reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy 2,3 latków zapraszamy na pogaduchy-otwarte:)

oj jeju az mi serce stanęło! biedna Oliwcia! a bez obrazy te 13 latki to teraz tak się zachowują jak te dzieci małe. U nas jedna laska 14 lat zostawiła 2 letniego brata samego na podwórku, ale u nich to nagminne, bo mamusia nie ma czasu dla najmłodszego dziecka, chociaz siedzi non stop w domu, a z małym bawią się siostry 14 i 11 lat, ale czasem u o zgrozo! uciekają i on sam się szlaja kolo bloków, a to tyle zagrożeń:eek:

A służba zdrowia to w tym kraju jest do d....y
Oj, muszę Aneczkę (kuzynkę Oliwki) wytłumaczyć :-D Bo to absolutnie nie jej wina :no: Zresztą, ona się biedna tak przestraszyła, że płakała bardziej niż Oliwka :baffled: I do tej pory ma uraz - jak widzi tego gumowego osła i skaczącą na nim Oliwkę to ucieka do domu ;-) Podejrzewam, że nie miało znaczenia kto by siedział koło Oliwki - i tak nikt nie zdążyłby zareagować - bo przecież milion razy skakała i nic, a ten jeden raz za mocno się odbiła i czołem w kant drzwi walnęła :sorry:

Zresztą, na NK mam fotki jak ta moja bida miała opatrunek na czole ;-)

reklama
Oj, muszę Aneczkę (kuzynkę Oliwki) wytłumaczyć :-D Bo to absolutnie nie jej wina :no: Zresztą, ona się biedna tak przestraszyła, że płakała bardziej niż Oliwka :baffled: I do tej pory ma uraz - jak widzi tego gumowego osła i skaczącą na nim Oliwkę to ucieka do domu ;-) Podejrzewam, że nie miało znaczenia kto by siedział koło Oliwki - i tak nikt nie zdążyłby zareagować - bo przecież milion razy skakała i nic, a ten jeden raz za mocno się odbiła i czołem w kant drzwi walnęła :sorry:

Zresztą, na NK mam fotki jak ta moja bida miała opatrunek na czole ;-)

wiem wiem nie da się tak na 100% przypilnować dziecka i tez nie da się wszystkiego zabronić. Ale pisze tak ogólnie o tych nastolatkach, chociaz jezeli chodzi o tych moich "sąsaidów" to matka powinna go pilnowąc a nie zmuszac do nianczenia siostry:eek:

oj te nasz kochane dzikuski,a najlepsze jest to że przynajmniej w wypadku Przema nauczki z takich wypadków żadnej:sorry:

U nas to samo - nic a nic Oliwki nie uczą wypadki...
Pierwszy lepszy przykład - wlazła na stół i strzaskała się szyba, na szczęście nic się nie stało. I tylko mój m. zamontował nową szybę - od razu zaczęła się gramolić na stół :baffled::wściekła/y:

A tak w ogóle u Was dzisiaj też tak zimno ?????

u nas od rana było paskudnie,ale tak koło 11 zaczęło się przejaśniać i do tej pory jesł ładnie:tak:
co do obarczania nastolatków opieką nad młodszym rodzeństwem to ja nic złego w tym nie widzę, pod warunkiem, że nie są to zanadto roztrzepane nastolatki:sorry:

A mi bylo zimno na spacerze:no:W domu tez mi zimno,łepetyna mnie boli,nic mi sie nie chce no i @ na calego.Do tego dziewczyny marudne ,Dominik nie slucha-FATALNY MAM DZISIAJ DZIEN:no::no::no:
Zaraz zjemy obiadek moze cos sie polepszy;-)

moja spała na dworze właśnie po nią byłam ale słońce zaszło odrazu zimniej :baffled: wiec niech pośpi teraz w domu :tak:
Moje jak mi spia na dworze to zawsze tak krotko:szok::szok::szok:Wiec wole klasc je w domu i wiem ze mi przynajmniej ta godzinke czy poltara pospia:tak::tak::tak:
Tearz jedza obiad ale Dominik Im dokucza i zamiast ciszy mam gadanie jeden przez drugiego

u nas od rana padał deszcz, teraz trochę się wypogodziło, wiec pójde z małą na spacer na ryneczek. od kilku dni usiłuje kupić białą pastę do adidasów a na allegro przesyła wyjdzie wiecej od pasty:no: moze dzisiaj kupimy:laugh2:

reklama
Czesc Dowikla.. Pisalam do ciebie ostatnio we watku "ciaze blizniacze" ale widocznie juz tam nie zagladasz... W kazdym razie jak bedziesz miala chwilke to zajrzyj tam (ciekawa bylam w ktorym tyg urodzily sie twoje dziewczynki). Pozdrawiam serdecznie;-)

Do góry