reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamy 2011

yvonne bardzo spodobalo mi sie zdjecie w zlewie. boskie:) corcia sliczna i zdolna. zazdraszczam spokojnych poczatkow i jednoczesnie gratuluje ;) ale tez 3,5 godzinne parte mnie przerazily:/ czemuz tak?

zawalka nastepnym razem posmaruje jachowi cale udko i bedzie po klopocie:) dobrze, ze sie zadowolil swinka na pianinku! ja w sumie daje codziennie wit. b, a i to badanie u logopedy wygladalo tak jak u Fila

madzioszka sie usmialam z tyvh dni milosierdzia:) oby bylo takich wiecej!

marzena my na poczatki chodzilismy 45min i ne zawsze dawal rade, czasem beczal jak tylko mial cos cwiczyc. a co do cwiczenia w domu hmmm przyznam szczerze, ze z poczatk probowalam ale pozniej juz bardzo malo:) u nas bylo to samo co u ciebie, Pani sie sluchal a mnie nie, wyrywal sie i wrzeszczal:)

reklama
Cześć dziewczyny, już za niedługo roczek... kiedy to tak zleciało?! :) Mam pytanko co do roczniakowych zębów- Mysza 16 marca 2012 otrzymała zęby w sumie dwa na raz:) I od tego czasu cisza... Nic nie znalazłam na ten temat konkretnego to może z waszych doświadczeń czegoś się dowiem? JAk to wygląda? jest jakaśnorma, średnia jak to powinno wyłazić? Czy nie ma niczego takiego? Dzieki dziewczynki za pomoc!

Witajcie:)
zawalka- chyba zawsze rodzice bardziej przeżywają szczepienia niż dzieci. m i to zawsze było słabo na myśl, że ją może boleć, a wystarczyło, zęby tatuś jedną głupią minę zrobił i Kalinka cała uszczęśliwiona i nie pamiętała o bólu.
a z porodem, to owszem ciekawie nie było, ale uwierzcie mi, ze jak urodziłam to powiedziałam do całej obstawy- a miałam ich tam trochę, bo już sie zebrał zespół do cc, stało nade mną chyba z 8 osób- rzuciłam tekstem- myślałam, ze będzie to gorzej- dobra następne też mogę urodzić naturalnie;)
przyznam sie, zę wit. D podaję jak mi się przypoomni. czasami raz na tydzień, czasami co drugi dzień.
katoryba- dziękuję. imię faktycznie piękne, dlatego takie dostała;) a mieszkam na wyjezdzie na przylep, koło Urzędu Celnego. takie wypiździjewo lekko..:/
Marzena- mój twierdzi, ze raz na dwa lata moze sobie mecze poogladac. a później wychodzi tak, ze on się czymś zajmie a ja siedzę i patrzę na mecz..ale jesli chodzi o piłkę nożną to chyba najnudniejszy sport;)
madzioszka- oby juz tak zawsze z tymi dniami miłosierdzia;)
Beti- kąpiel w zlewie przymusowa, bo bylismy u rodziców i coś ja brodzik przerazał, za to zlew uwielbiała..:) a co do porodu, to mała długo nie mogła sie wbic w kanał, bo panience zachciało sie rodzić z rączką założoną za głowę. pani doktor która była na porodówce juz po 1,5 godziny chodziła blada i przerazona, koło 19 przyn iosła papiery do cc, wypełnilismy, podpisalismy i czekalismy tylko na zespół, bo anestezjolog był zajety. no ale w tym czasie z pomoca cudnej położnej udało sie naturalnie i jak przyszedł zespół to juz główkę było widac:)
majeczka616- wydaje mi sie ze jakiejś szczególnej reguły przy wychodzeniu zębów nie ma. przyjdzie czas to wyjdą;)
miłego dnia:)

Ostatnia edycja:
Juhu,
Yvonne - stoi taki opustoszały jak ten palec bloczek... to mamy w sumie niedaleko :) gdzie Ty na spacery chodzisz w takim razie? tam chyba ciężko z terenem spacerowym.

majeczka616 - u nas ząbki były dopiero po roczku (też 2 na raz i to 2ki najpierw) i później w różnych odstępach, także nie ma reguły - wyjdą to będą :)

Kto się wybiera na piknik sr jutro? będzie w ogóle?

Miłego (i może w końcu słonecznego) dziewuszki.

no właśnie kiepsko z tymi spacerami. nasza standardowa trasa, to do góry w stronę tesco al. zjednoczenia, później energetyklów, w dół batorego, wracamy tymi uliczkami Anny, Jagielonki, tym chodnikiem gdzie giełda, przy biedronce i do domu. albo w dół dekoracyjną i przy trasie poółnocnej do ronda . mało ciekawe te tereny tutaj na spacery:/
A skoro niedaleko mamy do siebie to gdzie Ty mieszkasz i gdzie na spacery chodzicie?
a co to za piknik? i gdzie?

Witajcie:)

My jutro idziemy na piknik SR. Dzwoniłam wczoraj do Reginy i potwierdziła, że będzie:)

Yvonne - to Kalinka urodziła się z rączką przy głowie, czy w końcu ją zabrała? Buziaki dla Twojej 9 miesięcznej panny:*

majeczka 616 zęby to sprawa indywidualna i pojawiają się różnie. U nas dolne dwójki wyszły jak skończył 6 miesięcy, a następne pojawiły się dopiero przed roczkiem.

zawalka- urodziła siez rączką za główką. musiałam być delikatnie nacięta. ale nie cierpiałam z tego powodu. szybko doszłam do siebie po porodzie. jeszcze tego samego dnia siedziałam. nie miałąm żadnych problemów, a po tygodniu już całkiem zapomniałam;)

rozumiem, ze piknik ze szkoły rodzenia za szpitala? ja też chodziłam. to z okazji dnia ojca? powiedzcie coś więcej, gdzie o której i td, może też byśmy siewybrali jesłi pogoda dopisze:)
my tak rzadko gdzieś sięruszamy,a tu w końcu jest okazja do spotkania sie z ludźmi..:)

a i dziękujemy za buziaki 9miesięczne;)

Hej ho,

zmiana pogody mnie dobiła, nie znoszę duchoty! Lena zamiast korzystać, że słońce nad ranem nie świeci - wstaje ok 6 (wczoraj 6:10 a dziś już 5:53!). Głód ją dopadł po tym czasie wyżynania się 4ki, je wszystko i co chwilę, a wieczorne mleko wchodzi niestety maź 150ml. Potem w okolicach północy kolejna porcja :/ (a ja ostatnio dopiero po 23 kładę się spać...). Masakra jakaś :p

Yvonne - witajcie :) dobrze myślę, że z ul. Zimnej jesteście?:> PS. Ból nie karmienia cycem rozumiem w 100% Calus dla Kalinki na 9 miesięcy! :-*
Beti -Dawid rozbójnik, coż za odmiana hihi
Majeczka - ja próbuję się zmobilizować do zarejestrowania do dentysty, a o córceczce nie wspomnę :p narazie nie była na fotelu hihi

Wiem, że pewnie kogoś pominęłam, ale trudno o koncentrację z bólem głowy :/
Buziole Babole! ;-*

reklama
Izuniek - witam:) tak Zimna. dziękujemy za buziaki;)
a co do cyca. przepłakałam pierwsze 2 tygodnie, później byla złość. a teraz pewnie będę wyrodną matk-. przy drugim nie będę płakać, jak nie będę karmić piersią;)
Życzę , zeby ból głowy odpuścił..:)

Do góry