reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Witam,

To ja dzis chyba pierwsza i to na 1000 stronie:-)!!!!!!!!!!!!

Ide dzis na mierzenie- bo jakies nowe "mundurki" beda tam gdzie bede pracowac, mam nadzieje, ze fajniejsze niz dotychczasowe.

Justyna nie przyjmuja takich szkrabow - to glownie zasluga mojej mamy, ktora kiedys byla przedszkolanka i ma znajomosci. Przyjmuja juz od 2,5 roku, ale i to juz Sonia niedlugo ;-)

Luczynka u mnie tez lekaraka powiedziala w tym okresie, ze moge zaczac wprowadzac, ale kaszke, bo Sonia nie najadala sie na noc, wieczorem mogla siedziec przy piersi pare godzin.
Ale super, ze ladnie je.

Pozdrawiam,

reklama
a ja szykuję obiadek za chwilę i lece do pracki i znów mój mąż przejmuję Liwie :-D

dzis teściowa ma tą operację, niby teściowa ale sie martwie :-D ;-)

trzecia...:-)

Justyna i Kaśka- bardzo dziekuję za rady na temat kuchni.
Niby wszystkiego dużo, a jak trzeba coś wybrać, to ...:szok: okazuje się, że ciągle coś nie pasuje.

Iza- gratki dla Karolinki z okazji ukonczenia 9 miesiąca życia!!! Poważna sprawa:tak:

Oliwka- trzymaj sie dzielnie, wszystko będzie dobrze....

Baska- od początku piorę w Jelpie, a od jakiegoś czasu z płynem i u małej wszystko OK. A do kąpieli mamy płyn Bubchen. Martynka ma po nim fajnie nawilżona skórę.:tak:

Anian- co do wstawania i puszczania, to dokładnie wiem co czujesz....:tak:
Oczy dookoła głowy w dwóch rzędach... :-) ;-)

Sandros- przyjmij moje gratulacje w sprawie pracy. Mam nadzieję, że będzie fajnie.
Jestem ciekawa jak Soni spodoba się przedszkole. Coś czuję, że bardzo:tak:

Pozdrawiam i życzę miłego dnia!!!

WITAM
Od wczoraj z mezem jestesmy w domu nasz Filipek ciezko chory, jak tak daej bedzie czeka nasz szpital. Wczoraj rano mialam tel do pracy od mamy ze Filipek lezy plackiem i wymiotuje. Zaraz wskoczylam w autobus i dawaj do domu. Na przystanku czekał maż , tez zwolnil sie z pracy. Ubralismy małego i dawaj do pani doktor do przychodni. Zbdala powiedziala ze dieta na maxa i to wszytsko. Wrocilismy do domu dalismy tak jak kazala sucharka i duzo mial pic ale niestety wszytsko zwracal.
Od 15 byla juz nasza stała Pani doktor. Zbadala i powiedziala ze to byc moze wirus lub zatrucie. Dała zastrzyk powstrzymujacy wymioty napisała co dawac do zjedzenia i teraz czekac. Od 16 do 23 bylo wszytsko ok . O 23,30 przebudził sie i znow wymity ale taką jakby slina.
Dawaj za tel i na komorke Pani doktor. Powiedzialal ze dawac mu pic w małych ilosciah ale bardzo czesto. Do teraz jest wsyztko dobrez wlasnie spi z mezulkiem . Troche utyka na prawa nozke ze wzgledu na ten zastrzyk. Oj zeby bylo wszytsko ok bo naprawde nie wyobrazam sobie szpitala i kroplowki.
Trzymajcie kciuki. Napisze wieczorem co i jak.
myszkasmutnamh0.gif

FILIPKU WRACAJ DO ZDRÓWKA

Witam!
Ewcik trzymam kciuki za Filipka!!! FILIPKU ZDROWIEJ SZYBCIUTKO!!!!

Sandros gratuluję znalezienia pracy!!!! No i fajnie że przyjęli Sonię do przedszkola, na pewno się jej spodoba!

Mokkate Karolcia dziękuje za gratki!:-) A powiedz po kąpieli z tym płynem smarujesz jeszcze Martynkę czymś czy już nie trzeba.

Anian gratki dla Twojej córci, niedługo będziesz za nią biegać :tak:

Luczynka Twoja córcia rośnie jak na drożdżach! Śliczna jest! :-)

Baska mam nadzieję że szybko znajdziecie przyczynę tej wysypki! Ja w chwili obecnej używam Vizir Sensitive i Lenor Sensitive no ale Karolcia juz jest duża :-) .

Karolinna dzięki za odp. na maila :happy:

Ja wczoraj byłam taka jakaś zmęczona i śpiąca że poszłam spać już po 21 :baffled: Karolcia obudziła się dopiero przed 3 dałam jej smoka i spała do prawie 8 :szok: :-) Więc wszystko wskazuje na to że koniec z cycusiem w nocy!!! Hurra! :-) :-) :-) :-D No w końcu ma już 9 miechów to najwyższy czas ;-) :-) A rano jak wstała to przez dłuższy czas sama bawiła się w łóżeczku i gadała do siebie :-D
Dziś byłam z małą u pediatry, waży 7900 gram i przybrała 600 gram przez miesiąc czyli całkiem sporo :tak: .

Kończę bo pora za obiadek się brać :-)

HEJ!!!

Ale naprodukowałyście ;-)

Ewcik - trzymam kciuki za Filipka

Iza - to Karolcia waży może 1kg mniej niż Kamilek :szok: 2 tyg. temu ważył 6500 to teraz może koło 6800 ;-) Wszystkiego naj...dla Karolci

Justyna - a ten Oliatum drogi??? Dziś malemu znikła ta plamka z szyi dzięki temu kremu Elocom:-) Wysypki tez ma mniej to może faktycznie z tego mydła jonson&jonson. Zobaczymy do końa tygodnia bo proszek też zmieniłam więc zobaczymy co dalej.

Baska ja raczej stawiam na ten j&j że uczula Kamilka, bo wiem że te kosmetyki lubią uczulać, ostrzegała mnie przed nimi m.in. moja siostra dlatego nie używałam nic tej firmy, na pewno niedługo małemu zejdzie ta wysypka, ale proszek też może być.
A moja Karolcia jest po prostu drobna co mnie szczerze mówiąc bardzo cieszy, przynajmniej ręce mniej bolą :-D Kamilek dużo więcej wazył przy porodzie no i jest chłopcem :tak: niedługo na pewno przerośnie Karolinkę :-D Na kwietniowkach Karolcia jest zawsze najlżejsza :-D

Karolcia wszystkiego naj naj z oakzji ukończenia 9 miesiaca. Przede wszystkim duzo duzo zdrowka i bys zawsze była usmiechnieta tego wszystkiego zycza ci Filipkek i rodzice

Dziewczyny jak na razie jest dobrze caly dzien bez wymiotów

reklama
Witam dziewczyny tak mi cieżko pisac o sobie.jestem mamą od 21 kwietnia i jest to najwspanialsza rzecz jaka mnie spotkala,jestem obecnie na urlopie wychowawczym.Oliwierek(synus)mial problemy ze słuchem ale mam nadzieje ze juz wszystko bedzie ok:-) dziewczyny jak chcecie cos wiecej to pytajcie odpowiem na wszystkie pytania.Pozdrawiam:happy:

Do góry