reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Iv28 .. koniecznie powiedz lekarzowi o wymiotach i utracie wagi ... jeśli wymioty i nudności towarzyszą ci przez cały dzień, a nie tylko rankiem, twój ginek może ci coś przepisać na złagodzenie tych objawów.
Takimi sprawdzonymi sposobami jest np. zjeść coś (chociaż krakersa) zanim wstaniesz z łóżka, u mnie skutkowało ... wieczorkiem robiłam sobie kanapeczkę i w folii czekała na mnie do rana w lodówce, gdy budzik dzwonił mąż przynosił kanapkę, ja zjadałam i dopiero wstawałam, robiłam mu poranną kawkę i śniadanko do pracy :) ... Co za symbioza  :laugh:

MamaBoo ... jak to kotek ci przeszedł pod oknem ... czy ty aby nie mieszkasz tak wysoko, że nie chcesz męczyć psa, które to piętro było 16 ??

reklama
Witajcie! Na forum jestem od niedawna choć to już końcówka mojej ciąży-z każdym ukłuciem myślę że to już ;D ... a potem nadal nic :( Jestem z RYbnika (choć wychowałam się w Łaziskach Górnych).
Pozdrawiam wszystkich.

Witaj Luczynka ... Miło mi ciebie poznać, blisko twojego terminu jest baska ... jej zostało tylko 28 dni, a kilka dni temu jedna dziewczyna czarnulka już urodziła. Coś mi się wydaje, że jest tu ktoś z twoich okolic.
Napisz coś więcej o sobie, jak przebiagała ciąża, czy rodzisz z mężem, jakie imię wywyśliście dla waszego dziecka i wogóle pisz wszystko co cię dręczy, bo jesteśmy tu by się wspierać. W kupie raźniej :)

MariaOla pisze:
Witaj Luczynka ... Miło mi ciebie poznać, blisko twojego terminu jest baska ... jej zostało tylko 28 dni, a kilka dni temu jedna dziewczyna czarnulka już urodziła. Coś mi się wydaje, że jest tu ktoś z twoich okolic.
Napisz coś więcej o sobie, jak przebiagała ciąża, czy rodzisz z mężem, jakie imię wywyśliście dla waszego dziecka i wogóle pisz wszystko co cię dręczy, bo jesteśmy tu by się wspierać. W kupie raźniej :)
Wilekie dzieki za tak cieple przyjecie :) Moja ciaza przebiegala dosc dobrze, poza jednym problemem. Juz od polowy pietego miesiaca mam straszna opuchlizne nog a badania nic nie wykazywaly. Lekarz stwierdzil ze taki juz urok tej ciazy i tyle :/ DOpiero przy ktoryms badaniu z rzedu wyszlo ze mam za malo bialka i stad moze byc opuchlizna-tak wiec mam nogi jak hipopotam ;D Ale czego sie nie znosi dla Malenstwa ;)

MariaOla ja piszę z pracy, bo w domu nie mamy neta :D :D :D
Luczynka miło mi poznać :) No to za niedługo będziemy mieli kolejną Kruszynkę do podziwiania. Jestem w trakcie łądowania zdjeć na bobasach :)
Spadam - do jutra ;)

kochane boje sie kopa i puszczam szybko zdj a wieczorem poczytam na spokojnie zaległości  ;D
sesja (mała część  ;D )
mg8963oo7.jpg

mg8970rok2.jpg

mg8976sz1.jpg

z tatą i z tortem
img1277he1.jpg

i z meżem Izy  ;) stoi za mną  :laugh:
mg8528di7.jpg

Justyna ... jejka jakie piękne foteczki, jestem oczarowana ... sama je robiłaś, czy u jakiegoś extra fotografa ?

MamaBoo ... no przecież, bo kto by tak wysoko kable ciągnął ;)

Luczynka ... Ja czytałam, że nogi puchną też od soli, więc warto nieco ograniczyć, jeśli jej sporo spożywasz, albo też warto spać z uniesionymi nogami ... moje funfele często na to cierpiały i już od 3 miesiąca sypiam z nogami na dodatkowej grubej poduszce .... i póki co nic nie puchnie i nic nie boli. Ale teraz to już zapóźno z takimi radami ciocio Marioli ;)

witajcie kobitki przede wszystkim witam na naszym forumku nowe mamuski Luczynke i IV28
Luczynka !! ja mieszkam w laziskach górnych i to od lat!! ale nie mam zamiaru tu spedzic calego swojego życia... ktory rocznik jestes????bo moze znasz pare osob ktore i ja znam, a raczej udalo mi sie poznac.
IV28 , wiem, gdzie to hotelowiec...moi tesciowie mieszkają na mąkołowcu...trzeba bedzie uwazac zanim zacznie sie marudzic na tesciufff ;) ;) ;)
właśnie sączę sobie lampeczke california dream....i marze sobie o chorwacji...nawiasem mowiąc wybieramy się tam niedługo i juz nie potrafię się doczekać...poprane..poprasowane juz mam...lista zakupow i tego co do spakowania gotowa...aż nie wierze, że to ja!!! :laugh: :laugh: :laugh:
kobitki, ale WY sie rozpisujecie !!!! ja nie daje rady z cytaniem normalnie szok!!!!! jak wroce z urlopiku to zapraszam gorąco na to cappucino!!!! a teraz zmyykam

MariaOla pisze:
jeśli się czyta ksiązki jakiejśtam Minnety to potem nie co się dziwić, że wyobraźnia takie sny kreuje :p ;)
no no ::) niegrzeczna mariaola :p .nie znałam cię z tej strony :) z tym kotem to też było niezłe :)

luczynka czuj się jak u siebie :) a wiecie już jaka płeć ? :)

justynka ale miałaś farta przed tym kopniakiem,a już polerowałam stopę ;D Nie no ... Liwia, dziewczyna pierwsza klasa :D super wyglada :) sukienusia ekstra a tort...mniam :)

mamaboo fajne fotki powklejałaś na avatar i podpis :) no ale ty już wiesz ,ze masz przystojniaka małego w domu :)

trysia super,wakacje w chorwacji.. :) liczę na pełno zdjęć :) a cappuccino ,kusi oj kusi :) .

iv28 a lekarz nic nie powiedział na te chudnięcie? a mdłości... cieszę się ze już mnie nie męczą :p

miłego wieczoru :) .

reklama
Do góry