reklama

Mamy 2011

Hejka! :-)

Chyba się u Małej brzuszek rozciągnął, bo się z głodu buntuje :-) była karmiona o 21, a o 23 wytrąbiła jeszcze mleka z butli, potem o 4 chwilę na cyckach powisiała, ale niestety, głodek pozostał i o 5 grzałam mleko... W sumie to się tylko cieszyć, że chce jeść i nabrać ciałka :D
Coś czuję, że dołączę do "wyrodnych matek" i przejdziemy na mleko modyfikowane, bo choć biust wygląda obiecująco, pragnienia raczej nie ugasi, nawet po tygodniu stymulacji... po pierwszym odciąganiu znów tylko 20ml, ale pozbieramy z kolejnych karmień ;-)

I gdzie te dodatnie stopnie, gdzie się słoneczko schowało?????????? Wychodzić dziś na spacer, ten pierwszy?? :>
Weekendujmy się Wszyscy! :-)

reklama
witam się i ja;)

vii- faktycznie babole to te zielone z nosa he he ;)
super, że udało się z chrztem załatwić, udało się znaleźć kogos do wydziergania tego kompleciku czy macie inną opcję?

my od 3 tygodni na pampersiakach 3, poprzednie cóś ciasnawe były;-)

a tak w ogóle to od tygodnia mamy hardcore na spacerach, Nadia nie chce w wózku leżeć, krzyczy jakby ją ze skóry obdzierali i przemykamy odprowadzane wzrokiem i komentarzem ludzi:baffled:, piąchy wiodą prym, wpychane do buzi z prostowaniem palca w gardle łącznie/kończy się małym zygiem\ ślini się przy tym niemiłosiernie więc stały element garderoby to śliniak:) , próba podania smoka kończy się histerią, testowalismy już wszystkie smoki i nic... są też pozytywne strony: w łóżeczku czy leżaczku potrafi sama się zająć sobą nawet 1,5h (oczywiście zalezy od dnia).

Przygotowania do komunii- w dalszym ciągu modlitwy, kościół co piatek/ droga krzyzowa/ i na razie tyle może jutro ojciec franciszkanin zapowie jakieś próby bo na razie nic nie ma. Odbiór szat liturgicznych przewidziany na 18 kwietnia,po Matki Boskiej Pieniężnej idziemy ostateczne menu i listę osób zatwierdzić.

Od jutra do czwartku sami jesteśmy, T. wyjeżdża na szkolenie do Wa-wy:-( dobrze, że mój brat przyjechał to chociaż będzie się do kogo odezwać...

miłego weekendu

Hejahoł,
Gorsza pogoda to się tłum na bb zrobił ;)
Mój maluch na spacerku z tatkiem a mama zaraz bierze się za sprzątanie i przesadzanie kwiatków. Czeka nas dzisiaj też przekopywanie naszych gratów w piwnicy w celu wyszukania ciuchów i butów wiosennych :/ już jedno podejście było, także obawiam się, że te rzeczy są w najgłębszym zakątku schowane :/

Myszaaa - z ikei mamy regał, z którego odłazi okleina bo stał na niej kwiatek, który porysował delikatnie powierzchnię i kapnęło kilka kropel wody i się zrobiła masakra :/ blat stolika też zaczął mieć rysy, ale komoda bolciowa jak na razie spisuje się dobrze (odpukać), także na meble "na zawsze" raczej nie odważę się na ikeowe cuda.
A z tymi 3kami w datach - znaczy to ni mniej ni więcej, że oboje chcą mieć 3cie rodzeństwo :)

Madzioszka - to przez Twoje zimno tam wszystkim zimno! Wygoń je to wróci wiosna!

Izuniek - na dworze jeszcze nie byłam ale niby 15st jest, wiatru nie ma - może jednak spacerek :)
A może laktator jakiś nie halo jest? Zamontowałaś wszystko dobrze? Ja na początku na odwrót włożyłam ten wentylek biały i nie chciało ssać (głupia baba) %/

Anias - Nadia z Bolciem mogą sobie rękę na spacerach podać :/ Wczoraj 2 razy brałam go na ręce z wózka tak się wydzierał - już leciałam na syrenie do Madzioszki żeby sprawdzić kupola ale w locie zasnął :) ręce w gardle, skrzywiona mina jak sobie gardło podrapie, śliniak na stałe przymontowany już od ponad miesiąca, smoczek be, łóżeczko i leżaczek z zabawkami - najlepsza rozrywka (oczywiście na czas określony). Polecam zawieszenie w poprzek łóżeczka takich grzechotek na sznurku co się do wózka wiesza - super się tym bawi :)

Jutro jak będzie ładna pogoda to pojedziemy na te Kaziuki :)

Miłego dnia Babolunie :)

Cześć dziewczyny:)Jestem marcowa mama 2006 i lutową 2010.Nie udzielam sie w zielonogórzankach, bo starsze mamy na zamknietych grupach pisza.Nie wiem czy korzystacie z grupona lub sweetdeala.Dzisiaj jest oferta fajna dotycząca szkoły rodzenia .Dzisiejsza oferta dnia przelklejam :OFERTA DNIA: 149 zł za voucher o wartości 450 zł za 6 tygodniowy kurs dla rodziców przygotowujący do porodu i opieki nad dzieckiem w Szkole Rodzenia „Dla Rodziców” w Zielonej Górze.
Nie reklamuje poprostu moze którejś z przyszłych mam sie przyda.Jestem zarejestrowana tam i dostaje codziennie fajne oferty na maila, tu ta stronka http://www.sweetdeal.pl/home/ZielonaGora/?utm_source=sweetdeal&utm_medium=Newsletter&utm_campaign=sweetdeal_newsletter_ZielonaGora

Witam wszystkie mamy :)
jestem z Wami po raz pierwszy, sama nie wiem dlaczego tak późno dołączyłam, ale mam nadzieję że szybko nadrobię straty :))
zazdroszczę większości z Was maluszków które są już z Wami, ja wciąż czekam... Termin mam na 26-maja także jeszcze troszkę przed nami :) pewnie z czasem dorobię suwaczki, ale w tej chwili jest tak pięknie na dworze, że mnie już ciągnie. dlatego jeszcze raz dzień dobry wszystkim i do zobaczenia wieczorkiem :))

Dzień dobry bardzo:)

e_v -witaj:). Ja mam termin na 27 maja. Może spotkamy się na porodówce:).

mysza - widzisz, wiedziałam, że Eliza ma jakiś plan skryty w związku ze swoją datą urodzin. Jak to jest bez brzucha?Ja już zapomniałam:)

katoryba - Bolo - Śmiecholo może już tak sie przyzwyczaił do chusty, że mu w wózku nie teges:)

anias - Nadia jak bulimiczka:) - dba o linię:)

Pozdro dla wszystkich:)

e_v witaj:)

Katoryba to nie moje zimno wywołało brak słońca to Anias zamawia naświetlania:-D

Anias a może Nadia już znudzona wózkiem? Czas na spacerówkę:>? Ludźmi się nie przejmuj, co byś nie robiła i tak znajdzie się ktoś komu nie będzie to pasowało.

Wróciłam ze spaceru, fajna pogoda ciepło chociaż fakt słońca brakuje.

Pierwszy i to rodzinny spacer zaliczony! :-) Ciepełko jest, nawet duchota lekka... Słonko mogłoby się jednak pokazać ku radości wszystkich.
Czy któraś z Was używa innego laktatora niż ręczny Avent? Mi on nie służy :-( A z cycków cieknie...

Cześć - e_v :-)

Vii jak Ty sobie radzisz ze znoszeniem wózka? Rozkładasz go czy w całości po schodach znosisz/zjeżdżasz? Ja nie mam pojęcia jak sobie samej dam radę... Do d*** z tymi klatkami schodowymi!

Ostatnia edycja:
zawalka - liczę na to bardzo że spotkam na porodówce jakieś życzliwe dusze :)

dziś dzień był bardzo fajny na spacery, choć dźwiganie brzucha zaczyna powodować zadyszki u mnie :) ale nie narzekam jest pięknie :))

reklama
e_v witaj :)

Izuniek
ja używałam elektrycznego canpol'a, ale po tygodniu się popsuł i był oddany do reklamacji :/. Później był (użyczony przez Myyszeee) elektryczny medela. Oba były dla mnie fajne :) miałam ręczny lovi i śmieć... co do wózka to było różnie. Najpierw znosiłam wózek później biegłam po Hanie po spacerze odnosiłam Hanie i biegłam po wózek. Później zostawiałam w wózkowni stelaż nosiłam samą gondolę (z Hanią w środku). Później niosłam Hanie w jednej ręce a drugą zjeżdżałam wózkiem po schodach, a po spacerze wciągałam wózek z Hania po schodach...a teraz przeważnie jak nie ma Grześka to chodzę w chuście ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry