reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
hej mamuśki ślązaczki! nazywam się Kasia i jestem szczęśliwą posiadaczką malutkiego Maksia! Mieszkamy w Rudzie Śląskiej.
przypadkiem trafiłam na wątek śląska i postanowilam się odezwać.
moja pociecha urodziła się 10.11.2006 r. w Goduli.
pozdrawiamserdecznie was i wasze pociechy:-D

reklama
hej

Dziewczyny od dwch dni mi się dziecko zepsuło :eek: całymi dniami by tylko beczał, bawił się, jadł, ale brońboże spał :wściekła/y: wczoraj wstał o 7.00, a spał tylko od 12 do 15 a potem zasnął po kąpieli dopiero o 21.30
Noc przesypia cudnie ...
A dziś to samo zasnął 13.00 i śpi do tej pory.

Kolejna sprawa to, że ssaka cyca po 5-10 min i twierdzi, że się najadł, po czym po godzinie znów chce jeść i tak w koło wojtek ... no a kiedy spanie :baffled:

Próbujemy wszystkiego co działało wcześniej, a tu klops ! :no: Niewiem co się dzieje z tym moim Skarbem :no: może to jakiś skok rozwojowy czy jak :confused:
Macie jakieś rady dla młodej, już lekko zagubionej mamy :dry:

hej mamuśki ślązaczki! nazywam się Kasia i jestem szczęśliwą posiadaczką malutkiego Maksia! Mieszkamy w Rudzie Śląskiej.
przypadkiem trafiłam na wątek śląska i postanowilam się odezwać.
moja pociecha urodziła się 10.11.2006 r. w Goduli.
pozdrawiamserdecznie was i wasze pociechy:-D

Hej Kasia, ja też rodziłam na Goduli ... fajny szpital, jeśli chodzi o opiekę nad rodzącą, ale szkoda, że nie robią wszystkich badań maluszkom .... chodzi mi o USG bioderek i badanie słuchu :baffled: Bioderka już mam zaliczone i jest ok, ale na słuch mam termin dopiero w MARCU, a mam na nim być ze śpiącym dzieckiem, co będzie coraz trudniejsze, im dziecko starsze :wściekła/y:

MariaOla - to faktycznie minus w szpitalu. Mój mały miał robione te badania w szpitalu ale po 2 mcach byłam jeszcze raz sprawdzić bioderka dla siebie i jego słuch. Ze słuchem jest cieżko bo dziecko musi spać a Kamilek sie obudził i musieliśmy autem się przejechać zeby zasnął i udalo się :-) A gdzie będziesz robiła badania słuchu??? W chorzowie:confused: :confused: :confused: Bo my bylismy w Chorzowie a na korytarzu wtedy bylo głośno i dzieci się budziły i był problem.

kasiajanosz- witaj Kasiu!!! A ja jestem z zabrza a więc mieszkamy niedaleko siebie. Pisz więcej o sobie i maluszku;-)

Hejka!

Witam po krótkiej przerwie, ale naprodukowałyście :szok: :-D

Oliwka no niezłe ma skojarzenia Twoja córcia :-D :tak:

Czarnulka nie doradze bo nie wiem :sick:

Baska u lekarza ok. mała jest zdrowa, wynik z moczu dobry, ale waży 8 kg i trochę mało przybrała, na pewno schudła jak miała tą trzydniówkę :sick: bo miała gorszy apetyt :sick:
Ale Kamilek super facecik :tak: :-)

Kasiajanosz witaj wśród nas!!! :tak: Napisz coś więcej i koniecznie wklej jakieś fotki Twojego Skarba!

Kubusiowa ale Ty masz duuużo pracy :szok:
Super że Kubuś taki grzeczny!!! Brawo dlal Twojego małego mężczyzny!!!

Nie wiem co jeszcze miałam napisać :baffled: jak mi się przypomni to napisze.

MariaOla widocznie Twój maluszek taki ma rytm w tej chwili, ale na pewno się to zmieni. Karocia też tak krótko zawsze piła i często, więc wiem jak to jest. Teraz już ma ustabilizowany rytm dzienny. A na tym badaniu co dziecko ma spać też byłam z Karolcią, tylko Ty masz to jakoś dziwnie, bo moja mała miała robione w szpitalu, potem miała powtórzone (bo miała niski Apgar) zwykłe badanie, a dopiero po nim to co dziecko ma spać (jest to badanie Bara) nie martw się na pewno uda się Wam go uspać. Najlepiej iść na to badanie w takiej porze że wiadomo ze dziecko wtedy zazwyczaj śpi, np. po jedzeniu. Karolinka była już duża jak miała to badanie, chyba miała z pół roku i wybrałam godzinę kiedy śpi (po kaszce) i sie udało. Wam też na pewno się uda :tak:
Super że nocki Ci ładnie przesypia!!! Nie masz co narzekać :)

kasiajanosz witamy cie ,napisz cos o was:tak:
baska ja myslałam ze we wszystkich szpitalach robiat badanie słuchu i bioderka.U nas po porodzie słuch badają i bioderka tez,ale moze dlatego ze ten szpital otrzymał od Jurka Owsiaka sprzet potrzebny do badania słuchu .
mariola oliwia tez tak piła krótko a co chwilkę a z tym spaniem to napewno sie unormuje:tak:ale w nocy ci śpi to nie jest źle;-)
iza witaj ;-)

Oliwka - mój Kamilek miał robione w szpitalu badanie słuchu i usg bioderek ale tak jak pisałam wyzej byłam jeszcze raz po 2 mcach dla siebie powtórzyć te badania ;-)

Witam!!!

Kasiajanosz- fajnie że jesteś. :tak:
Kubusiowa- albo mi umknęło albo nie wkleiłaś jeszcze fotek z roczku..:tak:

Czarnulka - u nas na Brynowie jest lekarka, która robi USG bioderek i przy okazji całej jamy brzusznej. Nie wiem ile teraz kosztuje, ale jak byłam z Martynka płaciłam 50 zł. Tylko nie wiem czy to dla Ciebie nie za daleko?? Jakby co, daj znać, to wyślę Ci namiary.

Iza- i co powiedziała lekarka?

Oliwka- u nas też sprzęt Owsiaka w szpitalu mieli.
Ale się uśmiałam z tej "ryby z piaskiem". :-D Dla dzieci wszystko jest proste. Pamietam jak Daria poprosiła babcię o to, by mogła ją poczesać grzebieniem- "Babciu chodź, to Cie pogrzebię" . Na szczęście babcia ma poczucie hunoru...:-D

MariaOla- to może być skok wzrostowy.
Przesypia Ci noce-jestem w szoku i zazdroszczę.:szok:

Anian- nasze zasypianie trwa około 15 minut. W dużej mierze to zasługa pani Hogg :-D , ale też i troszke mojej inwencji twórcaej.
I jak tam decyzja o odstawieniu? Podtrzymana?

Karolina- w wątpiłaś, że tęsknimy????:-D :-p :rofl:

reklama
mokkate - nie nie przeoczyłaś fotek:-( tylko musze fotki zmniejszyc a teraz w tym programie co mam jakos nie potrafie i mój mężus od tygodnia instaluje ;-) :wściekła/y: mi poprzedni. Sama rozumiesz czekam i czekam az jutro sie :wściekła/y: i bedzie w domu hajerka:szok: :tak: obiecuje ze wkleje:tak:

a co tu taka cisza wieczorem????
a jak tam jest jutro czat??:-D

Do góry