reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Twoja mała Justynko też jest śliczna, w ogóle wszystkie dzieciaczki na tym forum są urocze, nie moge sie doczekać mojej dzidzi :) Czasami bardzo się wierci i rozpycha, chyba jej tam ciasno ;)
Ten basen w Katowicach naprawde podobno jest super, warto sobie o nim poczytać.

reklama
Witam,

Ale naprodukowalyscie.

Kasia76 gratulacje.

Karolina, ma juz lezki... niezle, panietam, ze dlugo nie widzialam u Soni lez, ale to nie dlatego, ze tak malo plakala, ale poprostu nie lzawila. Obecnie to wlasnie dzieki lezka wiem, kiedy naprawde placze, a kiedy sie zlosci ::)

Wyslalam Sonie do babci, o jak bylo dobrze sie wyspac. Wstalam dzis po 8, a juz o 9 bylam w drodze do biblioteki, dawno sie tyle nie uczylam, nawet ostatnio nie mam czasu na bb :(

Pozdrawiam,

tak, Izuś tę stronkę to my już prawie na pamięć znamy ;)

mokkate wogóle nie widać brzuszka czy Ty go nie zapomniałaś ze sobą zabrać na to weselicho ;) ???

karolinko powodzenia w walce :) szkoda takich pięknych włosów, ciekawe czy Lenka by Ci wybaczyłą gdybyś jej zcięła :) bo ja do tej pory wypominam mojej mamie że podstępem mi kiedyś włosy ścięła :)

Byliśmy dzisiaj z Grzesiem w Bielsku- dzielny chłopak spisał się na medal :)

sandros cieszę sie że wkońcu u zajrzałaś :) bo myślałam że się przeniosłaś w czasie ;) , no ale prawie miałam rację ;) A ja jeszcze ani strony nie napisałam, ale jestem już bliska rozpoczęcia, tzn. napisałam plan :)

mokkate nie widać po Tobie że jestes w ciąży ! tzn po buzi i reszcie ciała taka zgrabna(tzn to co widać :D ) :) służy Ci ta ciąża ,pewnie chłopczyk ;D a córa podobna do taty! i to bardzo! :)

justynka używam olejuszki(skarb matki) i wyczesujemy takim specjalnym grzebykiem dla dzieci(był dołączony do szczotki canpola),szczotka z tym miękkim włosiem w ogóle na to nie działa ::) a i zrezygnowałam z inki bo przeczytałam że ma 5,2 g białka a słyszałam że ciemieniucha może być połączona właśnie ze skazą białkową ::) albo to podziałało albo ta olejuszka że powolutku(bardzo)zaczyna to schodzić ::)

iza1 pamiętam swój remont tak ze 3 miesiące temu,ale była mordęga :p a jeszcze mieszkaliśmy w tym czasie z teściami ::) ale teraz już na "swoim" ;) pogłaskaj brzusio ode mnie :D kurcze,pamiętam jak mała kopała jak była w brzuniu...czasem łapię się na tym że bezwiednie głaskam brzuch ;) ale na szczęście bardzo rzadko :)

sandros Lenie się zdarzało że już w pierwszym miersiącu leciały jej łzy ::) (chociaż słyszałam że noworodkom łzy nie lecą ::) )ale teraz to przechodzi sama siebie ;) No właśnie tak rzadko tu bywasz! a Sonia dalej śpi z tą piszczącą zabawką ? :)

mmm
no właśnie czy by mi to wybaczyła ::) zdjęcia jako dowód są ;D ale powiem Ci że szybko jej rosną włosy :o jak oglądaliśmy z mężem zdjęcia z 1 miesiąca to różnicę widać :) widzę że masz do mamy dalej żal!! chyba jednak nie obetnę Lence tych włosów... ;D i proszę pogratulować ode mnie grzesiowi że taki grzeczny chłopczyk był!! :)

mężuś przyszedł z pączkami ;D lecę wcinać ;D

Dziekuję dziewczyny za miłe słowa.
Wszyscy mi mówią, że będzie chłopak, bo się nie zmieniłam i urósł mi tylko brzuszek
Ale ja wiem, że to dziewczynka. :)
Przy Darii tez tak wyglądałam, a nawet chyba miałam mniejszy brzuch...

Iza- dzięki za link.
Choć dzidzi jeszcze w brzuszku, to mam ochotę na tą szkołę pływania dla maluchów. :)
Na kiedy masz termin?

Karolinna- Daria tez miała ciemieniuchę, ale nie miała skazy.
U Leny trudniej Ci sie jej pozbyć, bo ma długie włoski.
Nie rezygnuj, bo szkoda obcinać....

Mmm- czyżby plan pracy magisterskiej, bo coś mi umknęło...

Witam,

To troche nadrobie, bo Sonia miala maly wypadek i teraz nie zasnie jak wyjde z pokoju.
Zawsze jak zasypia, to robie jej dwie butle, zregupy jak wypije jedna, pobawi sie miskami, pokokosi w lozeczku, pozniej placze i daje jej jeszcze 100 mleka i zasypia. Jak przyszlam jej dac 100 okazalo sie , ze niespodzianka w pieluszce - umylam wiec ja i dalam mleka, poczym szlysze placz - przychodze, a tu Sonia zwymiotowala. Pewnie zabardzo nia powywyjalam przy myciu i jak dostala kolejna partie to ...

MMM moze w innym czasie nie zyje, ale napewno sie skorczyl i to bardzo. CHodze spac po polnocy, a ostatnio szef mnie nie oszczedza, niby sama decyduje czy sie pracy podejme, ale jak krucho z finansami to kto by cie nie podejmowal, kiedys odespie ::)
Powodzenia w pisaniu, ciekawe czy ja tez bede sie tak zbierac ::) Zapewne, tak, ale z drugiej strony to chyba moj promotor do tego nie dopusci - specjalnie poszlam to surowego...

Karolina dalej z nia zasypia, ale udeje mi sie ja jakos zabrac jak spi i raczej udaje mi sie przesppac noc bez mialczenia.

Pozdrawiam,

Mokkate- z moim terminem jest malutki problem. Nie pamietam dokładnie kiedy miałam okres, więc termin mam ustalony wg USG. Podobno im wcześniej zrobione tym bardziej wiarygodne. Miałam zrobione 30 sierpnia 2005 i wynikało z niego że dzidzia ma 9 tygodni i dwa dni (malutka fasolka) a termin na 2 kwietnia 2006 i tego się trzymam. Kolejne USG mniej więcej ro potwierdzały. Na pierwszej wizycie u lekarki powiedziałam jej że prawdopodobnie okres był ok 15 czerwca, ta wyliczyła termin na 22 marzec. W sumie nie wiadomo, ale chciałabym urodzić w marcu :). Do suwaczka dałam datę 2 kwiecień.

mokkate po prostu ciąża Ci służy :) Masz rację codzi o plan pracy mgr i jak się obronię będę mmmm  ;)

sandors już pół strony napisałam  ::) . Ja mam bardzo fajną panią promotor, mnie to bardzo mobilizuje. Powiedziała mi, że głowę da sobie uciąć, że w czerwcu się obronię i chciałabym żeby jednak ją zachowała :)

czas ćwiczeń, ale dzisiaj sobie odpuszczam :)  :p

iza1 pisze:
Mokkate- z moim terminem jest malutki problem. Nie pamietam dokładnie kiedy miałam okres, więc termin mam ustalony wg USG. Podobno im wcześniej zrobione tym bardziej wiarygodne. Miałam zrobione 30 sierpnia 2005 i wynikało z niego że dzidzia ma 9 tygodni i dwa dni (malutka fasolka) a termin na 2 kwietnia 2006 i tego się trzymam. Kolejne USG mniej więcej ro potwierdzały. Na pierwszej wizycie u lekarki powiedziałam jej że prawdopodobnie okres był ok 15 czerwca, ta wyliczyła termin na 22 marzec. W sumie nie wiadomo, ale chciałabym urodzić w marcu :). Do suwaczka dałam datę 2 kwiecień.

Tak mi się wydawało, że blisko mojego terminu.
Ja jestem marcówką- na 21.
Ale może urodzimy podobnie, bo u mnie jeszcze "wszystko pozamykane" ;D

reklama
a ja zjadłam 6 pączków i gdyby nie moje lenistwo to bym zlazła na dół i jeszcze ze dwa zjadła ;D

Karolinna ja wyczesuję szczotką z tej firmy ale taką z twardzszym włosiem, mam tez tą chyba co ty z ttakim naturalnym mięciutkim to tym tez nie robiłam bo tylko głaskałam ta ciemieniuche a tą twardzszą to wszystko zlazło....

Do góry