reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Kaśka- moze to i lepiej, że nie szczepicie. Z tymi szczepionkami różnie bywa.
A jakby miało mu to zaszkodzić to lepiej poczekać.
I tez czasami mam wrażenie, że co lekarz, to inną medycynę studiował ;D

Sandros- widzę, że jesteś na sto procent zdecydowana wyjechac.
Ale chyba wrócisz?

Bogi- witaj!!! Napisz coś więcej o sobie :D

reklama
my właśnie po szczepieniu WZW typu B ,a następne szczepienia dopiero jak mała skończy roczek :) ile ulgi.... uff...
a Lenka właśnie odsypia panią doktor :)

jej,dziewczyny ale zakłady porobiłyście,ja miałam spokojną głowę w czasie tego meczu bo po prostu spałam ;D

mokkate heh, to na basen poczekasz do przyszłego roku... lepiej więc na mnie nie czekaj ;) myślałam że może dziś cię spotkam na spacerku ale niestety lenisz się w domu ;) acha...dostałysmy w końcu niesojowe mleczko od pani doktor ;D

bogi witaj.

ale dziś ładnie :)

Witam,

Mokkate, jestem zdecydowana. Bardzo sie sztesknilam za siostrzencem. Troche za tata, no i troszke za siostra ;) Oni przyjada dopiero na swieta Wilekanocne, wiec jeszcze kupa czasu zanim ich zaobacze, a musze w koncu gdzies wyjechac, od paru lat wlasciwie to nie mialam wakacji.

Pozdrawiam,

Baska ja łóżeczko miałam rozłożone 1,5 miesiąca żeby się wywietrzyło właśnie, a pościel założyłam na 4 dni przed pojechaniem do szpitala. Wóze miałam 2 miesiące przed porodem, i też stał rozłożony przez miesiąc po "śmierdział" nowością, i koła okropnie gumą zajeżdżały :p

Oby Lenka nie miała żadnych objawów poszczepieniowych ;)

Zdjęcia super.

czwesc dziewczyny

my z daria prawie cały czas na podwórku alebo po doktorach biegamy bo daruska jest wczesniakiem pozatym cieszymy sie tak cieplymi dniami jest super

pozdrawiam wszytkich

MARTAGLO- życzę wam udanych wakacji nad morzem. Zazdroszczę wam chciałabym też chociaż na tydzień wyjechać. Obiecałam sobie, że bede oszczędzała i w przyszłym roku pojedziemy w trójkę nad morze. Malutki pewnie bedzie bardzo szczęśliwy :)

Frezja- dzięki za radę. Łóżeczko kupię w przyszłym miesiącu chyba już żeby dobrze się wywietrzyło a wózek??? właśnie niewiem. Zanim zaszłam w ciążę zawsze mówiłam sobie, że nic wcześniej nie kupię dopiero jak dzidzia się urodzi a teraz wiem, że tak się nie da, że trzeba te rzeczy przygotować wcześniej.

Bogi- witaj na forum. Napisz coś więcej o sobie. Skąd jesteś? Ile twoja Hania ma miesięcy itd.

Dziewczyny mam pytanko każda z was ma wózek do dziecka. Jakiej firmy kupiłyście i który chwalicie. Czekam na kielka wskazówek :)

Witam,

Koreczek, wciaz musisz chodzic z Daria po lekarzach?? Ma juz tyle miesiecy....

Martaglo, az 60? Sporo... jak nie bedzie w aptece, to idz do dermatologa, powinna wiedziec, a i powinna miec probki, ja kiedys dostalam taka fajna tubke, bo mialam zmiane na plecach i mialam ja chronic.

Sonia ostatnio marudna. Poblogoslawie dzien w ktorym wyjdzie jej ostatni zab.

My na spacer chodzimy dopiero po obiadku, wczesniej tylko z pieskiem i po zakupy. W domu zrobilo mi sie chlodno i przyznam, ze wychodzic sie nie chce.

Baska - chyba kazda bedzie chwalic inne cechy. Mnie podobaja sie wozki Mutsy - takie, ktore maja jedna rame, taka nie krzyzujaca sie - rozmawialam z kobieta, ktora ma taki i jest zachwycona - w miare lekki, ma skretne kola - a tak jak w samochodzie, a nie kazde z osobna, osobno jest fotelik, gondola i spacerowka - wszystko oczywiscie przyczepiane do ramy. Ma duze pompowane kola i lekko sie go prowadzi. Ma jednak dwa minusy - brak przekladanej raczki (ze wzgledu na konstrukcje) i maly kosz pod wozkiem.

Pozdrawiam,

Witam mamusie właśnie pies ukradł szynkę z kuchni i muszę dać dziecku chleb z serkiem topionym i ogórkiem-bo ten zestaw jest do zaakceptowania.
Taki duży filtr polecił mi kupić dermatolog, narazie stosuje 35 od córki.
Baśkaodnośnie wózka firmy ci nie polecę podam tylko funkcje, które dla nas były istotne:
::)chcieliśmy wielofunkcyjny tak aby był jeden mógł być ciężki bo zostawialismy go na parterze
::)musiał mieć przekładaną rączkę
::)siedzisko na pupę dosyć duże aby dziecko nie wisiało
::)szelki
::)ochraniacz na nóżki
::)koła duże bo małe trzęsą (nie bardzo dla noworodka korzystne)
::)torba-mogliśmy wnośić córkę gdy spała i nie budziła się (nam wystarczyła na 4 miesiące potem była za mała)

Na dole wklejam zdjęcia takiego typu mieliśmy wózek iinej firmy.
Nasza córka mając 2 lata zrezygnowała całkowicie z usług tego pojazdu i sprzedalismy go.
kupując wózek tego typu najlepiej wsadzić do niego 2 latka to zobaczysz jak w nim wygląda.
Był w miarę tani 440zł, nie zależało nam na gondoli bo mieliśmy fotelik 0-18kg, nie chcieliśmy typowego głębokiego bo zimą córka miała około 10 miesięcy i pewnie by się ie zmieściła. O tradycyjnych wózkach i innych modelach nie mogę się wypowiedzieć
Pozdrawiam i życzę miłej zabawy przy wybieraniu pojazdu dla dzidziusia.

Załączniki

• wozek.jpg
    wozek.jpg
    41 KB · Wyświetleń: 103
reklama
A co do biegania po lekarzach my też biegamy i długo jeszcze pobiegamy. Odwiedzamy 4 specjalistów. Także jak zaliczymy wszystkie wizyty oddychniemy to znowu je zaczynamy i tak wkoło Macieju.

Do góry