reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Mokkate, na tym fotelu można siedzeć leżeć, przewracać się, kulać i różne takie. Ma bardzo dużą tolerancję na kilogramy. My mamy rozmiar xxl, więc dla każdego członka rodziny. Ja sypiam w nim popołudniami, jak wracam z pracy. Moszczę się w nim na leżąco. Jest super. Nic nie gniecie, nie boli.

Brawo dla Grzesia, że tak mu dobrze idzie, jeśli chodzi o nocnik!!! Zazdroszczę.....

Baska, ja dawałam na dno pieluchę tetrową do wanienki, żeby się mały nie ślizgał, ale takie leżaczki, to podobno super sprawa.

reklama
Witam
A ja jestem bardzo słaba,senna i wogóle wszystko co może być beeee :(
A dzisiaj byłam u fryzjera :D Bo moje włosy to już były koszmar! Roszczesywanie ich zajmowało mi około 30 min. Dobrze mi to zrobiło ;)

Witam,

MMM idziecie z nauka jak burza - gratuluje
Nie zapomne o trzymaniu jutro kciukow ;)

Mokkate te kupki.... Mnie tez sie tak czasem zdazala, a nawet czesto, pech chcial ze zreguly albo tuz przed wyjsciem, albo krotko po wyjsciu ::)
A tak, jak ostatnio patrzalam w parku na dzieciaczki jak zaczynaja dreptac... W zeszlym roku Sonia byla na tym etapie - przychodzilam, ona wraczkowywala na zjezdalnie, a pozniej chciala biegac... Ale jak byla mala to juz wiele nie pamietam, ostatnio mialam wziasc na rece miesieczne malenstwo i przyznam, ze maly strach mnie oblecial :-[

baska zakupy pelna para - super, to sie juz tak czuje, ze za niedlugo bedziecie razem.... Fajne
A ja mialam wanienke juz taka wyprofilowana, gdzie dziedzia mogla sama lezec - juz pod katem, z glowa wyzej i z ogranicznikem, by sie nie obdunela - fajna byla wanienka.

czarnulka22 te upaly Cie wykoncza - moze lepiej pomysl nad ta pomoca
Fryzjer... mnie tez goni, ale chyba po przyjezdzie, bo na Sycyli, to mi wlosy bardzo oslabna.
A jaka masz teraz fryzurke?

Ja dzis bylam z Sonia u alergologa, miala kiedys wysypke na nozkach, kotra dluuuugo jej nie schodzila, balam sie ze zaczynaja sie alergie, bo i ja, i Raf jestesmy alergikami. Ale moj lekarz mnie uspokoil, ze to moglo wynikac z ciagle niedojzaleg ukladu pokarmowego, ktory nie poradzil sobie z owocami nie nalezacymi do naszej strefy klimatycznej, dorosnie i pewnie bedzie OK :)

No i druga dzis wiesc, Sonia ma nowa fure. Leciutka, zgrabniutka i fatalna w prowadzeniu "parasolke". Fatalnie sie prowadzi, bo zupelnie nie jestem przyzwyczajona do podwojnych koleczek i do tego takich malych, ale tak to same plusy ;D

Pozdrawiam,

mmm powodzenia jutro  :) trzymamy kciuki

czarnulka nie dziwię się Tobie, ale może już niedługo skończy się taaaaaaaak ciepłe lato (oby ;):)

sandros gratuluje zakupu, Patrycja też wczoraj się dorobiła nowej fury...

baska ja podobnie jak OlaK miałam dno wanienki wyłożone pieluszką, alew chyba tylko miesiąc, dwa, bo potem Mała się rozfikała i pielucha tylko przeszkadzała. A te zakupy są boskie...ja na bieżąco uzupełniam szfę mojej panny i szokuję się, że te ciuchy już coraz większe :)

mokkate ja podobny szok przeżyłam jak spotkałam koleżankę, która ma młodszą o dwa miesiące córcię :)

Zaobserwowałam, że dziecię mi się wyregulowało!!! I nawet udaje się nam spać w domku (kiedyś to było niemożliwe ;) ). Dziś po pierwszej porcji jabłuszek...nawet udało jej się troszkę podjeść, a jakie minki robiła...  ;D ;D ;D

Witam!
Czarnulka - bidulka, musisz jakoś przetrwać te upały.
Sandros i Anian fajnie że Wasze córcie mają nowe fury :) Karolcia pewnie za rok, albo już na wiosnę bedzie miała parasolke. Boje się że w zime ten wózek który mam będzie dla niej za mały bo już niewiele brakuje a sie nie zmieści :p
Basia fajne są te gąbki do wanienek ale nie wiem jak to się sprawdza w praktyce, ja Karolkę też na początku jak kąpałam to kładłam pieluchę tetrową, dopiero po jakimś czasie zaczęłam uzywać siateczki.
Mokkate - ja to bym chciała żeby Basia już urodziła :p bo mam ochotę wziąć na rączki takiego noworodka :) też już chyba zapomniałam jak to jest ;) A jak on się urodzi to już moja Karolka będzie miała pół roczku :)
Anian - gratulacje wyregulowania się Patrycji ;)

A za mną też chodzi fryzjer, takie odrosty że szok! ::)
MIŁEGO DZIONKA!

cześć dziewczyny :)

tesknił ktoś tu za nami ??? ;) jak poukładam sobie w domku wszystko to napiszę i powklejam zdjęcia :) ogólnie to było super ;D

acha ,Lence wyszła górna jedynka ;D

do napisanka laski :)

hejka!
Oświadczam że się obroniłam, piątalek w indeksie. Dziękuje Wam bardzo za trzymanie kciuków - jesteście kochane!! :) :) :) bardzo mi się przydały :)

karolinna witam Cię po powrocie :) no to w nastepnym tygodniu sie spotykamy ? już jestem wolna!!!! hurrrra

jak się otrząsnę to napiszę więcej! Chyba że zabaluję :p

karolinna pisze:
tesknił ktoś tu za nami ??? ;)

Jak możesz w to wątpić ;D ;D ;D

Mmm- GRATULACJE NASTĘPNEGO M!!!!!!!

Iza- fajnie było Cię zobaczyć! Kiedy wpadniesz na dłużej?  ;D
Ja o ósmej kąpię juz Martynkę, a to zdaje się twoja pora spaceru? ;D

Anian- moja też jest uregulowana, a najważniejsze, że przewidywalna.
Dzis padł rekord spania w nocy- od 8.30 do 7.30 ( z przerwami na karmienie, ale bez wybudzania się!)
Jestem wyspana...

Byliśmy się zaszczepić. Od kiedy chodze prywatnie, to sama przyjemność.  :D
Dziś Martynka nawet nie zauważyła wkłucia!!!!!!!
Mierzy 64 cm, a waży 5820. Miałam nadzieję, że ma już 6 kilogramów  :(
Trudno, Pudziankiem nie zostanie ;D ;)
A... i jeszcze pani doktor była bardzo zdziwiona,
że mała obraca się już z plecków na brzuch i odwrotnie.
Stwierdziła, że jest silna, bo maluchy zaczynają przewroty w szóstym miesiącu. ;D

reklama
Witam,

MMM Gratuluje Pani Magister

Karolina witaj po wakacjach

Dzis w koncu chlodno, a teraz burza, jakie przyjemne powietrze sie zrobilo, tak wilgotno... A przyszlo tak nagle, ze ledno pranie z dworu sciagnelam juz zaczelo lac.

Pozdrawiam,

Do góry