reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamy 2011

hejka ;)
ale produkcja od rana na forum ;)
Ja cały weekend zajmowałam się 2-letnią córeczką mojej kuzynki ;) dziewczynka jest tak słodziutka i grzeczna chyba pierwszy raz widziałam takie dziecko ;) cały czas mówiła do brzuszka .... wszystkich uciszała bo jak twierdziła dzidzia śpi, strasznie nie mogła sobie tylko poradzić z faktem że dzidzia nie je tego co ona .... przez to byłam cały czas upaprana bo karmiła mój brzuch ;p kochana malutka ;)

Costa ja też mam małego słonika w brzuszku ;) ale powiem ci że teraz byłam na usg u innego gina i wyszło że mały jest troszkę mniejszy ;) gin wielkość dziecka tłumaczył tym że może po porostu poczęło się troszkę wcześniej niż by wynikało to z ostatniej miesiączki i rozwiązanie może przyjść wcześniej, tylko że u mnie mały był od pierwszego usg większy więc to by się zgadzało a u ciebie też dzieciaczek od początku jest większy czy teraz dopiero przybrał na wadze ?

Mam nadzieje że pogoda się polepszy bo ja mam masę prania dla małego;)

Dziewczyny czy tą salę osobną do porodu to trzeba zamówić sobie wcześniej ??

reklama
ja tylko na chwilkę bo uciekamy zaraz na spacerek póki nie pada

Marzena gratulujemy braku kikutka:)

Cosa witaj co do usg to tak jak dziewczyny piszą nie ma co się za nadto tym sugerować a co do porodu to chyba trzeba się pozytywanie nastawić. Ja cały czas nastawiałąm się na poród naturalny ale na koniec okazało się że konieczna jest cesarka-no ale jak mus to mus

paula jak sie czujecie?jak Adaśko?

Izuniek a tą kaszkę dajesz w butelce czy jak?

Ja planuje na ten tydzień wprowadzanie nowych pokarmów i czytając was to już wiem że powinniśmy zacząć od marchewki a potem jabłuszko a jak to jest z kaszkami dawać nie dawać?

Ja też daję kaszkę, tyle, że aktualnie na śniadanie Filo dostaje łyżeczką. Wcześniej dawałam na kolację albo rano z butelki, te po 4 miesiącu mają dobrą konsystencję do butli, tylko trzeba większą dziurkę w smoczku mieć, ja używam tych 3przepływowych aventa i dla mnie fajnie, bo nie muszę zastanawiać się czy wizięłąm dobry smoczek jak podaję np. mleko. Te kaszki po 6 są już gęstsze i ja dawałam 30 ml więcej wody jak robiłam do picia. A czy dawać? Ja uważam, ze to zawsze urozmaicenie menu dziecka, raz mleko, raz kaszka, raz co innego. No i zawsze można tam dołożyć świeże owoce, żeby miała więcej zalet:)

Vii a jaki jogurt dajesz? Próbowałaś już naturalnego czy kupujesz te dzieciowe?

Wera ja daje Becikowi na noc kaszkę na dobranoc zależy jakie tam mam smak a w dzień w okolicach obiadu kaszkę z owocami, niestety na obiadki moja ma długie zęby tylko tak jej przemycam coś innego niż mleko, Je łyżeczką dziś było wszystko brudne ona cała ja i na 2 łyżeczki bo jedną ona trzyma a drugą ja jej daje.

Zaczęłam od marchewy i jadła ale samego słoiczka jak wciągnie to jej nie wystarcza i o mleko woła jak zrobię z kaszką to trzyma.

Ja już wyspacerowana złapał mnie mały deszcz ale było miło:D

Wera - miałam próbkę kaszki po 4. m-cu, więc postanowiłam przetestować, czy dłużej bez jedzenia w nocy dziecina mi wytrzyma :p Na opakowaniu było, że na 150 ml wody, wstępnie dałam mniej, ok 120ml, potem trochę dolałam, bo za ciepła porcja była, i jakimś cudem wyszła mi pełna butla (o poj. 250ml) ponad skalę :p gęstość super, ale dla wygody zmieniłam smoczek na taki do kaszek z krzyżykowym nacięciem (i niby on jest dla dzieci 6 mcy +) :)

Nam niby pediatra powiedziała, by odpuścic sobie kaszki i kleiki, bo waga ładnie idzie w górę, ale raz na jakiś czas myślę, że nie zaszkodzi. Jak pisze Emri, dla urozmaicenia. Najlepiej w dni, kiedy zwykłe mleko nie jest porządanym pokarmem, wtedy smakowa kaszka smakuje :)

Karolq8 - ja zaczynałam podawanie słoiczków jak L. miała 3m i 2 tyg., standardowo od jendoskładnikowych dań, czyli marchewka, jabłka, potem marchewka i jabłka, ziemniaki ze szpinakiem, zupa marchewkowa z ryżem.... Muszę znów wybrać się na zakupy i zrobić zapas słoiczków a w następny weekend obrabuję ogród tacie i sama coś ugotuję :p (ambitny plan...)

A co to, mało kto dziś spaceruje?? My właśnie wróciłyśmy, dychota upiorna :/ I znów przesyłka dla L. w skrzynce... Ja też chcę niespodziankę!!! :)

Dzięki dziewczyny za informacje. hanutek ostatnio jakoś mleka mało piję tzn mniej niż do tej pory może faktycznie kaszka by jej bardziej posmakowała. Tak na ten tydzień planuje wprowadzenie marchewy ale nie wiedzieć czemu boję się, a może najpierw dam jej kaszkę...

Madzioszkaa gdzie ty spacerowałaś? bo u mnie ani jedna kropla deszczu nie spadła a teraz nawet słońce świeci. Mam nadzieję że już tak zostanie bo włączyłam pranie i byłoby miło gdyby ładnie wyschło na balkonie
Izuniek a co tym razem Lenka za przesyłkę dostała?
Właśnie dostałam informację że moja koleżanka urodziła także mamy nowego obywatela:)

reklama
Witajcie:)

Mysza - dzięki za propozycję pomocy, ale jakoś dałam radę:).
Fakt, że z tego wszystkiego wywrócił mi się wózek z Jaśkiem pod Aldemedem, ale na szczęście miałam nałożoną kapkę na wózek i Jaśko nie wyleciał na chodnik. Nic mu nie jest tylko się przestraszył i moja spanikowana reakcja też go nakręciła. Na długim spacerze pospał sobie i mam nadzieję, że już o tym nie pamięta.

Anias - dzięki za miły spacer:). A Nadia zasnęła w domu, czy jak wracałyście?

Beti - masz już nowy numer tel.? Dziś próbowałam się do Ciebie dodzwonić, ale przypomniało mi się, że zgubiłam komórkę.

Cosa - witaj na forum:). Ja też chciałam Gabrysię, ale pojawił się Jaś:). Gabrysia będzie naszym drugim dzieckiem - mam nadzieję:)

Marzena - gratulacje z powodu kikutka:). Widziałyśmy Cię dziś z Anias na ławce przy placu zabaw. Nawet do Ciebie machałam, ale byłaś tak zagadana, że nie chciałyśmy Wam przeszkadzać.

Katoryba - u mnie z powieszeniem karnisza było to samo:) Same przekleństwa szły i oczywiście kłótnia, jakby to było nie wiadomo co.

Gin. przepisał mi table antykoncepcyjne "Azalia". Bierze to któraś z Was?

Do góry