reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
hej

bo ja w sumie tutaj nie pisałam jeszcze że wyjeżdżam, tylko powiedziałam o tym mokkate na spacerze ;) jeśli wszystko pójdzie wg planu to wyjazd mamy w sobotę,no ale w tym tyg jeszcze dużo spraw na głowie ::) jedziemy pociągiem :) zastanawiam się jak my się zabierzemy z tyloma bagażami :p ;)

Lenka ostatnio marudna wieczorami i w nocy,ciężko było aż wczoraj daliśmy jej panadol i w koncu nawet ładnie pospała,tylko karmienie w nocy,coś opdejrzewam że to przez ten górny ząbek który widać że idzie ::)

Jak przyjedziemy z wakacji to ostro się biorę za odzwyczajanie małej od cyca ::) ( a raczej chciałabym ostro ) już mocno mnie gryzie :p a do tego je prawie co godzinę,czyli mam już raczej mało wartościowy pokarm a Lena chyba je bo jest takim cyckowym bobaskiem moim ;D

iza ładne fotki wkleiłaś :) fotogeniczna z ciebie babeczka :) i bardzo ładnie karolcia przybrała na wadze :)

sandros jak już facet jest "leniwy" w pewnych kwestiach to nawet jak się poprawi przez jakiś czas to i tak potem wróci do poprzedniego stanu ,no chyba że będzie się go cały czas dyskretnie "mobilizować" ;D :p ;)

mmm eh,na grilla to się pojechało od razu i bez gadania a do mnie to już miesiac nie mozesz sie wybrać :(

olak wczoraj twój mały,prawdziwy mężczyzna mial małe 8 miesieczne święto :D wszystkiego naj dla Kordianka :)

mokkate u mnie dalej parasolki niet :mad: :mad: :mad: dzwoniłam tam dzisiaj :p mają oddzwonić z odpowiedzią co i jak ::) i byłaś w końcu na tym basenie ???

dziś chyba do teściowej na ogródek,tylko nie wiem o której ::)

reklama
Hej dziewczyny!!!

OlaK-najlepsze życzonka dla Kordianka z okazji wczorajszego święta :) Zdjęcie jego w wózku super widać że za bardzo nie chciał uśmiechać się do zdjęcia.

Dziś idę do dentysty mam nadzieję, że już założy mi plombę. Leczy mi zęba od miesiąca (kanałowe) w sumie ten ząb kosztuje mnie 330 zł. Jestem troszkę zła bo to kupa kasy, którą mogłabym przeznaczyć na wyprawkę. Wogóle mieliśmy ostatnio z meżem wydatki bo jak nie mój ząb to jeszcze włamali nam się do auta i szyba też kosztowała nie mówiąc o tym, że radia teraz nie mamy i długo mieć nie bedziemy.

Karolinna- fajnie sobie masz, odpoczniesz troszkę też chciałabym gdzies wyjechać chociaż na 4 dni.

Iza- nie żartuj, że Karolinka mieści się w ciuszki w rozmiar 56 przecież to takie malutkie jest wczoraj widziałam w sklepie :)

Mokatte- dziękuję za radę i tak zrobię kupię 2 ubranka w rozmiarze 56 a reszta w 62 i większe. Dużo osób też jest tego zdania :)

Wczoraj byliśmy z mężem w hurtowni dziecięcej i zrobiliśmy pierwszy zakup. Kupiliśmy małemu pościel do łóżeczka w kolorze żółtym z misiaczkami razem z ochroniaczem na szczebelki :) i kołdrę z poduszeczką. Oglądaliśmy też ciuszki ale nic takiego specjalnego nie było więc jeszcze z tym się wstrzymaliśmy. Kupimy w rozmiarze 62 chyba bo faktycznie dzidzia szybko rośnie i może nie ma co wariować z rozmiarem 56 (kupie najwyżej 2 ubranka w tym rozmiarze).

Mam pytanie: Chodzi mi o łóżeczko dla dziecka, kiedy kupowałyście go??? Jak już dziecko było na świecie czy dużo wcześniej już przed porodem???

A drugie pytanie dotyczy laktatora. Jakiej firmy używacie i który sobie chwalicie??? Widziałam wczoraj z aventu za 129 zł z dwoma butelkami avent 125 mln. Wydaje mi się, że nie jest to wygórowana cena skoro butelka jedna kosztuje 25 zł a tu w zestawie jest laktator + 2 butelki.

baska ja poprzednie lato też nigdzie nie jechałam,bo miałam ciążę zagrożoną ::) ale nie żałuję :) a co do łóżeczka :) my dostaliśmy kołyskę która już w naszej bliższej i dalszej rodzinie jest przekazywana ;D ale z zaleceniem nie złożenia jej zanim dzidzia się urodzi ;) w sumie uszanowaliśmy tą decyzję tylko dlatego że poprosiła nas o to prababcia Lenki :)

Karolina- na basenie nie byłam, bo czekam na Ciebie ;D ;)

Iza- Martynka w 12 tygodniu ważyła podobnie- 5100 :D

Baska- ja mam laktator Avent Isis i bardzo go sobie chwalę.
A łóżeczko miałam rozłożone przed porodem, bo chciałam sama je przygotować (to takie przyjemne ;D)

OlaK- buziaczki dla Kordianka. Super wygląda na tym zdjęciu :D

NAJLEPSZE ŻYCZONKA DLA KORDIANKA!!! Fajene te foto z nim :)

Karolinna dzięki za komplemenciki, jakoś tak chyba faktycznie jestem fotogeniczna, wiele osób mi to już mówiło, a na zdjęciach czasami wyglądam lepiej niż w realu  :p Podobno  ::)
Fajnie że wyjeżdżacie, a gdzie jeśli można spytać? ;) My jedziemy w drugiej połowie lipca ale chyba juz o tym pisałam ;)

Basia - autentycznie Karolinka praktycznie z żadnego ubranka jeszcze nie wyrosła :p nie wiem czemu tak jest, ale zakładam jej jeszcze rozmiar 56, jednocześnie chodzi też w 68 :) tylko śpiochy ma za dlugie i muszę jej nakladać skarpetki żeby sobie nózek w nich nie potraciła ;) ALe niektóre kaftaniki 56 robią się juz po mału ciasne, ona po prostu jest szczuplutka.
My łózeczko rozłożyliśmy dopiero jak już mała była w domku, a wózek tez kupiliśmy jak leżałam w szpitalu a ona była już na świecie, ale wiele osób kupuje wcześniej i nie widze w tym nic złego. A że jest to przyjemność ogromna to fakt :)
Co do laktatora, to podobno te co pisała Mokkate są dobre, nie wiem czy chcesz juz kupować, ale ja bym się na Twoim miejscu wstrzymała, bo nie wiadomo czy w ogóle Ci będzie potrzebny, niektóre kobiety w ogóle nie używają laktatorów. Zawsze można go przecież kupić jak będzie potrzebny, jak kupiłam w szpitalu bo okazał się niezbędny, z firmy Medela, kosztował 60 zł. i bardzo go sobie chwale. Z tego co wiem, to jak laktator ma taką naciskaną pompkę to źle się nim odciąga, a ten mój ma coś w rodzaju strzykawki, że po prosu ciągnę w przód i tył a mleczko leci :)  Ja dzięki temu laktatorowi karmię piersią :) Niestety  dodatkowych buteleczek przy nim nie było a fakt że są przydatne :)

Mokkate - fajnie że Martynka też tyle ważyła w wieku Karolki, przynajmniej wiem że nie jest wyjątkiem, zresztą lekarka też mi to potwierdziła że czego ja się czepiam, normalne dziecko wcale nie chude a ja marudze  ::) Ale to tylko dlatego że na kwietniówkach to same takie Pudzianki są ;) niektóre dużo młodsze a już ponad 6 kg ważą  :o ale ja się ciesze że Karolcia taka jest :)

Witam :)
JA tylko na chwilke by sie przywitać :) Mam juz neta :)
I wielkie gratulacje dla LIWI

MOJA WIKI RÓWNIEŻ SAMA CHODZI :D JUPIIIIII

A mnie nie będzie kilka dni :( Jadę do rodzinki do Wrocławia :D

Ach,No i ,moja siostra wczoraj urodziła synka przez CC ważył ponad 4 kg :) dostal całe 10 pkt

GRATULACJE DLA WIKUSI!!!!

Mokkate- Pudzianki to określenie z kwietniówek, jedna z nich ma synka który jeszcze w brzuszku został "ochrzczony" Pudzianek bo tak mocno kopał, no i to określenie pozostało :) i teraz dziewczyny go czasami używają :) i ja też jak wydać ;)

Gratulacje dla Wiki :)

Dziękuję wam za radę w sprawie łózeczka pytałam dlatego bo wcześniej myślałam, że kupię łóżeczko dopiero jak urodzę a pani w hurtowni wczoraj mówiła, że łóżeczko kupuje się dwa tygodnie wcześniej a nawet jeszcze wcześniej żeby go w pokoju rozłożyć i żeby się wietrzyło. Takze dalo mi to do myślenia i faktycznie bede musiałą kupić gdzieś na początku września jak jeszcze nie w przyszłym miesiącu. Co do laktatora to pytałam jakie używacie bo w gazetach właściwie nie ma osoby która nie uzywałaby go zawsze chyba jednak jest potrzebny a jeszcze go kupować nie bede ale napewno kupię bo jak bede wracać do pracy po macierzyńskim to przynajmniej mały bedzie zawsze mógł być karmiony moim mlekiem (zobaczymy o ile zresztą go bede miała :)

reklama
Do góry