reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
hej hej hej
u nas słonce ale był mrozik :-)zimno jest
kubusiowa oczywiscie czeam na zdiecia ,fajnie ze spotkanko udane
mariaola my w tym roku tez mielismy trzecia rocznice tyle ze w kwietniu:-D
mmm rozłożyliście sie :szok:rozumie ze choroba was dopadła takim razie szybkiego powrotu do zdrówka:tak::-D

musze isc z psem:wściekła/y:

reklama
Cześć w słoneczny poniedziałek !!!!

MARIAOLA gratulacje .Jasne że trzeba to uczcić
.

Chyba nie będzie dziś tak żle na dworze . Grunt że słoneczko świeci i nie ma takiej wichury jak wczoraj .

Witam,

Ja dzis na pierwszym "L-4", wzielam sobie dzien wolnego, bo ledno zyje. Weekend na uczelni spedzilam z bolem gardla i wysoka goraczka, a dzis mnie kaszle i ledwo na nogach stoje. Naszczascie od soboty do dzis wieczor Sonia jest u babci, to sie wykuruje.
No i mam w koncu troszke czasu na forum.

Pozdrawiam,

SANDROS z twojego opisu wynika że to L-4 już dawno ci się należało :tak: . Lecz się i leniu**** (tak jak ja) :eek: :eek: :-) .

OLIWKA to my się już pewnie nie raz widziały ;-) .

Melduję się w poniedziałek!:-)

Kubusiowa- pogoda w sobotę sie utrzymała (wiadomo- ciocie z BB trzymały kciuki:tak: ). Daria wróciła szczęśliwa z rajdu rowerowego i oczywiście z nowymi pomysłami na kółka pozalekcyjne. Chciała się zapisać na harcerstwo i kółko turystyczne. :-p
Myślę, że jak sie oduczy spać, to zmieści gdzieś te dodatkowe zajęcia (teraz ma ich 6!!!)

U nas dziś też zimno, ale słoneczko wyjrzało, więc spacer się odbędzie.:-)
A wczoraj mieliśmy mszę za teścia i w najgorszą ulewę spacerowałam z małą pod kościołem :wściekła/y: . Nie zasnęła, niestety:no: . W ogóle, to ta zmiana czasu mi się nie podoba. Dzieci nie da się tak łatwo przestawić jak zegarki:-) . Zanęła dziś o 8 (normalnie byłaby 9), więc wypadałoby dać jej obiad o 11:-D :-D :-D .

Sandros i Mmm- kurujcie się i swoje pociechy. Życzę zdrowia.

MariaOla- gratulacje rocznicy! Jeszcze wielu takich okazji do świętowania!
Nie wiem czy tak od razu będziesz potrzebowała lekarstw dla maluszka. A jeśli już coś, to chyba czopki przeciwgorączkowe. Co do dopajania, to jeśli będziesz karmiła piersią, żadne herbatki nie będą Ci potrzebne przez pierwsze 6 miesięcy.

Kaśka, Diablica- rozumiem co przeżywacie. Mnie groził powrót do pracy we wrześniu i nie wyobrażałam sobie tego teraz (głównie ze względu na karmienie piersią). Ale pomyślcie, że w wolne chwile wynagrodzicie wszystko swoim pociechom. :tak:

Oliwka- a jakiego masz pieska?:-)

Witam!
Też wczoraj byłam rozczarowana trochę tańcem, odpadł mój ulubieniec :-( ja nie wiem jak ci ludzie głosują :no:

MariaOla ja nic nie kupowałam, wyszłam z założenia że są apteki całodobe i gdyby coś niedajboże to zawsze można skoczyć kupić, dopiero jak mała miała niecałe 3 miesiące to kupiliśmy Nurofen dla dzieci (jest od 3 miesiąca) po szczepieniu bałam się że będzie miała gorączkę, jest to też przydatne w czasie ząbkowania. A heratki to nie wiem bo nie dawałam :no: i do dziś mała nie pije. Jak będziesz karmić piersią to raczej nie będą CI potrzebne bo dziecka na piersi nie trzeba niczym dopajać.

Kubusiowa u nas jak na razie ząbkowanie ok. Karolinka w nocy tylko raz się obudziła o 2 potem jeszcze o 4 ale dałam jej smoka i spała dalej, kolejna pobudka o 5.30 przewinęłam, nakarmiłam dałam do nosidełka, dałam jej podusie (lubi ją przytulać) i smoka, położyłam obok siebie w łóżku zgasiłam światło i spałyśmy aż mąż z pracy wrócił przed 8 :happy: W łóżeczku by nie spała :no: tylko by chciała buszować :laugh2:

Sanros, mmm i Grześ kurujcie się! Dużo zdrówka!!!!

Karolinna i Mokkate gdzie jesteście :confused:

Wczoraj na bobasach natknęłam się na Sandrusie Martusi, pamiętacie ją:confused: Myślę że Karolinna powinna pamiętać, ciekawe czemu przestała do nas zaglądać:confused:

Ale fajna dziś pogoda, słoneczko nie to co wczoraj, więc spacerek na pewno będzie dłuższy :tak: Karolcia zjadła dziś rekordową ilość kaszki, miałam resztkę mleka i zrobiłam ją częściowo na wodzie, ale żeby jej to wynagrodzić wtarłam do niej jabłko, kaszka też była jabłkowa :happy: i małej tak smakowało że zjadła prawie wszystko a była pełna miseczka, jak zważyłam to wyszło mi że zjadła 220 gram :szok: Jeszcze chyba nigdy tak dużo nie zjadła :happy: mój mały głodomorek.

:-D :-) :laugh2: Mokkate jednocześnie wysłałyśmy chyba posty :-D widze że to samo co ja doradziłaś MariiOli (mniej więcej to samo ;-) ) Super że Daria nie zmokła, ambitna z niej dziewczynka! Doba dla niej za krótka :-)
przydałoby się kilka dodatkowych godzin to wszystkie pomysły mogłaby realizować bez szkody dla snu :happy: .

MariaOla z tego co kojarze to w tarcy hogg ta herbatka ma byc dla mamy i domownikow a nie dla dziecka :-) przynajmniej ja tak to zroumialam :-)

Wszystkiego najlepszego z okazji 3 rocznicy :-) szybko zlecialo co?;-)
Hej dziewczyny.
Wczoraj mieliśmy 3 latka po ślubie, byliśmy w restauracji i kawiarni, wydaliśmy 70 pln :szok: Ale co tam, jak szaleć to szaleć, przecież rocznica ślubu jest tylko raz w roku :laugh2:

Dziękuje za rady zakupowe dla maleństwa i dla mnie, ale nic nie piszecie o jakiś specyfikach przeciw bólowych czy przeciw gorączkowych. Myślałam, że w apteczce powinnam mieć coś rezerwowo, by w razie "nieprzewidzianych" okoliczności móc zareagować. Czy jakieś herbatki podaje się od razu noworodkowi, czy dopiero po miesiącu ? Tracy Hogg pisała, że przynosząc dziecko do domu można mu podać herbatkę rumiankową i oprowadzić po mieszkaniu, ale jak mi się zdaje, na takiej herbatce też pisze od miesiąca. Jak to jest :confused:

reklama
BYłAM NA DWORKU ALE ZIMNO az uszy mi zmarzły:-D chyba juz trzeba dziecko cieplej ubrac;-)shiune napewno sie widziałyśmy:-D
mokate zdiecie dla ciebie mojego psa:-D:-D:-Dtaka mał pchła:-D
mariaola wszystkiego naj naj lepszego;-)

Do góry