reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamy 2011

dzień dobry:)

Marzena mam nadzieje że teściowe nie dokazują:)

kiedyś była dyskusja o wożeniu dzieci w foteliku samochodowym w MZK, napisałam do nich z ciekawości czy za to, że jedziesz z dzieckiem w chuście lub w foteliku możesz dostać mandat. odpisali mi co następuje:

"W odpowiedzi na Pani pismo uprzejmie informuję , że w opisanych przez Panią sytuacjach dotyczących przewożenia
dzieci , kontroler nie ma powodów do nałożenia mandatu.
Natomiast inną kwestią jest sprawa bezpiecznego przewożenia dziecka.
Trzeba jednak zdawać sobie sprawę , że w czasie przejazdu może dojść do skrajnych sytuacji ( np. gwałtowne
hamowanie autobusu z powodu wtargnięcia na jezdnię pieszego bądź wymuszenie pierwszeństwa przejazdu przez innego
uczestnika ruchu ) i dziecko jeżeli nie jest odpowiednio zabezpieczone - chronione może dojść do nieszczęśliwego
wypadku np.poprzez przygniecenie innych pasażerów jadących tym samym autobusem.
Oczywiście sytuacja jest skrajna jednak wystąpienie jej jest bardzo prawdopodobne.
W związku z tym każdy rodzic-opiekun powinien się zastanowić nad sposobem bezpiecznego przewożenia
dziecka przed samą podróżą i wybrać optymalne rozwiązanie - decyzja należy do Pani lub opiekuna.
Mam nadzieję , że opisana sytuacja nigdy nie wystąpi podczas Pani przejazdów autobusami komunikacji miejskiej
i tego serdecznie życzę Pani oraz wszystkim Pasażerom."

To teraz sprawa jasna:) Miełgo !

reklama
madzioszka le ci ladnie odpisali:) bardzo uprzejmie i tak z serca;)

emri no wlasnie Filo to bedzie boss w zlobku:)

marzena co do zlobka to nie wiem ale pamiatam, ze emri mowila, ze ten panstwowy podrozal sporo ostatnio. a szczepionaka na pneumo nie jest u nas w przychodni dostepna na zaciszu i ja kupuje zawsze w doz.pl, musisz tam sparwdzac bo ceny sie zmieniaja. najtaniej jak widzialam to bylo 264 zl czyli cena baaardzo korzystna. wtedy w dzien szczepienia wysylam rano meza do apteki z termoopakowaniem i schlodzona wkladka zelowa w srodku i od razu jedziemy do przychodni i tam do lodowki u pielegniarki. bylam tez pytac na zaciszu w aptece ale tam sobie zawolali 340 kilka zl za jedna szczepionke!!!

izuniek do mnie tez dzis przychodzi facet od rolet wieczorem to dam ci znac jak on mi je wycenil. w kazdym razie on tez za darmo przyjezdza na wymiar i wycene.

Ostatnia edycja:
Hejo:) Byłam w nowej Biedronie, faktycznie niektóe rzeczy warte uwagi, ale taki kolejki, że odpuściłam...

Oj dziewczyny, oby okazał się tym bosem, a nie maminsynkiem:( No ale nic, czas pomaga na wszystko...Vii dzięki za te słowa, ze dumna ze mnie jesteś:) Bo jak na razie tylko wszyscy Filowi współczują, a nie mi:( A nie wiem, kto to gorzej zniesie. A z pracą nieststy nic ciekawego:/ Mówiłam Ci chyba wcześniej, że albo pójdę do czegoś co bedzie mi odpowiadało albo nigdzie, bo mam jeszcze szkołę i bez sensu byłoby się pchać byle gdzie.

Madzioszka a Tobie to chyba się nudzi?;P A miałam pytać, Mówiłaś, ze należałaś do jakiegoś koła, masz tam jakieś wtyki? BO stypę będą dawać za takie coś...

Ciągle myśle o naszym psiaku...co chwilę sprawdzam stronę czy już zakwalifikowali ją do adopcji, ale nie ma jej:(

Beti szczepionki na pneumo są dwie. Jednak kosztuje ok. 250, druga ok.350. Ta droższa ma wiecej szczepów, m.in. na zapalenie ucha. Jak sprawdzałaś ceny to brałaś to pod uwagę? A szczepiliście już na pneumo? My jesteśmy po pierwszej dawce, tej droższej...

Izuniek to będzie problem:/ Nawet jak dyrka da Ci taką możliwość, to podejrzewam, ze koleżankom w pracy prędzej czy później będzie to nie na rekę...W pracy niestety nie ma przyjaciół:( A dzwoniłąś już do żłobka? Bo u nas ten czas na adaptację jest w sierpniu, kazała dzwonić dopiero 15, ale ja nie wytrzymałam i zadzwoniłam wczoraj. Najgorsze bedą pierwsze tyg., może później teściu będzie mógł zaprowadzać Lenke?

Marzena póki co żłobek z jedzeniem wychodził jakieś 270 zł (info od sąsiadki), ale wszędzie są podwyżki, w innych miastach zmiany już weszły w życie, u nas rada miasta jeszcze nic nie uchwaliła, na szczęście i pewnie na razie... Jest tak, że płaci się podstawę, a do tego właśnie za jedzenie. Jak dziecka nie ma ileś tam dni, to odliczają jedzenie.

Vii ekspresem idzie Wam to remontowanie:) Całą chatę robić to nie lada wyczyn:) Szczególnie kasowy:)

marzena- u nas szczepiona na pneumo to koszt 280 zł. Została nam ostatnia dawka po skończonym roku.

u nas pogoda do kitu:/ cały czas pada więc kisimy w domu... niby od jutra ma być ciepło to może uda się wyskoczyć na plażę z dzieciaczkami...

pozdrawiamy ciepło

emri a jak sie nazywa ta drozsza szczepionka? bo ja znam dwie i szczepie prevenar13 i z tego co wiem to jest wlasnie ta, ktora jest na najwiecej szczepow (stad 13). a ty gdzie kupujesz?

anias szkoda, ze pogoda do kitu. u nas tez jest srednio:/ mam nadzieje, ze sie poprawi niedlugo:)

dzięki laski za info, nawet nie wiedziałam, że te szczepionki się czymś różnią, bo pediatra tylko powiedziała, żeby przyjść po receptę i tyle.

Beti - nie wiedziałam o tym, że to trzeba tak specjalnie przenosić, dobrze, że mnie doedukowałaś :) a jaka to wkładka żelowa? bo termoopakowanie to rozumiem, że takie na butelkę, czy nie :)

Laski a te skojarzone to ile?

Kurcze emri to coraz więcej ten żłobek eh :/ no ale prywatny to i tak ze dwa razy wiecej pewnie

o nawet nie wiedzialam, ze maja takie cos na szczepionke:)

marzena ja mam takie opakowanie na butelke i kompres zelowy, ktorym mozna robic sobie oklady. a nasza pediatra to wypisuje recepty na te szczepionki na 13 szczepow.

Ostatnia edycja:
Marzena - i jak po wizycie lekarki? :) a my za skojarzoną Infanrix płaciliśmy 120zl, ale teraz chyba jest drożej...
Madzioszka - MZK bardzo konkretnie odpisał, pewnie kobieta pisała ;) i już wszystko jasne, bezpieczeństo przede wszystkim!
Emri - pielęgniarka ze żłobka kazała dzwonić po 15stym, czyli we wtorek zadzwonię. My w podaniu pisaliśmy, że od 5 września chcemy prowadzić Lenkę do żłobka i od tego dnia przez 2 tyg. mam niby z nią być. Czekam z niecierpliwością na spotkanie z dyr.!!! Na teścia nie liczę, bo on jej nawet na ręcę nie bierze, chyba się boi... Wiesz, wiek i sprawność rąk... Trzeba będzie sobie jakoś radzić.
Anias - oby zaświeciło Wam słoneczko! :)
Beti - dzięki ;)

Pan z Bow-Maxa wycenił 4 roletki na 650zł, oczywiście na życzenie dostaniemy do 7% rabatu (hmmm, życzyć sobie? :p) czyli 600zł (z montażem). Mam nadzieję, że pozostałe firmy/osoby będą przyjaźniejsze cenowo hihi

reklama
Witajcie:)

Dziś Jaśko pierwszy raz zasnął podczas noszenia w chuście:).

Izuniek - ja mam rolety z Bow-Maxa i jestem z nich bardzo zadowolona. Cena zależy też od materiału jaki sobie wybierzesz. Ja wzięłam najtańszy, bez wzorków i z montażem zapłaciłam 200zł za jedno okno. A montaż był szybki i sprawny:).

Anias - ale i tak masz tam inne powietrze, niż my tu. W następne lato też chcę nad morze:)

Spokojnej i przespanej nocy wszystkim:)

Do góry