reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamy 2011

reklama
Juhu,
Teraz to na pewno będę miała zaległości z nadrobieniem Was. Czytałam wczoraj wieczorem (teraz tylko tak będę mogła pewnie) i dzisiaj już 3 strony do nadrobienia... szok!
Bolcio dziś znowu marudny, cały czas chce być na rękach i patrzy takim błagalnym i smutnym spojrzeniem jak go nie mogę wziąć... Zasnął ok 16 i zaraz sąsiad wiertarą go obudził. Rozpacz nie z tej ziemi. No i musiałam z nim iść na dłuuugi spacer przez nowe tereny :) ale jak się obudził jaki zadowolony :) siedział jak stary w wózeczku - aż się sama do siebie śmiałam :)

vii - tak Bolo śpi u siebie od razu po przeprowadzce. Spokojnie usłyszysz Hanię jak się obudzi - przecież to jest tylko za ścianą :) Bolcio ładnie śpi u siebie. Ostatnie kilka nocy tylko ma gorszych chyba przez zębiska, dzisiaj budził się 3 razy ale nawet nie szłam do niego - postękał trochę i przestał. No ale pobudka jak zwykle o 6.

Izuniek - ja zamawiałam w Polmozbycie.
Z dzieckiem spać - masakra :/

Marzena - gratuluję kikuta :)

emri - no jest szajbusek i to bardzo :) już teraz Bolo się go boi ;P ja dawałam ten jogurt naturalny ale kupa była nie bardzo więc na razie nie podaję.

karolq - musisz machać? ale że jak?

Wera - ja daję kaszkę zawsze na śniadanie i od początku podaję łyżeczką. Zawsze tam jakieś owoce dodaję i Bolo wcina aż mu się uszy trzęsą :)
A jak ja w pracy to młodego moja mama zabawia.

zawalka - na szczęście nic się nie stało... ja też miałam wypadek z wózkiem jak biegłam w deszczu, tylko że poleciał do przodu (tzn Bolcio na plecy) strasznie to wspominam, także współczuję, ale teraz jestem uważniejsza :)

anias - pierwszy dzień dopiero jutro i boję się bardzo :(

Beti - ja też tak miałam - myślałam, że młody głodny skoro nie wisi tyle na cycu. Teraz też czasem o tym myślę.
Dziewczyny starszaków ile posiłków dajecie? u nas jest po pobudce cyc albo dwa, po 8 kaszka z owocami, ok 13 obiadek, od 16 deserek (biszkopt, sucharki, bułeczka maślana czasem z mlekiem czasem bez i zawsze z owocami) i o 20 mleko (240). Czy to nie za mało?

Trzymajcie kciuki za jutro!
Dobranoc

Ostatnia edycja:
katoryba no daje jej mleka a ona ryk musze pobujac ja mocniej jak zaciagnie porzadnie to dopiero moge spokojnie usiasc a ona bez machania w spokoju zjesc. Niewiem czemu tak jakos od 2 dni tak mam. Zastanawialam sie ze moze glodna jeszcze nie jest ale po 3 godzinach jest taki ryk ssanie reki i wogole ze raczej nie. A ona i tak malo je zazwyczaj tylko 60 no dzisiaj 90 caly dzien za to przed snem na noc tylko 30. Juz sama niewiem czy nie za malo ale po tym beka jak stara

Powodzenia jutro!

Paula to jak bedziesz u lekarza to wez przy okazji mi recepte na tabsy;D Bo ja mam dopiero 31 sierpnia wizyte heh:p
Fajnie ze Adas zdrowy a ta wysypka pewnie uczuleniowa;)

dzień dobry:)

co to za mgła:szok:miało byćciepło buuu;-)

Paula_zg-końcówka ciąży jest mało przyjemna jesli dochodzą do tego dolegliwości to już w ogóle jest do kitu ale jeden plus, że jesteś w domku:) Super, że Adaś juz zdrowy.

Katoryba-faktycznie pokićkało mi się, dzis Twój pierwszy dzień w pracy,trzymam kciukasy by szybko minął:) Najgorsza to rozłąka z Bolem:(

Z pomiarami usg to jest lipa,w szpitalu wychodziło, że będzie miała w granicach 2800-3300 a urodziła się 3800.

Nadunia zachrypła :-pOd ciągłego nadawania w ultradzwiękach głos odmówił posłuszeństwa i chrypie :)

jutro mamy szczepienie na WZW -w końcu jakieś niepłatne:-D

miłego dnia

Witam i ja

miało być ciepło a tu mgła za oknami i 16 stopni to jest ciepło???

Paula oszczędzaj się kochana troszkę, mierzysz ciśnienie bo przy puchnięciu ciśnienie i badanie moczu to trzeba kontrolować. Trzymam kciuki by wszytsko co na dziś zaplanowane udało się.

Hanutek leży sobie i gada do siebie i chyba powoli woła o butle także uciekam

miłego dnia

Bry...

znów mgła o poranku...

Ja też po najmniejszej linii oporu. Od tygodnia wstaje za wcześnie, dopada mnie kryzys spaniowo-marudny, głowa zaczyna boleć, nic się nie chce, a tyle trzeba zrobić...

Wera - wczoraj przesyłka od Bebilona: coś do poczytania, próbką mleka 2 i śliniak :)
Katoryba - pozytywnego rozpoczęcia pracy :-) Trzymam kciuki!

Widzę (czytam), że front spacerowy w innej części miasta się tworzy hihi
Chciałam coś jeszcze, ale wyleciało mi z głowy...

hej laski,

Katoryba - trzymamy kciuki, oby ci czas szybko leciał

Paula - trzymaj sie dzielnie bo juz niedlugo :) a dzis masz normalnie dzien robokopa ;) oby sie wszystko udalo pozalatwiac

Beti - Majcia w nocy ladnie spi bo budzi sie zazwyczaj 2 razy a zdarza sie ze i 1 ;) gorzej jest w ciagu dnia bo jeszcze jakos nie ustalila sobie rytmu i codziennie ma w innych godz pore marudzenia czyli przez 2 godz po jedzeniu stekam i nie wiem czego chce od zycia :)

Beti, Zawalka - ja co prawda codziennie w innych godz spaceruje bo z mloda nigdy nic nie wiadomo ale jak bedzicie spacerowac to np mozecie puscic mi sygnal, jak bede tez z mloda sie wybierac na dwor to was zlokalizuje :)

My dzis tez troche zalatwiania, musze odebrac wyniki, pojsc na poczte, zrobic zakupy i pojechac na kontrole do lekarza. Oby sie rozpogodzio troche...

Ja już nie wiem co z tym moim dzieckiem nie chce jeść tak jak zwykle jadała 150ml od kilku dni max 100 i to z trudem co jej może być?

reklama
Wera - nie przejmuj się, jak bardzo będzie głodna, zawoła i zje wszystko. My też przechodzimy kryzys jedzeniowy, poranna butla poszła na dwa razy... Wczoraj chciałam uszczęśliwić Dziecię, zrobiłam kaszkę morelową (jak dla mnie pycha :p) a ona "Nieee!", krzyczała o mleko...

Do góry