reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamy 2011

hejka ;)

ja od 7 robię pranie ;) nawet nie wiedziałam że pralka rodziców ma takie fajne funkcje do prania dziecinnych rzeczy ;) pewnie to już standard w większości takich urządzeń ;p

paula dzięki za info o żyrafie zaglądnę tam ;) i tak muszę się pojawić w tamtych okolicach bo mam do odebrania cytologię która zalega w labolatorium od 5 miesięcy .... mam nadzieje że jeszcze jest
fajnie że już wszystko masz ;) ja muszę odebrać łóżeczko z Dariusza właśnie w tym tygodniu i dokupić kilka drobiazgów. A jaki fotelik wybrałaś ? Wózeczek i fotelik mam do odebrania w połowie miesiąca, mam nadzieje że Błażejek wytrzyma do tego czasu w brzuszku ;)
fajna ta apteka w graficie, tylko szkoda że ma tak mało kosmetyków mają ale słyszałam z dobrego źródła że ma się to zmienić ;)
oszczędzaj się bo trzeba wytrzymać do końca miesiąca w dwupaku ;)

reklama
Hej ho,

jak wspaniale, że słońce wróciło :) I że wczorajszy dzień to już przeszłość :p

U chirurga byliśmy może 1 minutę! Weszliśmy, spojrzał na naczyniaka, dotknął, powiedział, że miękki jest i tyle... Wizyta - bez komentarza.
U pediatry śmiech, bo babka szukała małego rękawka do ciśnieniomierza, a okazało się, że on już ledwo się zawija na ręce Lenki hihi Prób zmierzenia ciśnienia były 3, bo na więcej już cierpliwości dziecięciu nie starczyło. Będzie z tym przeprawa! A zęby niby nam nie idą...
Potem zajechaliśmy do żłobka, ale pani dyr. na urlopie. Po 15 sierpnia mamy się umówić na spotkanie informacyjne...

Nareszcie lepiej się wyspałam, bo od 22 do 7! Córcia też łaskawa, bo tylko o 3 ją do pionu w leżeniu doprowadziłam i o 5 była butla. Już nie pamiętam kiedy taka śpiąca królewna z niej była...
Idę wywiesić pierwsze pranie.
Madzioszka - ja spacer obowiązkowo dziś zaliczę, ale pewnie wybiorę się dopiero ok 11...
Paula - cieszę się, że udało Wam się sporo załatwić i że zdrówko Twoje OK :) ale też proszę, byś się oszczędzała. Słońce znów ma szaleć, więc odpoczywaj w zacisznym miejscu :)
Katoryba - będą lecieć dni pracy ;) za to weekendy będą cudownie rodzinne! Do Gdańska... 21 listopada (udało mi się wczoraj dodzwonić do rejestracji!) Termin bardzo odległy i napisałam do doktora czy nie za późno, bo nie wiem jak się będzie miała dawka leku do wagi Leny...

Dzień dobry!

Nareszcie słońce:D Ciekawe kiedy będziemy na nie narzekać:D

U nas Becik szaleje spędziła swoją pierwszą noc na brzuszka i spała zadowolona tylko ja miałam różne dziwne myśli jak leżała twarzą w ochraniacz wtulona, przesunęłam ją na środek i spała dalej. Jak kiedyś nie lubiła tak leżeć to teraz mogę zapomnieć o innej pozycji... Mrtwi mnie tylko to, że jakby zapomniała jak się odwrócić znów na plecy bo tego nie robi.

Paula weź tytanie pracy zwolnij! teraz to już należy się odpoczynek taaak? Dobrze, że z oczami jest ok? Po cóż mierzyła Tobie ciśnienie?

dzięki za pocieszenie:) to jeszcze jakieś 12 lat na przygotowania a to jest przedsmak:)

Mysza no wróciło się na włości:D

Miłego i kto na spacerek chętny?

Witam sie i ja:)

ooo dzisiaj ja bede w tych okolicach to zajde do zyrafy:)

Paula sluchaj sie dziewczyn i zwolnij troche!!

A my dzis znowu nad jeziorko i wracamy za tydzien:)

Milego dnia zycze:)

hej,

no udalo sie wczoraj wszystko zalatwic choc na speedzie bo mala byla marudna i wyjsc slie z nia nie dalo :/

Paula - kontrola u lekarza bo po porodzie mialam niska hemoglobine, jest lepiej ale jeszcze 2 tyg na zelazie

zobaczymy o ktorej dzis uda sie wyjsc i jaki stosunek do swiata bedzie miala moja corcia :)

Witajcie:)

No i faktycznie mieli rację z tą pogodą:)

Wera - wszystkiego najlepszego dla Hani:)

Karolq - miłego wypoczynku:)

Katoryba - no i pierwszy dzień za Tobą:) A jak Bolcio zareagował jak wróciłaś z pracy?

W piątek idziemy z Jasiem na USG bioderek koło mrowiska. Można tam wjechać z wózkiem?

Miłego dnia wszystkim:)

karolq ale masz fajnie tym bardziej, ze ma byc fajna pogoda przez kolejne dni. ale przyznam sie, ze my tez szukamy jakiegos wyjazdu i juz doczekac sie nie moge:)

paula ja wlasnie mialam juz pytac gdzie ty sie podziewalas, ze cie nie bylo:) wez pod uwage, ze musisz kobieto troche odpoczywac bo po porodzie z 2 to na pewno bedzie na to malo czasu;) ale ile radosci za to! ja pamitam jak w ciazy wybralam sie na zakupy do focusa z psiapsola i lazilam kilka godzin. jak dotarlam do domu brzuch mialam twardy jak kamien przez caly wieczor i noc. ledwo chodzic moglam i bolalo cholernie:)

madzioszka zapomnialam pisac, ze zupka D. bardzo smakowala.

katoryba dobrze, ze pierwsze wrazenia dobre. ale na pewno bylo dziwnie tyle bez dziecka.

zawalka wjedziesz. jest podjazd i winda.

Ostatnia edycja:
jejku nie wiem co się dziś dzieje z moim dziecięciem :/ rano pojadla, chcialam wyjsc na spacer ale pospala moze niecala godzinke i wielki ryk, no to do domu, kolejne karmionko, czuwanie, 45 min snu i znowu ryk, znow cyc, marudzenie i zasnela jakies 15 min temu. A niby noworodki tyle maja spac ;) eh obiad robiony na raty i ledwo mi sie udalo. gorzej ze posprzatac by wypadalo bo w pt tesciowie przyjada ale jak tak dalej bedzie to chyba sie nie uda nic zrobic...

Marzena moja napoczatku w calym dniu moze z godzinke spala robila drzemki 15 minutowe a na spacery musialam kogos brac bo ja mala na rekach a ktos musialbyc od prowadzenia wozka:p wiec glowa do gory minie:) albo i nie:)

reklama
Moje dziecko spało dziś łącznie pół godziny, nawet na spacerze marudziła.... jestem wykończona dobrze, że mąż już wrócił i wziął ją na spacer

Do góry