reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamy 2011

vii ale wazne, ze wszystko idzie do przodu. a z Hania to moze jakies zle sny? albo faktycznie zeby bo niby to tak moze byc, ze objawow nie ma na dziaslach a juz tam cos boli:( dzis testuje twoj przepis na kolety z frytkami domowej roboty.

marzena ja jak malowalismy mieszkanie to wlasnie myslalam o tych kredkach, palcach na scianie i kanapie brudnych od czekolady... ;)

laski po jakim czasie dostalyscie kase z zusu za dodatkowy macierzynski? bo ja go mialam od 11-24 lipca i kase dostalam w lipcu za okres do 10 lipca i poki co cisza... i juz sie zaczynam martwic, ze cos nie tak.

reklama
marzena to i tak nie jest zle jak tylko przez 2godz nie mogla zasnac. Dominika przez 2 miesiace zasypiala dopiero o 23 (kapaliśmy o 19), a tak to oczy wielkie :/ to było meczace bo nie mieliśmy dla siebie za wiele czasu, sami padalismy o tej 23. dopiero teraz sie dziecku odmmienilo i juz o 21 zasypia :)) a jak to czlowiek docenia :))
a Ty masz chuste prawda? zamotaj se Majke i juz mozesz wszystko (prawie) zrobic :) bo jak znam zycie to wlasnie dzis jak potrzebujesz chwili wolnego to młoda nie zaśnie, bo jest dokładnie tak jak mówi vii. powodzenia!

Vii - nocnego płaczu nie zazdroszczę... U nas tylko wiercenie się wybudza Lenę i chyba za długie drzemki w dzień (śpi godzinę, czasami do dwóch :/)
Marzena - przyjemnych chwil z teściami! :)

Ja dziś wykupiłam na gruperze prezent dla Rodziców, na 30stą rocznicę zafundowałam im pobyt w Kudowie Zdroju :p Podróże | gruper.pl najbardziej ciekawić mnie będzie czy skorzystają z gry w bilard hihihi

A tak na marginesie to miałam przygodę z pralką. Woda wyciekała mi przez kieszonkę na proszek :/ chyba coś się zapchało... Ja jednak dzielnie poczyściłam co się dało i pranie zakończyło się sukcesem :cool:

Hejo:)

Beti ja też długo czekałam na tą kasę, aż zadzwoniłam do ZUS-u. No i okazało się, że nie ma mojego wniosku o dodatkowy zasiłek...księgowa nie doręczyła! Zrobiła do dopiero po mojej interwencji, w ZUS-sie nie robili problemu, na szczęście:) Jak zaniosła mój wniosek to po tyg. miałam kasę.

Izuniek jak Lenka odzwyczai się jeść w nocy, to będzie zdecydowanie lepiej spała:) A Ty mówisz o łącznej drzemce te 2 godz., czy na raz? Filo śpi łącznie 3 do 4 godz. w dzień i potem całą noc. Jak idzie za wcześnie spać, to za wcześnie wstaje:/ Ale sprawdza się to z tej książki "wszystkie dzieci mogę nauczyć się spać" czy jakoś tak, że dziecko w tym wieku, powinno przesypiać ok. 15 godz. na dobę.

Marzena głowa do góry! Pamiętam jak gotowałam zupę z Filem na ręku:) JUż prawie miesiąc za Wami, a najgorsze pierwsze trzy:) Potem już z górki:) A chusta przy takich maluszkach na prawdę super sprawa!

Vii to kiedy zrobisz kotlety i nas zaprosisz?:) Wtedy ciasta już nie musi być:p

Raz słońce, raz deszcz...

Emri - Lena potrafi jedną drzemkę mieć dwugodzinną, choć narazie to się dwa razy zdarzyło, najczęściej teraz jedna jest godzinna, a potem po pół godziny ze dwie/trzy. Spać chodzi o stałej porze, kąpiel ma o 19 i do max. o 20:30 już śpi. Ostatnio polubiła pobudki o 6, a potem po 8 już pada na dłużej właśnie... A wyeliminowanie nocnego jedzenia to mój cel na ten tydzień :p

Ciekawe czy u mnie obędzie się bez problemów z wypłatą za sierpień, skończył mi się podstawowy macierzyński, od soboty jestem na dodatkowym, a potem jeszcze zaległy urlop... Księgowa musi mieć głowę na karku!

Dzień dobry!

Kłopoty z netem chwilowo zażegnane, ciekawe na jak długo;/

11. otwierają biedronkę na zaciszu i tam będą pampki po 19.90:D to info dla spragnionych promocji:D

Izuniek dobrze, że udało Wam się załatwić tą konsultacje. Oficjalnie Cie teraz opierniczam za dziś;p;p Czujesz sie okrzyczana:>?:D

Katoryba dasz radę kumataś babeczka!

Emri przykro mi z powodu Majki. pewnie znajdzie dobry dom

Marzena powodzenia z teściami!

Zawalka natchnełaś mnie na mycie okien! dzięki:D

reszty nie pamiętam przepraszam;(

Miłego panienki i panwie:D

reklama
hejka ;)
ja po wizycie ;) Mój maluszek gotowy na przyjście na świat .... szyjka miękka skrócona rozwarcie na 1,5 cm ;) niestety ostatnio strasznie puchnę i ciśnie też kiepskie (ale miałam gorsze ) mam zrobić badania jak będą kiepskie to będę musiała na dniach się zgłosić do szpitala ;/
ale mam nadzieje że będzie wszystko oki ;)

beti ja jestem chętna do takiego powiedzmy chwilowego znieczulenia .... ale z tego co wyczytałam to tylko taka jedna butla jest i pewnie będzie niedostępna dla wszystkich w danej chwili .... choć moim zdaniem powinno ich być kilka wtedy to byłaby rewelacja ;p

Do góry