reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamy 2011

Juhu,

Wczoraj od 13 bolała mnie głowa ledwo wysiedziałam w pracy. w domu wzięłam 2 paracetamole i pomogły tylko na chwilę. W rezultacie poszłam spać o 21:30, nawet kompa nie otwierałam. Dzisiaj też mnie ćmi co jakiś czas... Pogoda? Stres? Cholera wie... Wczoraj uczyliśmy się plecaka w chuście - wygląda na proste ale gorzej z własnoręcznym wykonaniem ;) dzisiaj jakoś tam nam się udało ale coś źle materiał rozłożyłam. Ale Bolowi się baaaardzo podoba :) Byliśmy dziś w Dariuszu po śliniaki ale biedę tam mają w tym temacie - paczkowane po kilka sztuk tylko wiązane a chciałam na zatrzaski. Widziałyście gdzieś może takie paczki w miarę tanie? Do biedry wysłałam rodziców po zapasy pieluchowe i stali w kolejce 1,5h :/ ale kupili :) 6 paczek hehe. Baza na jutrzejszy obiad gotowa więc można jeszcze chwilę na bb poświęcić i do wyrka.

Izuniek - to Ty zawsze 2 różne obiady robisz? musisz być mega twórcza - szacun :) a w czym ma Ci pielęgniarka pomóc jeśli chodzi o żłobek? rolety na 4 okna czy 4 szt. rolet? kurcze drogo...

Beti - to znieczulenie to super sprawa :) dobrze wiedzieć na przyszłość ;P

gogoja - no to na dniach rodzisz :) super :) gotowe wszystko?

vii - czyli dowieźli strukturę? a jaki kolorek wybrałaś do przedpokoju i kanciapki-śledzika?

Madzioszka - przyczesywać? coś to daje? ;P
a wózek a darmo jedzie w MZK?

Marzena - i jak po wizycie lekarki? kogo wybraliście w końcu?

emri - nie bój Filo da radę przecież on już wszystkie nasze dzieciaki poustawiał ;) a Ty tym bardziej dasz radę

Spokojnej bezpobudkowej nocy życzę :)

Ostatnia edycja:
reklama
hej:)

Nie nudziłam się napisałam do nich tak z ciekawości. Nasze MZK co by o nim nie mówić zawsze odpisują na meile:)

Emri no byłam w kole ale ono już praktycznie nie działa odkąd przestałam chodzić to jakoś siadło i później coraz bardziej spadało z tym, że do parlamentu dawało się listy na początek i na koniec każdego semestru i na tej podstawie wystawiają zaświadczenia... więc raczej nie jestem w stanie Ci pomóc, chociaż zapytam jeszcze opiekuna.

Katoryba coś chciałaś:>? Raz człowiek wybędzie na cały dzień i masz:) Przyczesuje małą i trochę daje ale niewiele:D

Vii wybywasz już dziś?

Anias ja nic nie mówię ale tu co niektóre zazdrościły Tobie wyjazdu... pewnie one psują pogodę:D

Mysza musimy się jakoś potkać książki oddam:)

Miłego dnia babeczki!

E: ja nadal mam problemy z necikiem robi co chce;/ jak coś to ze mną najlepiej się esem komunikować;)

Hej
Melduje że żyje :-) Widzę że powoli rozstania się zaczynają... Wiadomo nadchodzi dzień że dziecko chce odpocząć od mamy :-) Dajcie maluchom szansę :-D
Emri - szkoda z pieskiem :-(
Izuniek - jakie to rolety - materiałowe ? czy plastikowe ?
Vii - gratuluje końowkowego remontu, a jak tam Hania na nowy pokój ?
Katoryba - powodzenia samej na pokładzie :-)
gogoja :-) Jak tam końcówka ? :-)
Madzioszka - spróbuje w końcu dotrzeć w wasze rejony :-)

Pozdrawiam

hejo :)

Izuniek - ja tez mam z bow-maxa i jestem zadowolona, mam rolety z ich najgrubszego materialu i w ogole swiatla nie przepuszczaja

anias - pogoda na bank kiedys przyjdzie, masz o tyle fajnie ze mozesz tam siedziec i czekac na pogode :)

katoryba - kurcze podziwiam i gratuluje organizacji, mam nadzieje ze jak ja wroce do pracy to tez uda mi sie wszystko ogarnac

a lekarza mamy Biegalska z zacisza, bo my tam oboje jestesmy zapisani. po wizycie generalnie wszystko ok, tylko mala plakala strasznie, chyba jej sie nie podobalo to przerzucanie i badanie sluchawkami ;) teraz tylko mamy sie zastanowic czy szczepionka 5 w 1 czy 6 w 1

dzis tesciowie jada do domu, do Majki jeszcze przychodzi polozna a ja musze potem posprzatac mieszkanie bo jakis sajgon po gosciach jest :/

Hej ho,

Marzena - i przeżyłaś najazd teściów :) szybko zleciało!
Mysza - Ty wiesz jak podbudować człowieka, że też ja nie wpadłam na to, że Lena chce odpocząć ode mnie :p
Katoryba - teraz wyjątkowo dwa obiady robiłam, bo jeden dla teścia, który jest w szpitalu na badaniach. Tylko czasami dam się namowić, by coś innego (czyt. placki ziemniaczane) zrobic dla mężownika...
A dziś już piątek, więc kolejny tydzień pracy za Tobą!!! Dzielnaś babka! :-)
Nam nie zależy na nieprzepuszczalności światła, a na pozbyciu się żaluzji :p Wybraliśmy materiał z klasy "C", czyli cenowo po środku, a roletki 4 : jedna na drzwi balkonowe i 3 na okno...

Mysza - Ty wiesz jak podbudować człowieka, że też ja nie wpadłam na to, że Lena chce odpocząć ode mnie :p
Izuniek - bo dziecku trzeba dać szansę zauważenia że mamy może nie być :-) Moje starsze powiedziało - mamo ja chce na wakacje :-) I śpi u babci :-D Najlepsze jak powiedział "Tęsknie za wami ale mi tu dobrze, więc chce zostać na długo, długo, długo"

Więc głowy do góry :-) I pamiętajcie że czasem można żałować że nie ma przedszkola z internatem :-D

cześć dziewczynki:)

i dalej czekamy na pogodę:) z rańca padało teraz się przejaśnia...

madzioszka-tak też sobie pomyślałam;) zazdrośnice zabrały pogodę hehe

marzena-fajnie niefajnie:) ciężko wytrzymać w domu z marudzącą dziatwą, starsze bo mu się już nudzi młodsze bo na dworku nie było (ciężko głowę wychylić bo leje jakby ktos kran odkręcił) wiem jedno nie piszę się już na wakacje z dwójką bez męża(zastanówmy się kto odpoczywa) heehe
dzielna babka jesteś -zniosłaś wizytę teściów :) buziaki dla Majci -my idziemy programem 5w1

vii- cieszę się, że masz już remont z głowy:) jak Hanikowi podoba się pokój?:)

katoryba-jak to mówi Bob Budowniczy- "damy radę" -Ty też świetnie sobie poradzisz, nie stresuj się za mocno bo się jakiś dzikich lokatorów w brzuszku nabawisz

idę wypić kawusię z mamusią

miłego i słonecznego dnia Wam i sobie życzę:)

hejka ;)
ja jaszcze w dwupaku.... badania są w miarę więc nie muszę się do szpitala kłaść....
wczoraj się czułam strasznie ..... od rana bolał mnie brzuch jak na okres, mały się nie ruszał aż do wieczora, plecy bolały i w sumie przeleżałam cały dzień .... mama już chciała ze mną jechać wieczorem do szpitala .... ale obyło się bo usnęłam;)

katoryba nie mam wszystkiego tzn czekam na wózek i fotelik z dariusza miały być po 15-stego teraz się okazuje że będą około 20-stego :/ mam nadzieje że chociaż fotelik mi szybciej sprowadzą
co do pracy to podziwiam Cię ..... nie rozumiem tylko twoich koleżanek, ja starałam się przekazać całą moją wiedzę mojej następczyni choć mogłam jej wręczyć gotowe ustalenia (tak jak ja dostałam) i niech sobie dziewczyna radzi ... no ale ludzie są różni. Nauka jakoś Ci pójdzie, słyszałam że mamy małych dzieci mają większą zdolność do uczenia ;)

mysza średnio ale już nie mogę się doczekać;) w sumie myślałam że będę bardziej panikować niż wszyscy wokół ;)

anias i tak zazdroszczę morza ;) ja też miałam się na weekend wybrać ze znajomymi ale wolę nie ryzykować ;)

dzięki dziewczyny za pamięć ;)

reklama
dziś po raz pierwszy miałam uczucie o którymś kiedyś pisałyście - wracając ze spaceru miałam ochotę zostawić wózek w krzakach. dziecko było nieznośne :/ mam nadzieję że to jednorazowe, bo nie jestem przyzwyczajona do takiego zachowania!
mysza - kochany ten Twój Mikołajek :))
zawalka - gratuluję wytrwałości w chustowaniu :) opłaciło się :))
ja wczoraj nawet pomogłam A. zawiązać się z Dominiką i poszli :D miałam godzinę dla siebie :D tzn dla domu, ale to i tak fajnie :))

dziewczyny w rossmanie w promocji są wkładki laktacyjne i podkłady do przewijania, a w tesco jakieś ciuszki niemowlęce, ale nie wiem jakie bo mi się wybrać coś nie chce.

Do góry