reklama

Mamy 2011

dzień dobry.

Pogoda do bani, gdzie te 20 stopni?! oby się wypogodziło. Z racji kiepskich warunków mniemam, że dziewczynki niezwyczajowo zajrzą na BB:) W słoneczne weekendy wywiewa a tak to nawiewa:-D haha!

Miłego Babolki:D

reklama
pewnie, że zajrzymy na bb :)
my dziś na pierwszy spacer dopiero ale od kilku dni już był balkon, nawet godzinkę, jakoś na spacer się nie złożyło, oby pogoda dopisała :)
e_v witamy :)
Izuniek ja mam ten ręczny avent ale żeby coś odciągnąć muszę się pochylić mocno do przodu prawie poziomo do podłogi, wtedy jest ok. Słyszałam, że w ZG gdzieś można wypożyczyć laktator np. elektryczny. Tylko nie wiem gdzie i jaki :/
udanej niedzieli Dziewczynki :)))

Witam dziewczyny :) dawno już nie pisałam ale śłedziłam co piszecie.

Zapowiada się ładna pogoda, na tvn mówili że aż 24 stopnie.

Izuniek koleżanka 3 lata temu kupiła ręczną medele i wypożyczała silniczek do niej w sklepie laktat w szpitalu. Nie wiem niestety czy ten sklep nadal funkcjonuje.

Zaraz się ubieram i idę na spacerek z Milenką. Od kiedy zaczęłam z nią na spacery chodzić to cały spacer przesypia i noc od 11 do 5 rano. Zastanawiam się czy powinnam ją budzić w nocy do karmienia.

Miłej niedzieli

Cześć dziewczyny i chłopaki:)

U mnie na balkonie już trzy prania się suszą:). Pogoda sprzyja. Dziś robię sobie święto i nie prasuję, idę na spacer. Ciężką noc miałam, bo Johny chciał wyjść przez pępek i tak się pchał aż myślałam, że mu się to faktycznie uda.

Ja też się obawiam tego dźwigania wózka (mieszkam na 4 pietrze bez windy), dlatego kupiłam juz teraz chustę, a wózek będę zostawiać w piwnicy.

Miłej niedzieli:)

Dzień Dobry :)

ja wiem ze można wypożyczyć laktator w szkole rodzenia ksenia na migdałowej 15, mają tam medelę. ale jaki jest koszt i na jakich zasadach sie wypożycza to nie powiem wam bo nie wiem.

mam pytanie co do chust - ostatnio kupiłam bebelulu lulu, czy któraś z Was ma taką? bo po fakcie przeczytałam na forach negatywne opinie i zastanawiam się czy nie zrobiłam błędu. a wszystko przez to że jej nie trzeba uczyć się wiązać...

upragnione słoneczko wyszło, więc życzę przyjemnych spacerków :))

e_v - bebelulu lulu jest bardziej jak nosidełko, a nie chusta. Widziałam ją na nauce chustonoszenia i nie spełnia ona tych samych warunków, co normalna chusta. Dziecko nie przylega do Ciebie tak, jak w normalnej chuście i wydaje mi się, że nie jest ona zbyt bezpieczna dla maluszka, ale może akurat Tobie będzie odpowiadać:). Ja jej nie wykorzystywałam w praktyce.

Cześć dziewczyny,

pogoda przepiękna. Dopiero wróciliśmy do domku, a wyszliśmy o 11. Padam na pyszczek. Kurcze niezła masakra była w tej Ochli, chyba cała zielona przyjechała.

Słuchajcie może, któraś z was mi podpowie, bo wczoraj rano byliśmy w Tobim i zostałam trochę przytłoczona informacjami. Czy wy macie jakąś pościel do wózka, czy tylko kocyk, czy kocyk i jakąś podusię?

I czy któraś z was w wolnej chwili mogłaby mi napisać jakie kosmetyki są potrzebne przy maluchu?

No idę trochę odpocząć. Gości jednak na weekend nie mieliśmy ale za to przyjeżdżają w czw i posiedzą do pon :) a wczoraj zaczęliśmy sezon grillowy mniam :)

e_v zawalka ma rację odnośnie tego nosidła... też bym go nie kupiła niestety :/ w nim trzeba ciągle jedną ręką podtrzymywać dziecko, bo nie jest to bezpieczna pozycja... Ja mam chustę Nati ik jestem super zadowolona, a udało mi się ją kupić za 100 zł :)

Marzena my też robiliśmy podejście do Ochli o 12... ale korek był prawie od ronda i wszyscy nawracali... my dojechaliśmy do ochli, ale nie było nawet gdzie zaparkować, więc też nawróciliśmy :/ pojechaliśmy do przylepu :) tam też sporo osób piknikowało :) posiedzieliśmy pospacerowaliśmy... wróciliśmy i poszliśmy jeszcze do miasta na lody :) super dzień :) co do wózka to my w zimie mieliśmy śpiworek, a teraz mam na dnie pościelony kocyk (bo nie mam prześcieradła) i przykrywam ją drugim cieniutkim, chociaż dzisiaj była ubrana w bodziaka z krótkim, rajtki (cienkie), bluzeczkę i cienkie spodenki no i już jej nie przykrywałam, nawet czapkę musiałam jej ściągnąć bo cała spocona była. tylko u mnie jest możliwość podniesienia podłoża gondoli i mała ma główkę wyżej dlatego nie ma poduszki... wydaje mi się, że lato to już bez sensu na pościel, za gorąco :/ co do kosmetyków to my mamy:
-parafinę w niej kąpie małą i po szpitalu smarowałam skórkę, bo bardzo się łuszczyła
-puder (zamiast może być mąka ziemniaczana)
-bephanten (albo linomag)
-krem nivea na każdą pogodę
-krem bambino z faktorem 4
-sól fizjologiczna
-wodę morską

dodatkowo używaliśmy:
-spirytus do pępuszka
-wodny roztwór pioktaniny (fioletu)
-kalium

a a propos ubierania dzieci do wózków, to jak widziałam te biedne dzieciaki dzisiaj to aż mnie poty oblewały :/ bluzka, kurtka na polarze, koc, nakładka na wózek, gruba czapa i mamusia jeszcze żeby nie świeciło na budę narzuciła flanelową pieluchę... koszmar... do tego wózek był w ciemnym kolorze :/ biedna dziecko miało jak w saunie... i to nie jedyne takie :/

reklama
Marzena86 do wózka i łóżeczka na początku nie powinno się używać żadnych poduszek.. Dzieci Powinny leżeć normalnie płasko:tak:
Tak.. A dziś piękny dzień.. Szkoda, że wczoraj byłam cały dzień nad jeziorem jak dzisiaj jest o wiele piekniejsza pogoda:-)
Milej końcowki niedzieli życzę...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry