reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
fajnie dziewczyny że trzymacie kciuki za naszą chatę :D

czarnulka a wcale nie wyglądasz jakbys miała mieć drugą córeczkę :D może pan dokotr się pomylił ? ;)

anian super :) ja też sie cieszę że wrócisz do pracy :) tzn cieszę sie ze ty się cieszysz ;D a czego uczysz ? ile tu jest nauczycielek na tym całym bb! :o no właśnie najgorsze z tym przedziałem mieszkania jest to że jak dostaniesz decyzję o przyznaniu mieszkania to dopiero wciągają cię na listę oczekujących :p

miłego wieczorku :)

20auzcl.gif

reklama
karolinna pisze:
czarnulka a wcale nie wyglądasz jakbys miała mieć drugą córeczkę :D może pan dokotr się pomylił ? ;)

FAjnie by było gdyby moja PANI doktor ;) sie pomyliła :) Była by pareczka :) Ale dzisiaj też powiedziała że to dziewczynka :) Ale różnie to bywa :)

Cześć Dziewczynki!
U nas już okienka wymienione i są śliczne :) Pewnie myje się je lepiej ale za to trzeba częściej bo bardziej widać brud ;D :p ::) Fajnie że już wymienione ale roboty kupa :( jeszcze wszystkiego nie posprzątałam :( jutro reszta teraz chwila relaksu :)
Byliśmy dziś na usg bioderek i odetchnęłam z ulgą - wszystko ok :) ale pani doktor była w szoku :o że dopiero teraz pierwsze usg. Jak jej powiedziałam że pediatra nam mówiła że mamy się nie martwić takim odległym terminem to kazała zmienić pediatrę. Powiedziała że jeśli jest coś zle to będzie tragedia ale na szczęście jest ok. Idziemy jeszcze we wrześniu na kontrolę.

Basia super że macie już wózek, jest naprawdę ekstra i wózek i kolor :) Mały będzie miał super furę!!!

Czarnulka - dobrz że czujesz sie już lepiej :) Bardzo ładnie wyglądasz, gratuluję tak małego przyrostu wagi!!!! Na pewno jesteś z siebie dumna! Podziwiam Cie! Tak trzymaj! :) A Wikusia słodziutka :) na tych fotkach :) fajny ma kapelusik :) Fajnie ze druga w kolejce dzidzia zdrowo rośnie w Twoim brzuszku!

Karolinna - życzę Wam abyście dostali to mieszkanko, choć popieram też Mokkate ;D

anian -fajnie że wracasz do pracy i że masz dokąd wrócic :) nic tylko sie cieszyc tylko szkoda Ci pewnie dzidzie zostawic :(

Sandros - Tobie też powodzenia z mieszkankiem!!! TO przykre że tatuś Sonii ma takie podejście do życia, ja często narzekam na mojego ale musze przyznać że złotego chłopa mam ;D

Aaaaaaa, zapomniałam o najważniejszym! Karolinka już całkiem nieźle sobie radzi z przewrotem z plecków na brzuszek :o Wygina sie tak śmiesznie i najpierw jest na boczku a potem na brzuszku. ale jeszcze nie bardzo wie co zrobić z rączką ;D ;D Ma jeszcze czas żeby to opanowąć.
Ale martwi mnie jedna rzecz, czasem jak śpi na boku w wózku zwłaszcza to strasznie sie wygina główką do tyłu i wygląda jak połamana. Musze to powiedzieć lekarce może da mi skierowanie do neurologa żeby ją przebadał.
No na tyle na dziś! Dobranoc Mamuśki obecne i przyszłe!

Ja się nie cieszę (no, może troszkę ;) ), że wracam do pracy, bo będę musiała Patrycje zostawić...jak ja to przeżyje??? Ale niestety pracować muszę :( a cieszę się, że jednak będzie z kimś, do kogo mam zaufanie :)

iza ja mam plastiki i wcale ich tak często nie myję...rozleniuchowałam się w ciąży ;) i widać świat przez nie.Tak więc nie nastawiaj się (chyba, że marzysz ;) ) na częste mycie :laugh:A byłaś dopiero na pierwszym badaniu bioderek??? Bo Pati jak miała 3 miesiące to już drugie zaliczyła :) Gratulacje dla Karolinki, kiedyś jej się uda załapać co zrobić z rączką (u nas czasem wiadomo ;) ) A te wszystkie wyginania (ja mówię w literkę C) to są przygotowujące do obracania....

karolinna pisze:
a czego uczysz ?

matematyki i informatyki

Kolorowych snów

iza1 ja też jak bylam na usg bioderek z Lenką to też się dziwili czemu tak późno, no ale podobno pierwsze skierowanie powinien dać szpital! tak mi powiedzieli na raciborskiej, a ja że ja tu rodziłam ;) a oni byli baaardzo zdziwieni że nie miałam tego skierowania ::)

anian no to ścisły umysł z Ciebie ;) a co do opiekunki to faktycznie super żeto osoba do której masz zaufanie :) czyli nie da patusi np.czekolady jak cię nie bedzie? ;)

miłej środy :)

Czarnulka- moze pani doktor się pomyliła bo siusiaczek mógł się schować. Mi za każdym razem wychodzi, że chłopczyk bo zawsze jest tak obrócony, że chyba z przyjemnością pokazuje swojego małego siusioczka :D Ja już przynajmniej jestem nastawiona 100% na chłopca zaczynam się tak cieszyć, że będziemy mieć malutkiego syneczka :) Oszczędzaj się. Wikusia pięknie wyglada w tym kapelusiku.

Iza - okna brudzą sie tak jak każde ale jednak plastikowe są lepsze do mycia. Teraz pewnie będziesz raz na miesiac je pucowała :) Ja juz mam troszkę zniszczone bo w końcu już mają 10-12 lat.

Karolinna Sandros - napewno uda wam sie dostać szybko mieszkanko. Trzymam kciuki ;)

Sandros - szkoda, ze twój Rafał jest taki wygodny (niewiem ile ma lat) może się jeszcze zmieni i bardziej dojrzeje ale ty wo napewno najlepiej wiesz czy może się zmienić.

Anian - napewno tak będzie, że nie obejrzę się a tu juz czas będzie rodzić malutki będzie na świecie a potem będzie już jeżdził w tej swojej furi.

Iza - fajnie, ze podoba ci się też ten wózek. Teraz jestem w 100% zadowolona, ze zdecydowałam się na kolor czerwony. Podoba mi sie ten kolor bardzo a niewiem dlaczego tak patrzyłam też pod kątem płci, ale wiesz np. w różowym wózku nie woziłabyś chłopca :) Fajnie, ze wszystko w porządku z bioderkami. Ja juz sama niewiem jak bede pieluchować ale chyba pampersy a na pampers tetrę żeby miało trochę szerzej rozstawione nózki.

Witam,

Karolina jak tyle osób czyma kciuki, to musza nam przyznac mieszkanko ;)

Iza takim wyginaniem sie nie przejmuj - niestety obenie najfajniejsze zdjecie mam w aparacie, wiec jak tylko Rafal je zrzuci, to wkleje - tak jak Sonia sie wygina podczas spania, to chyba nikt.

ania ja jestem tak dlugo z Sonia, ze przyznam, ze rwe do jakiegos zajecia. Milo jest byc w domu, miec dzieciaczka na codzien, wszystko widziec pierwsza, ale obecnie przyznam, ze zazdroszcze mama pracujacym, a szczegolnie, ze ostatnio jestem sama z Sonia, nikt mi nie pomaga... Pewnie jak zaczne pracowac, to bede inaczej spiewac :p

Pozdrawiam,

Hej wszystkim!
Dziś Karolinka już sama sie przekręca z plecków na brzuszek!!! Już umie tą rączkę wyjąć, ale jeszcze nie wiem jak to robi  ::) Dwa razy to dziś zrobiła ale nie widziałam bo byłam w kuchni  :p zostawiłam ją na pleckach a jak przyszłam to już była w swojej ulubionej pozie cała zadowolona :)

Basia wózek naprawdę jest ekstra teraz tylko czekać na dzidziolka :) Karuzelkę też już masz, daj znać czy jest ok.

Sandros - jak pierwszy raz zobaczyłam jak ona się wygięła to byłam w szoku, zupełnie jakby głowa nie należała do niej  ;D

Killka dni mnie nie będzie bo jedziemy do babci męża na wieś, jak ktoś wie gdzie to jest to jedziemy do Mełchowa koło Lelowa  :laugh: 

Karolinna - wiem że o to pytałaś ale jakoś nie miałam czasu napisać ;) A Lenka już taka duża, sama sobie wybiera książeczki, super  :laugh: Pamiętam jak była taka jak Karolcia :)

Fajnie że jedziemy bo jednak powietrze troszkę zmienimy i taka odmiana, zawsze to inaczej niż w domu. Ale nad morze byłoby lepiej  ::) Jedziemy autkiem - tata nas zawozi :) Spadam bo musze jeszcze sporo rzeczy dziś porobić, spakować itd....

Miłego dzionka! Papa!

reklama
Witam Was kochane!!
Nie było mnie tyle czasu, bo neciora mi zabrakło :mad: matko już świrowałam bez tego wynalazku ;D
Zaległości mam że ło ho ho. Nie wiem co u was słychać dlatego idę czytać te tomy :laugh:
Pochwalę się że Natalia zaczęła się czołgać i robi to w expresowym tempei :laugh: ;D :laugh: a druga sprawa to wczoraj wyszedł nam trzeci ząbolek!! górna jedynka- wyszła bez żadnych skutków ubocznych ::) a tak się bałam tych górnych. Dzielna dziewucha.

Zaliczyła także upadek z łóżka, bo tata pilnując jej raniutko przysnął i...................... ::) te chłopy. teraz jak doczołga się do brzegu łóżka tu się zatrzymuje :laugh: wcześniej -nie!!

Do góry