reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Hejka
Nie żebym znowu narzekała ale Wasze posty z dwóch dni czytałam jakieś 30 minut!!! Jak tak dalej pójdzie to nie wyrobię się z lekturą i pozapominam co mam do kogo pisać. A tak na szybko
WITAM NOWE PRZYSZŁE MAMUSIE!

mokkate widzę, że pomimo pogody urlop się udał (fajowe zdjęcia), gratulacje wychowawczego (ja już męczę się 5 dni w pracy)
[
b]iza[/b], nakarm swoją małą to nie będzie wcinać szczebelków, mokkate tak zrobiła i Martynka już nie wcina (albo mokkate o tym nie pisze ;) )

justyna ale masz modelkę w domu...

na pampersa się wybieram, ale do Gliwic bo do Chorzowa to za daleko.
Patrycja się dziś uzbroiła w dolną prawą jedynkę...
A ja wyczerpałam limit na teraz siedzenia przed kompem i muszę lecieć do roboty...
Buziaczki

reklama
luczynka - witaj w gronie. A znasz płeć dziecka. Ja mam termin po tobie jak widać po suwaczku i będę miała chlopczyka ;)

Justyna - piękne zdjęcia z roczku ;) Widzę na zdjęciu nawet męża od Izy ;) Fajnie, że mala ma fajną sesję zrobioną przez mamusię :)

MariaOla - niewiem co to jest za badanie o które pytasz. Dlatego musisz mi wyjaśnić bo niewiem naprawdę o jakie ci chodzi. Bo jeżeli to jest usg gdzie badają poszczególne części ciała to mialam w 23 tygodniu chyba robione na Wirku.

Trysia - życzę ci udanych wakacji :) Fajnie marzy mi się Chorwacja ;)

No nie, nie będę marudzić ale naprawdę ciężko za Wami nadążyć!!! :) ;)

luczynka i  Iv28 - WITAJCIE SERDECZNIE!!!

Anian - czyżby to pierszy ząbek Patrycji? GRATULACJE DLA NIEJ! A Karolinka tylko raz wcinała szczebelki ;) zobaczymy kiedy znowu zgłodnieje ;)

Karolinna GRATULACJE DLA LENKI!!! Jej buzia uzbraja się w zastraszającym tempie ;)

justyna - przepiękne zdjęcia, szczerze mówiąc aż łezka mi poleciała tak Liwia pięknie wygląda, zwłaszcza na pierwszym zdjęciu :) jak siedz z tym koszyczkiem :) Cudo, cudo - od razu widać że porządny zakład fotograficzny :) ja się na takie zdjęcia pisze w kwietniu. Przyjadę z Karolinką do Pszowa :) ;) co Ty na to?
A z tego ostatniego zdjęcia to się uśmiałam ;) oczywiście z męża, a on się zmartwił że ma zamknięte oczy :(

MamaBoo zdjęcia na bobasach fajowe, już się z nimi zapoznałam :) jaki Oskarek ma fajny zielony chodzik, od razu widać że mamusia lubi taki kolorek :) Ale szok że już go do niego dajesz, można tak wcześnie ??? Bardzo ładnie siedzi Twój Ozinek, to też chyba dość wcześnie. Sam siada czy go sadzasz? Jak na niego patrze to sobie uświadamiam że Karolinka za miesiąc też może będzie tak siedzieć :)

Iv28- te wymioty pewnie Ci przejdą, jesteśmy z Tobą, trzymaj sie musisz to jakoś przetrwać. Ja na szczęście nie wymiotowałam miałam tylko delikatne mdłości rano, które wspominam raczej z uśmiechem na twarzy :) bo po nich zorientowałam się że coś jest nie tak ... ;)

MariaOla - nieźle sobie wymyśliłaś z tą ranną kanapeczką ;) :)

luczynka Ty też trzymaj się dzielnie, już niedługo będziesz tulić swoją dzidzie w ramionach, nie ma nic piękniejszego :)

Trysia - super udanych wakacji życzę, obyście wszyscy troje wypoczęli :) superowo, Ty mąż i Wasz synuś ;) :)

A my niedawno wróciliśmy z badania w poradni rehabilitacyjnej i od teściowej. Niby wszystko jest w porządku, nie wiem jak to opisać. Ogólnie chodzi o to że mała za dużo leży na brzuszku i przez to ma tendencję do wyginania się jak lezy na pleckach wygina się tak samo jak leży na brzuszku. Dostaliśmy zalecenie aby jak najmniej leżała na brzuszku, musimy ją kłaść na plecki a najlepiej żeby dużo siedziała w nosidełku samochodowym tak żeby była wygięta w drugą stronę i tak samo jak ją nosimy, tyłem do nas i wygiętą w kuleczkę. I ćwiczyć z nią w taki sposób że ja leżę na plecach biorę ją na zgięte nogi i ona sobie siedzi tak jak w nosidełku. Mamy skierowanie na dwie wizyty instruktażowe do fizykoterapeuty który pokaże nam jak z nią postępować żeby było dobrze. Powiedziała że neurologa tez możemy iść żeby się jeszcze upewnić czy wszystko dobrze.
Jednym słowem dobrze jest jak dziecko dużo leży na brzuszku bo to jest pozytywne dla np. bioderek, ale co za dużo to nie zdrowo :(
Teraz pilnujemy zeby nie leżała na brzuszku musimy ją tego oduczyć, a nie jest to łatwe bo ona od razu się przekręca. Dziś długo nie mogła zasnąć bo co się przekręciła my ja na plecki ale w końcu zasnęła. To wymaga cierpliwości ale myślę że uda nam się to zwalczyć.

Ale się rozpisałam, przepraszam  :p wybaczcie mi please.

AAA jeszcze miałam napisać o tych trolach, nikto o nas tak nie mówi, tylko my sami się śmiejemy że z nas trole bo mamy długie noski oboje ;) ;D A ja osobiście też myśle że trole są sympatyczne :)

Witam kolejna śląską brzuchatkę- Luczynkę!!!

Karolinna- ten ząbek wyjasnia nocne problemy  ;D
Gratulacje!!!

Anian- nie moge uwierzyć! ;) Super, ze już ma ząbka.
Jak to wykryłaś? Śliniła się?
Wiesz, że mnie to szczególnie intersuje, bo moja to prawie rówiesnica ;D

Iv28- Martynka to też marcowy dzidziolek.
Miała urodzić się 21, a przyszła na świat 10 dni wcześniej.

Justyna - zdjęcia i modele: REWELACJA.
Ja się tam do Ciebie chyba zabiorę razem z Izą ;)

Trysia- miłego wypoczynku. I wracaj ze zdjęciami.
Szczególnie twojego synka! (o widzisz- pamiętam ;))

Dobrej nocki!!!! Ciekawe która będzie jutro pierwsza.
Może znowu Karolinna nas obudzi ;D Albo MamaBoo? ;D

mokkate pisze:
Anian- nie moge uwierzyć! ;) Super, ze już ma ząbka.
Jak to wykryłaś? Śliniła się?
Wiesz, że mnie to szczególnie intersuje, bo moja to prawie rówiesnica ;D

wiem, że nasze gwiazdy to równieśnice (ten jeden dzień ;) ) i idą łeb w łeb z nowymi umiejętnościami. Co do ząbka to jakieś półtora tygodnia temu była ogólnie mówiąc zmierzła to zajrzałam jej w paszczę i jakieś takie dziwactwo białe zakwitło. Z płaczącą Małą poszłam do apteki po maść, bo nie dało się z nią w domu wytrzymać. I od tamtego czasu raz dziennie "dzwoniłam" jej łyżeczką w szczękę, bo chciałam dostać ciucha za zębolka :) (u nas taka tradycja) i UDAŁO mi się!!!
Tak więc wszystko przed Tobą i Martynką :)

o nie wcieło mi to co napisałam :-[

dzieki za komplementy :-*

Mariola sama z męzem robiłam !!!

Izunia :) trzymam Cie za słowo w takim razie ;D serdecznie zapraszam :)
buziaki dla Karolci a cos Cie zaniepokoiło czy lekarza ? a macie taki lezaczek ?? bo Liwia w nim duzo siedziała i była szczęśliwa a w fotliku było bleeeee

a mąż niech sie nie steruje ojjj tam oczy :) bardzo żałuje ze tak krótko wtedy sie widziałyśmy i tak dziko :D

Karola zmobilizowało mnie to ze wysoka z Ciebie dziewczyna i przeraziła mnie Twoja noga ;)

Mokatka zapraszam !!!

anian kurde pół szafy bym miała juz bo Liwii szczena uzbrojona i kazdy ja znalazłam ale u nas nie zanją albo nie chcą znać takiej tradycji :(

a i najważniejsze WITAM NOWE ŚLĄZACZKI !!!!!

Hejka!

Witam Cię Luczynko :D

justyna nie widziałam ładniejszych zdjęć, jesteśmy z Jarkiem zachwyceni, a Modelka -śliczniutka z niej panienka :D

gratulacje dla Lenki i Patrycji z okazji kolejnego i pierwszego ząbka :D

trysia jedź i wypoczywaj, ciekawe jak Maciek zniesie tak długą podróż ::)

iza dobrze że coś z tym zrobiłaś, intuicja nie zawiodła :D

po wizycie w żłobku jestem trochę uspokojona. Grześ był odważny jak mało kiedy. W gabinecie p. dyrektor harcował, wszedzie zaglądał. Trafiliśmy na porę spania i wszystkie dzieci spały. Jestem w szoku. Widać doświadczone panie są lepsze niż mamy w tych sprawch :p

miłego dnia

Anian, tysia ... pora na kurs szybkiego czytania ;)

Justyna ... Tym bardziej mi się podobają, zdolniachy z Was :) Jak już będę miała "gotowe" ;) dziecko to będę cię prosić o taką cudną pamiątkę :p

Karlam ... masz rację, to mnie coś na oczy padło ;) a wybierasz się ?

Karolinna ... a kto to z tą MInnetą zaczął ;) a teraz wszystko na mnie ;D

Iza .... Karolinka jest jeszcze malutka i wszystkie "wady", choć wolałabym powiedzieć niedoskonałości, da się przezwyciężyć. Dobrze, że dbacie, chodzicie do lekarzy i fizykoterapeuty, możecie mieć pewność, że jest ona w dobrych rękach. Zobaczysz, na sesji fotograficznej w kwietniu, już wszystko będzie idealnie :) Troską i konsekwencją poradzicie sobie z niejedną przeszkodą. Więc uszy do góry :laugh:
Baśka ... Doppler to takie USG które prześwietla nie kości, a wszystkie żyłki i serducho, czyli fachowo to układ krwionośny ... widać na ekranie właśnie same żyłeczki i słychać szum płynącej w nich krwi. Badanie to pozwala na stwierdzenie wszelkich wad rozwojowych układu krwionośnego ... o ile czegoś nie pomyliłam ::)

mmm .... To widzę, że Grześ Tobie dodawał odwagi w żłobku :)

[b]PAMPERS [/b] .... kochane napiszcie gdzie i kiedy jedziecie, bo mój mąż raczej nie da rady, więc bym się do kogoś może podpięła ? :angel:

reklama
Qrde a myślałam, że będę pierwsza ;P
Izuś nie jesteście trole ! :D A co do chodzika to jest na tej zasadzie, że ZOinek wstawał i lubił stać jak miał niecałe 5 miesięcy. Dlatego wolę żeby sobie poskakał w chodziku niż po moim brzuchu. Nie dajemy go tam zbyt często kilkadziesiąt minut dziennie z przerwami. Siadać też już zaczął jak miał niecałe 5 miesięcy, ale teraz jak go sadzam to siedzi sam, czasem jeszcze tylko się chwieje.
Nie wiem czy to za wcześnie, ale jeśli sam się tego domaga. Np. nie chce usiąć tylko wstaje albo nie chce leżeć tylko łapie się wszystkeigo żeby usiąść to myślę, że jest na to gotowy.
A co do Twojej Karolci to też sądzę podobnie jak MariaOla, że jest jeszcze malutka i wszystko da się "wyprostować".
Nie ma się co martwić - uwierz mi !
Mmm akiedy Grześ idzie do żlobka ? Od jutra ? Bo rozumeim, ze narazie to było tylko zapoznawanie się z otoczeniem ? :)
Justyna szkoda, że nie widzę zdjęć z urodzinek :( Ale wierzę dziewczynom, że śliczne są :)
Anian GRATULACJE DLA PATI !!!! A właściwie to dla jej ząbka :)
KArolinna wiem wiem - przystojaniaczek :)

Zaczynam sobie uświadamiać, że już za około 2 miesiące i OZInek może już zacząć raczkować. Przeraża mnie to :D :D :D
Wczoraj w nocy trochę nas ten nasz synuś pzrestraszył. Jak wyszliśmy z kąpieli to wydawało mi się, że ma ciepłe czólko, ale zignorowałam to, bo myślałam, ze to z ciepłej wody. Potem o 22:30 obudził się z takim krzykiem, ze szok. Polecieliśmy do niego z R. i zauważyliśmy, że się dusi - jakby własną śliną..... W panice wzięłam go na ręce i zaczęłam nim delikatnie potzrąsać, dmuchać mu w buzie i w ogóle. Pomogło, ale potem był bardzo niespokojny. Jak dałam mu cyca to zauważyłam, ze tym razem ma na pewno przynajmniej 37,5. Nie chciałam go jeszcze bardziej biedaka budzić i mu mierzyć temp. więc podałam mu 3 ml panadolu. Zaraz zadzwonię do Rafała czy majeszcze gorączkę. Zastanawiam się czy to nie pzrze zęby, bo ma cholernie opuchnięte dziąsła na dole. No i z tą śliną też by się zgadzało.
Cholerka się rozpisałam :)
Uciekam.
Acha - jutro ani w poniedziałek mnie nei będzie, bo wzięłam sobie wolne, chyba, ze będziemy u rodziców Rafała to coś skrobnę !

Do góry