reklama

Mamy 2011

Marzena znam ból remontów :/ nam 3 razy spadła farba z sufitu :/ oby teraz już było dobrze :)

Emri no przybiera na wadze, bo zjada po 180 ml kaszy lub mleka z kleikiem, jakbym jej samo mleko dawała to jadlaby co 2 godziny a to masakra jakaś była...a Swój plan póki co pięknie realizujesz :) pozazdrościć konsekwencji :) Czyli Filip je 4x mleko ? bo ja mam 2xkasze z mlekiem, 1 samo mleko i w nocy jak się budzi mleko z kleikiem... nie ma opcji, żeby zjadła jak nie jest jej pora także nie wiem co mi wyjdzie z tego mojego planu dnia :/ jak ona sobie robi przerwy w jedzeniu po 6 godzin albo lepiej... hmm może po "obiadku" też jej podam mleko... tylko ona już tak się napaliła na jedzenie, że jak zabrałam to zacięcie sobie wpychała zabawkę do buzi i wściekała się, że nie ma żarcia...jakaś głupia jestem z tym wszystkim :/

i to niby ja szaleje, a Beti od lizaków zaczyna ;)

reklama
helołłłł
:)

niedziela się kończy to i forum rusza z kopyta:):):):)
szalejecie z obiadkami - ale to dobrze - dzieciaczki będą rosły jak na drożdzach i będą lubiały nowe smaki:)

Marzenko - rozumiem nerwy i złość;/ bo nic tak nie denerwuje, jak zmarnowany czas no i kasa;/ ale efekt ostateczny na pewno będzie świetny!!! co do łóżeczka większego, to powiem Ci, że właśnie takie 140x170 służyło Bartusiowi do prawie dwóch tyg. przed urodzeniem Ali - gdyby nie to - to pewnie dalej by w nim spał:) - oczywiście opuszczone i z wyjętymi szczebelkami - ale ja bardzo sobie takie większe chwalę, bo dziecko szybko rośnie a w nim ma naprawdę sporo miejsca:)
Emri - super, że udało się tak wyprostować nocki:) cieszę się ogromnie - bo i Ty bardziej wypoczęta...ale dają czadu Ci te ósemki;/ współczuję...to chyba tak dla równowagi, co by zbyt spokojnie nie było:)
Vii - 3 razy!!!! nieziemska jest Hania....i jakiś ewenement:) rzadko kiedy spotyka się takie niemowlaki:):):):) by tyle wytrzymywały - ale widocznie jej tyle wystarcza

U nas - wczoraj miałam odwiedziny siostry z rodzinką, i prawie cały dzień na spacerku - a dzisiaj sama z maluchami, M w pracy do 21wszej min. Pogoda do bani;/ ale spacerek wieczorny na lody do San Remo zaliczyliśmy:)Zauważyłam prawidłowość u Alutki....jak wstanie do zje i do godziny czasu ma siłę na czuwanie - jeśli przegapię moment zasypiania i zmęczenia, to bardzo ciężko ją ukoić i uspokoić;/ płacze okropnie!!!!!!!!!!!ale to właśnie ze zmęczenia - więc to nie dieta ani kolki;/ bo już to mam sprawdzone, więc kładę ją do spania po jakiś 45min, od wstania i zasypia spokojnie i śpi 2,5-3godzinki - jejku bawię się jak detektyw:) ale cóż zrobić - trzeba jakoś rozpracować te nasze maluchy:) i po tym miesiącu jej życia mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że jest spokojniejsza, więcej śpi i nie jestem tak uwiązana - tak mi się zdaje...ale może nie mam dla niej tyle czasu co dla B?????ostatnio w tę stronę też się zastanawiałam.......

spokojnego wieczorka:)

hej hej:)

my dzisiaj od 6stej urzędujemy:) Mała dzisiaj tylko jedną pobudkę w nocy miała o 3:30 a spałą od przed 20stej....zadziwia mnie coraz bardziej!!!! O tej 6stej pobudka, bo się robiła grubsza sprawa w pieluchę - postękała, pojęczała - zrobiła tatuś przebrała, mama nakarmiła i dalej śpi..chłopcy wyprawieni a ja się też pomału muszę zebrać.
Jak Ala wstanie to się wybierzemy do przychodni, bo jakoś mi się te jej oczka nie podobają - już jak byłyście, to miała zaropiałe...a łzawią jej w sumie od urodzenia. Przemywam swoim mleczkiem, solą fizjologiczną, wycieram itd - a i tak wciąż jakaś ropka wycieka;/ już sama nie wiem - może to te słynne zatkane kanaliki łzowe - cos mi się tak wydaje. Pójdę zapytam się, cóż mi szkodzi - bo jak patrzę na te jej oczka to aż mi jej szkoda;/

no tylko właśnie - ta pogoda, też słyszałam, że ma padać;/ a ja mam pranie - pościel, ręczniki! kiepsko schnie w domu.
aaaa babeczki dzisiaj w radio do wygrania 210tys zł:):):)

Marttini to Ala ślicznie śpi :) z ropieniem oczka nie doradzę, bo my na szczęście nie mieliśmy takiego problemu, ale pewnie, że lepiej się lekarza poradzić :)

a jakie to radio i co trzeba zrobić ??

Dzień dobry

Dziś totalnie beż weny, moja B. mnie wykończyła nie dość, ze nie chciała zasnąć to jeszcze wstała o 2 i do 6 impreza w jej wykonaniu.a teraz wstała po 7 i sie zawiesza, pewnie dlatego że znalazłam ją nad ranem całkiem obróconą w łóżeczku. Jesteśmy z W padnięci mam nadzieję, ze to był jednorazowy wybryk bo kolejnej nocy nie wytrwam.

Marzena współczuje ponownego malowanie, też kiedyż miałam nobilesa i 4 pokrycia koloru nic nie dały masakra.

Martinni to gdzie można wygrać? Ja chętnie wynajmę B opiekunkę na noc:D

Miłego babolki

hej dziewczyny,

no widzę, że nie tylko mnie takie przykre przygody spotkały...trochę to pocieszające ;) ale i tak mam ochotę jakąś awanturę temu nobilesowi zrobić :/ zobaczymy dziś i jutro czy ten dulux się przyjmie. trzymajcie kciuki

Beti meble kupiliśmy na francuskiej w świecie mebli takie o: Meble Wójcik - Program FAN-FARO oczywiście z różowymi wstawkami. Teraz jak już pisałam poszukiwanie łóżeczka... :/

A co do mojego zwolnienia to teoretycznie od 6 czerwca czyli ze 3 tyg, ale jak o tym myślę to jakoś mi się nie chce :P ale chyba mama i mąż mnie wyzwą jak nie pójdę w końcu

a dziś idę na echo serducha, zobaczymy co pokaże, wizyta u kardiologa za tydzień

Miłego dnia dziewczynki

Witamy się...

Ja ogólnie niewyspana, boli mnie lewy nadgarstek, i chyba żołądek albo inny wewnętrzny organ, na nic ochoty, a spraw mnóstwo.. Zmęczenie materiału :(
Młoda gada z pszczołą, ale sen ją powoli ogarnia...
Egoizm węźmie dziś górę, popołudniu zatrudnię M. na pełen etat przy dziecku, a ja albo zasnę, albo wyjdę na miasto. W czym występują teraz młode matki przy chrzcie? Gdzie dostanę jakieś fajne ciuchy? :>

Trzymajcie się!

oj mebelki calkiem sympatyczne z tymi rozowymi wstawkami:) sweet;)

madzioszka wspolczuje w nocy. u nas jest ok bo mam tylko jedno karmienie po 7-8h nad ranem ale wtedy juz od 4-5 skubaniec nie chce spac i nie wiem jak mam mu kazac. a B. sobie gadala czy jeczala czy co?

vii wiem, ze do rmf fm napisac trza sms ze swoim imieniem na nr 7252 i odebrac jak zadzonia Rmf fm najlepsza muzyka na dobry humor. jakby co to biore procent od wygranej;)

martini koniecznie idz do lekarza, bedziesz spokojniejsza. i ja tez ci nie pomoge bo u nas odpukac z oczkami nie bylo problemow choc balam sie bo duzo dzieci na nie cierpi. a A. faktycznie grzeczniutka dziewucha:) tylko by spala i spala.ale przed nia dopieo skok rozwojowy i wtedy bedzie bardziej aktywna

reklama
no my smigamy do lekarki....

w rmf - 210tys!!! trzeba powiedzieć dzisiaj rmf fm najlepsza muzyka na dobry humor:)
edit:)

oooo juz Beti napisala:) no i rzeczywiście, pierwszy skok przed nami - jakoś między 6stym a 8smym tyg. życia co nie?????

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry