reklama

Mamy 2011

Beti - wiesz co...wydaje mi się, że to zmęczenie i nieumiejętność uspokojenia się...bo dawidek nei był głodny,więc nie chciał załapać piersi - płakał bo nie wiedział co się z nim dzieje i jak się ukoić;/ takie jazdy miałam z B - i wtedy to już naprawdę nie wiedziałam co robić, bo smoka nie chciał, piers wypluwał, bujania nie znosił...może jeszcze coś Emri napisze - podobne wiekowo dzieciaczki przecież macie.
Och dzieciaczki...dzisiaj mój B miał dzień marudy - nie wiedział sam co chce a w końcu też się popłakał, bo nie umiał mi wytłumaczyć o co chodzi;/ cały zapłakany poszedł spać! okropna ta pogoda - i chyba pełnia się zbliża, bo wtedy ja sama nie mogę spać spokojnie

reklama
Tak Beti to u nas był niesamowity ryk z powodu cycusia. Nie działało nic. Jak był w miarę krótki czas między karmieniami to po prostu nie karmiłam, lulałam bujałam, uspokajałam. Jak ten czas był już znacznie wydłużony to najpierw musiałam go delikatnie uspić, potem jadł tak na półśpiąco. Po kilku dniach takich histerii już nie próbowałam go nawet przystawiać do piersi sama z siebie, dostawał jak już darł się z głodu albo spał.

wstajemy śpiochy :)

dzisiaj pogoda znowu mało zachęcająca :/ Hania zrobiła kupkę po marchewce, jabłuszku i bananku ;) wyglądała jak kulka kolorowej plasteliny ;) i można było ją wyturlać z pieluchy ;)

ale tak czy siak miłego dnia :)

Dzień dobry;)

U nas same kataklizmy od rana, młoda wstała o 5 i wciągnęła 180 ml gdzie zmieściła to do brzuszka to nie mam pojęcia. Przebalangowawszy poszła spać. wstała teraz ale za to z płaczem tak przeraźliwym że szok. Chociaż teraz wygląda na ok. Mi za to coś się stało w oko, nie mogę soczewki założyć bo mnie piecze i jest czerwone;/ czyli nic nie widzę;/ tj widzę ale kiepsko i nos w monitor wsadzam.
Do tego pogoda, miałam małą zachustować i polecieć do dziekanatu i co? Młoda nie chce w chuście siedzieć;/ zadowolona jak zakładam ja wkładam dociągam posiedzi z minute dwie i zaczyna płakać machając rączkami i nóżkami.
Połączyć te dwie sprawy wychodzi na to, że muszę sobie darować pójście gdziekolwiek gdzie będę musiała czytać. Bosko.
Ale udało mi się wybiedzić posta;D jak zrobiłam błędy przepraszam piszę z pamięciowego układu klawiatury;D

vii a może to była plastelina:>? coś Hani dała do jedzenia:>?:D

Miłego panienki! i mężatki:D a i kawalerowie

Hejka dziewuszki:)

Vii - no to się zaczynają te "przyjemniejsze" i "pachnące" strony kupek:)
Madzia - łączę się w bólu...ja dzisiaj wstałam z tak opuchniętym okiem, że masakra!!!! wygląd wyglądem, bo jak quazi modo - ale boli i patrzeć się nie da;/ jak jednooki bandyta:P boję się tylko, że jak zejdzie ta opuchlizna to pozostanie limo, już tak kiedyż miałam, jak mnie osa w powiekę użądliła i opuchlizna zeszła - to siniak pozostał. Będę chodzić w ciemnych okularach! Kropię sobie tymi kropelkami co Ali lekarka przepisała, bo wyczytałam, że na jęczmień również działa...

Widzę, że pogoda do bani dzisiaj, szkoda...choć słyszałam, że od czwartku znów upały po 27st!!!!!!!!!

witam się w ten nijaki dzień,

ja byłam wczoraj zrobić echo serca i co dziwne wada podczas ciąży mi się zmniejszyła! choć miła pani od razu mnie pocieszyła, żebym się nie cieszyła bo po porodzie się pogorszy ;) za tydz mam jeszcze wizytę u kardiologa to zobaczymy co powie.

dziś idziemy się zrelaksować na kabaret :) trzeba se poprawić humor po tych farbach ;)

Kurcze co wy dziewczyny z tymi oczkami macie? może to jakieś alergiczne? teraz tyle pyli, że może coś was uczula. w każdym razie zdrowia życzę

hejka, widzę ze maluszki rosną jak na drozdżach :)

co do pieluszek dada 1 to pamiętam że przy Piotrusiu też je sobie bardzo chwaliłam.

Nasza dziewczynka, można by rzec piłkarz rośnie, kopie jak nakręcona, a wydawała mi sie taka spokojna na początku, a teraz potrafi obudzić kopaniem w nocy :)

Nad imieniem dalej debatujemy, kilka propozycji jest ale nie wybraliśmy jeszcze.

Chyba najwyższy czas poprzeglądać ubranka dla naszej córci, sporo ich, jeszcze siostra mi podrzuciła ostatnio 2 kartony, nie wiem od czego zacząć :)

miłego dnia

u nas tez dzis rzeznia:( D. dalej ma moc z brzuszkiem, czasem krzyknie przy baczku i ogolnie prezy sie i probuje zrobic kupke i nic. ale na szczescie robil wczoraj.

katoryba a wy uzywaliscie jakichs czopkow na zaparcia?

martrini wspolczuje oczka. moze zalapalas jakas bakterie od Ali?

madzioszka sie usmialam zes taka slepa. no nic pozostale wam kisic ogora w chacie:) mi sie dzis nie chce ruszac...

vii no niezle z ta kupka;) i Hania nie ma zadnych problemow zeby ja wycisnac?

Beti nie zazdroszczę problemów brzuszkowych :/ Hani chyba nie ma, bo ten plastelinowy bobek wyszedł bez płaczu krzyku i prężenia ona przy kupie tylko robi takie "yyyyy" i się skupia ;)

Marzena Ty to masz dziewczyno moc :)

Marttini mam nadzieję, że oczka Twoje i Ali szybko wyzdrowieją :)

Madzioszkaa może jak chodzisz w chuście musisz się więcej ruszać żeby Beti polubiła :) potańcz, pobujaj, niech nawet zaśnie i zobaczy, że jest fajnie :)

a ja dzisiaj się chyba wyprowadzę z domu :/ kto mnie przygarnie :( nie dość, że dostałam okres i mam dzień do du... to jeszcze wczoraj mi się zapowiedziała kuzynka z narzeczonym... no i byłoby fajnie, bo ich lubię :) a tu dzisiaj dzwoni moja ulubiona szwagierka, że oni też wszyscy przyjadą.... chata pełna ludzi i jedno dziecko demolka.... załamka normalnie.... i 7 osób na obiad :/

reklama
Dzien dobry:) Ja już w lepszej formie po zębowych przejsciach.

Vii Filip cały czas robi takie kupy, J nazywa je właśnie plastelina. Raz byłam świadkie jak ją wyciskał, to wyglądało tak jak są te zabawki do plasteliny co się nasiska i wychodzą różne paski.Wiecie o co mi chodzi nie? Śmiesznie to wygląda:) Zwariowałaś chyba, ze ich wpuścisz??? Ja ostatnio na takie telefony mówię "Kurde ale szkoda, bo dzisiaj idziemy do lekarza z małym i nie wiem, kiedy wrócimy, bo zawsze są kolejki" albo, ze ktoś poprosił mnie o pomoc i już teraz za późno, zeby odwołać:) Zawsze się coś wymyśli:)

Madzioszka a od kiedy Ty soczewki nosisz??? A okulary gdzie?? Z wózkiem zapierdzielaj do dziekanatu, tam trudno się dostać, ale zawsze ktoś pomoże:)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry