przeszlo i mam nadzieje ze nei wroci;-)
a z ta policja- to sie nie martw, pewnie wszystkow porzadku, oni lubia ludzi nastraszyc przysylajac rozne pisma i wezwanai bo nei pisza nigdy o co dokladnie chodzi, niestety:sick:

MariaOla z tym gojeniem to roznie bywa, u kazdej kobiety inaczej, ale ogolnie nei ma zle;-) ja mam dzisiaj rowne dwa tygodnie po porodzie i juz od dwoch dni moge spokojnie wszystko robic, ale oczywiscie z rozsadkiem zeby nic nei przeciazyc; a moj maz rozmawial ze swoim kumplem ktorego zona rodzila w sierpniu i powiedzial ze ona po dwoch tygodniach jezdzila juz wszedzie samochodem :-) wiec bedzie dobrze, nie martw sie na zapas ;-)

O widze że jednak jest mój długi post :-) super!! Bo zapomniałam co pisałam a poza tym nie chciało mi się rzecz jasna jeszcze raz tego pisać.

Luczynko WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA CIEBIE I MĘŻA!!!! DUŻO SZCZĘŚCIA I WIELU WSPÓLNYCH DNI, MIESIĘCY, LAT. OCZYWIŚCIE RÓWNIEŻ POCIECHY Z CÓRECZKI!!!!

Dziewczyny przed chwilą Basia przysłała mi zdjęcie małego na komórkę, jest niewyraźne ale trochę go widać - ŚLICZNIUTKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

MamaBoo bardzo ci dziekuje za te słowa :-) głowe juz dałam do góry ;-) jestes kochana!

Izuniu dzieki za info ;-) złóz wielkie gratulacje dla Basi o demnie :-)

Luczynko kochana a tobie równiez bardzo gratuluje :-) nareszcie macie z Basią swoje skarby :-)

.mamaboo napisz nam o co chodziło z tą policją ale na pewno nic złego,dla R oczywiście;-)

iza mam nadzieję ze te złe samopoczucie to nie to ze coś cię łapie:confused:

luczynka ja moze tak ze 2-3 miesiace byłam bardzo zazdrosna o Lenkę:tak: teraz pozwalam już co niektórym brać ją na ręce,no mężowi pozwalałam od razu;-).Gratki z okazji pierwszej rocznicy ślubu... szkoda że nie kupiłaś prezentu wcześniej,w koncu cały rok wiedziałas kiedy to będzie;-) i na kiedy jest termin niuńki;-)

mariaola ja też jestem w ING;-) ja odebrałam sobie kartę w banku,choć mieli dzwonić że już jest a nie zadzwonili:-p

.miłego popołudnia!!!.

Czarnulka bardzo chętnie ale z dojazdem kiepściutko :( Sosnowiec troche daleko, ciężko się tłuc autobusami a samochodu nie mamy niestety :( Więc chyba nic z tego :(

Karolinna i Mokkate co ze spotkankiem? Ja jestem wciąż za, chociaż pogoda nieciekawa ale przecież w takie dni też trzeba z dzieciaczkami wychodzić.

reklama
czarnulka ja tak samo jak iza:baffled:

iza
no ja,jak nie będzie lało to wychodzę z małą na spacer,i tak na 17 idziemy do pani doktor po recepty.A my możemy pochodzić sobie po okolicach:tak:.

Do góry