reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Witam,

Z tym spaniem w lozku z rodzicami jest roznie. U nas Sonia nie przyzwyczaja sie, sa okresy, ze w nocy do nas przychodzi i spi z nami, a potem wolami jej do naszego lozka nie zaciagne, bo tak chce w swoim. To chyba zalezy od dziecka i jego przyzwyczajen.

Karolina zapomnialam zapytac - jak pierwsze zajecia, jak sie Lenie podobalo, co ciekawego robiliscie, no i jak Tobie sie spodobaly?

Fajne macie te rytualy przed spaniem. Ja nie moge Soni wyciszasz, ja musze ja wymeczyc, wiec przed spaniem jest wiecej zabaw, podskokow, tancow itp. Potem kolacja, kapiel i do lozka z butla. W tym miejscu okaze sie jakim jestem leniem :zawstydzona/y: - nie czytam, puszczem bajki kolekcji Ramy czytane przez Fronczewskiego... A ja wychodze z pokoju, a Sonia zasypia.

Pozdrawiam,

reklama
Cześć!

Grześ ponad tydzień siedzi w domu i go kurujemy z przeziębienia z efektem takim sobie. Stracił apetyt, po południu przesypia po 3-4 godziny (rekord to 5,5 godziny bez przerwy) póki co humor mu wraca. Z Jarkiem pilnujemy go na zmianę przez co ja cały tydzień chodziłam na popołudniowe zmiany i w efekcie po 20 trafiałam do domu :eek:

Pozdrawiam i postaram się znowu wdrożyć w babyboomowy świat :tak:

hej !!

no dbamy o zabki Liwi mam tego hopla po moim tacie on też ma fisia na tym punkcie a ja zawsze analizuje wszystko pod swoim wzgledem i np nie zasnę jak zębów nie umyje, albo jak tapety nie zmyję i tez mi sie wydaje ze Liwusi lepiej jak ma czysto w dzióbku niz jakby resztki mleka kisiły sie!

a bajki mamy rózniste bo Liwucha uwielbia ogladać a czytamy na noc taką co dostała na roczek - bajki świata - i są tam chyba wszystkie bajki i lubie czytac jej to bo nawet sama tych bajek nie znam !!

a teraz kilka zdjatek
mikołajowe

na tym poprzednim wyżej to moja siostra, Liwia uwielbia jezdzić w kartonie albo właśnie na kocu ! potrafi tym zamęczyć

no to ja was zamęcze jeszcze zdjęciami z wizyty u fryzjerki i zdj pod tytułem DAWAĆ MI TU TĄ NUTELLĘ

Witajcie puźnym wieczorkiem.

mmm zdrówka życzę dla Grzesia

Justynko wszystkie fotki są przepiękne i gwiazdeczka Liwcia jest taaaka szczęśliwa na nich :-)

No i oczywiście witam nową mamusię Bernadke :-)

DZiewczyny,jak mi jest ciężko :-( aż ryczeć mi się chce! Juź nie chodzi o dziewczynki,ale psychicznie! Czasami jak już wszyscy śpią to sobie siąde i rycze :-( Robi mi się wtedy troszke lżej,ale to tylko troszke... :-( Właśnie teraz jest ta chwila i musiałam się komuś wygadać ;-( nie pomyślcie o mnie źle,bo nie chcę was tu zasmucać itd. Ale czasami mam ochote uciec od tego wszystkiego choć na chwile! Nikt mnie tak nie zrozumie jak wy!
Spadam już bo jeszcze wam się udzieli mój dołek,a tego bym nie chciała!

Do napisania

CZARNULKA płacz ile wlezie . żal sie ile chcesz . Jak Ci to chociarz troche pomaże to se nie żałuj.

Lubie święta ale mi czasu brakuje .

Poczytałam sobie o waszych rytuałach . Też staram sie uregulować Marzenie dzień. Staś twierdzi że funduje jej dzień świstaka;-) .
A co do czytania , to wszyscy mi mówią że do dziecka trzeba cały czas mówić ja nie potrafie tak cały czas nawijać i czytam jej wszystko nagłos co akurat mam w ręce kryminał , gazete , nawet przepisy :baffled:

witam:-)

czarnulka - na pocieszenie moge Ci powiedzieć że napewno niejedna z nas ma dni kiedy tylko siąść i płakać, więc jak ci to sprawia ulge to lepiej popłacz wyżal sie niz jakbys miała dusić to w sobie;-) Trzymaj sie dzielnie, będzie dobrze:happy: Kartka swiateczna śliczna! Dziekujemy za zyczonka:happy:

karolina - jak miło cie znów widziec na wątku!!!!!!!!!!!:-) :-)

mokkate - ja bym sie nie zastanawiała, po Nowym Roku nowa kuchnia!!!!!!

Ja równiez przeczytałam rytuały panujące w Waszych domach.
Niektóre to nie powiem dłuuuuugie, ale skuteczne:tak:
U nas od początku i jak narazie sie to sprawdza w 100% Kubus sam ładnie usypia w łóżeczku:
18:30 Kubus je kaszke łyżeczką
w miedzy czasie leci bajeczka lub jest czytanie książeczki
19- kąpiel, samrowanie , przytulanie itp.
około 19:30 kładziemy Kubusia do łóżeczka, gasimy światło, jedynie zapalone jest delkatne swiatełko w przedpokoju i Kubuś do 5 min zasypia
około 21 na spaniu pije mleczko około 140 ml
7 rano pobudka!!!!!!!

mmm - zdrówka dla Grzesia:-)

justyna - sliczny ten twój Liwciorek:-) Kubus oglądał teraz ze mna zdjęcia i robi huuuuuuuuuuałłłłłłłłłłłłłłhummmmmmmm (a tak robi jak mu sie cos podoba!!!!!)czyli córcia podrywana przez mojego Kubusia:-D
A jak sprawdza sie krzesełko uczydełko:confused: My dzisja własnie jedziemy kupic pod choinkę dla Kuby:happy:

reklama
.Witajcie.

.Ale dziś ładna pogoda,słoneczko.Spacerek już za nami:tak:.

.mokkate mam nadzieję ze dziś się wyspałaś;-).

.mmm no to pewnie chodzisz teraz mega zmęczona,byle do lata i moze Grześ już tak nie bedzie chorował:confused:.

.iza Lenka ma kilka książeczek i też bardzo lubi jak je sobie czytamy,ona przewraca kartki a ja czytam:-),tylko nie mamy takich typowych książek żeby do spania.Właśnie takie o jakich ty piszesz i justynka .

.sandros było bardzo fajnie na tym spotkanku,dużo muzyki oczywiście,różnych rytmicznych ćwiczeń-zabaw do których byłam wciągnięta i ja:happy:.Tylko jeden wielki minus...oprócz Lenki był tam tylko jeden chłopczyk a zależało mi też żeby było więcej dzieci.Był to jeden z takich zamysłów ,oprócz muzycznych zajęć kontakt z dzieciakami:rolleyes2:.Więc chyba poczekam aż się zbierze więcej dzieci.. może ktoś z bb jest chętny;-).

.oliwka była fasolka:-p.Tylko proszę cię zebyś się za bardzo nie przepracowała w czasie porządków świątecznych:blink:najlepiej niech sprząta za ciebie twój facet:yes:.

.shinue tylko się nie zdziw jak twoja mała zostanie kucharką:rofl2:.

.kubusiowa zauważyłam ze twój Kubuś to niezły podrywacz:dry::rofl:.

.Miłego piątku!.

Do góry