reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamy 2011

hej ho,

a ja polprzytomna poki co. majcia wczoraj caly dzien byla aniolkiem ale za to w nocy poszalala. no i jednak tesciowie jutro przyjezdzaja wiec wypadaloby znalezc czas na drobne porzadki.

milego dnia lachony ;)

reklama
Hejo:) My weekend spędziliśmy na wsi, fajnie, bo świeże powietrze pod nosem:) Nie trzeba robić wypraw spacerowych,nawet wczoraj byliśmy na grzybach tylko deszcz nas zmył...ale chociaż weekend fajnie spędziliśmy to bardzo smutno:((( W sobotę oddaliśmy naszego pieska...ludzie, którzy mieli ją zabrać w ostatniej chwili się rozmyślili, a ona znowu naskoczyła na Fila:( Podjeliśmy decyzję, że schronisko:( Jest nam tak okropnie w środku, zdradziliśmy ją...nie możemy się oswoić z tą myślą, że przez nas przeżywa taki koszmar...Ja nie płakałam bradzo, ale cały czas boli mnie brzuch okropnie, J płacze non stop...w sobotę tak napił się z rozpaczy, pił i płakał:( Ludzie bywają okrutni...nie wiem, kto nam dał prawo decydowania o innych stworzeniach:( Mam takie wyrzuty...

A cesarka...hmm gin powiedział mi, ze kolejny poród tylko przez cc. I jestem z tego mega zadowolona! Poród jakoś mnie nie zaskoczył, spodziewałam się bólu, szybko poszło, ale to co ciągnie się za mną to tylko moje! Wiec łątwiej żyje mi się z myślą, ze kolejny poród to cc:)

Vii powodzenia! Paula Tobie też, bo tyle pracy jeszcze w domu masz! Tylko uważaj na siebie:)

Izuniek a próbowałaś przetrzymać Lenkę z jedzeniem? Każde 10 min. później się liczy:) Filuś odpukać przesypia całe noce, nie licząc tego okresu z zębami, nawet przestawił się i nie wstaje już o 5.30:) Dzisiaj biedy musiał walnąć kupę w nocy i całe dupsko ma czerwone, tak mi goszkoda, ze jak tylko to zobaczyłą to od razu kremik i bez pieluchy, zeby się wietrzył:) No i się wywietrzył...zrobił kupę pod siebie, taką piekną czekoladową, bo mu dziadek dał wczoraj spróbować słodkości:) Cały się w tym wymazał...

Witajcie:)

Emri - wspołczuję, że musieliście oddać pieska. To, że łatwo Wam to nie przyszło to tylko świadczy o tym jakimi wrażliwymi ludźmi jesteście:). Sytuacja była trudna. Ja do dziś płaczę, jak przypomina mi się dzień w którym rozstałam się z moim psem (16 lat był ze mną i w końcu musiałam go uśpić, bo strasznie się męczył, ale ciągle robię sobie wyrzuty, że go zabiłam z premedytacją, a on do tego tak strasznie płakał w gabinecie przed zastrzykiem - czuł co z nim będzie).

Vii - szybkiego odgruzowania w domu. U mojego sąsiada właśnie tynki zbijają. Hałas ogromny. Uciekamy z domu.

Miłego dnia!

Emri współczuję...aż mi łzy stanęły w oczach kiedy to przezcytałam

Co do cesarki ja jak się dowiedziałam że ona mnie czeka (a było to godzinę przed zabiegiem) ryczałam jak głupia ale już po wszytskim ktoś mi powiedział że powinnam się cieszyć bo ludzie grube pieniądze płacą żeby mieć cesarkę Poza tym takie głupie gadanie że cesarka to nie poród to tak samo jak z tym ze jak się nie karmi piersią to jest się złą matka-bzdury jakieś

Marzena przechodziłam ostatnio obok sklepu dla dzieci koło matki boskiej i jest tam napisanę ze wyprzedaż sukienek-może tam zajrzyj czy coś ciekawego w korzystnej cenie będzie na chrzest.

a w weekend byliśmy w Łagowie tak dawno tam nie byłam że aż zapomniałam jak tam pięknie

Głupi ten dzień!
Pomierzyliśmy okna, by dowiedzieć się ceny rolet (krok do przodu w temacie), byliśmy tylko w Bow-Maxie, bo tylko ta firma przyszła mi do głowy :p Katoryba - a na Francuskiej robią na zamówienie, pod wymiar? Ten punkt gdzie Wy kupowaliście to ma jakąś nazwę? Bo może dla porównania się tam wybiorę...
Zajechaliśmy też do mojej pracy.. (cd. na zamknietym)
Korzystając z obecności męża w domu zrobiłam jakiś porządek na regale, choć w moich papierach nadal bałagan :p
Tylko czasu na spacer jeszcze nie było :(
e:
PS. Dzwoniłam do lekarza z Gdańska; tak jak myślałam, chce Nas widzieć po tych 3 m-cach od rozpoczęcia leczenia i jakoś nas przyjmie w drugiej połowie września, mam dzwonić po 15stym i dowiem się na który poniedziałek mamy przybyć :) pozytywnie!

Ostatnia edycja:
emri biedna Majka i biedni wy... to musiala byc strasznie ciezka decyzja i szkoda, ze ci ludzie zrezygnowali:( czas leczy rany takze musicie to przetrwac. ja mialam kiedys psa, z ktorym od dziecinstwa sie chowalam i pewnego dnia okazalo sie, ze ma raka. do tej pory plakac mi sie chce:(

izunek ja jestem tez na etapie rolet:) bede jutro dzwonic do jakiegos faceta, ktory ma ponoc fajne ceny. wywiem sie i dam ci tu znac czy warto czy nie.

Juhu,
Ależ szybko mi ten weekend zleciał. sobota pykneła jak sekunda. Niedziela miła, rodzinna.
Dziewczyny do kogo mam iść z tą buzią Bola? Cały czas ma to czerwone wokół ust. TO już chyba ze 2 miechy. Pewnie to od śliny, no ale już nie wiem co mam z tym zrobić... DO pediatry czy dermatologa? Jest jakiś dziecięcy dermatolog w ogóle?

vii - Bolo uprawia pełzako-raczkowanie. Sprawnie przebiera rączkami i kolanka też idą za nimi ale się rozjeżdża bo śliskie panele. Myślę, że lepiej by mu szło właśnie z tymi antypoślizgowymi gadżetami bo nie chcę wykładziny kłaść.
A remoncik jak? Jesteś zadowolona z efektów? Tzn paneli i płytek?

emri - Filo najważniejszy - w ten sposób myśl. A z tą kupą to nieźle - dobrze, że sobie buzi tym nie wysmarował. Nie wysmarował? :|

Izuniek - no to czekają Was kolejne wakacje :) fajnie :)
Rolety zamawialiśmy w firmie "DANA" po lewej na końcu na parterze. Mają tam panele, dywany, karnisze, itd. Rolety są na konkretny wymiar, przyklejane a nie przywiercane -na tym mi zależało. W sumie są ok.

e_v - napisz przepis na te pyszne ciasteczka :) dziś zakupiłam płatki owsiane i pamiętam, że jeszcze miód tam był i reszta to czarna dziura ;P pewnie inne babki też skorzystają bo pyszne było :)

Ostatnia edycja:
Bry dzień :)

Dziś w nocy Lena dostała tylko herbatkę i wystarczyło jej, rano wydawała się być już potwornie głodna, ale z butli znikneło tylko 110ml. Zaserwowałam wczoraj kaszkę na dobranoc, ale znów był krzyk, że to nie to, więc wypiła mleko. Dziś spróbuję podać kaszkę łyżeczką (choć szczerze nie chce mi się w to bawić).
Dziękuję wszystkim za namiary roletowe ;) Mam nadzieję, że w tym roku uda Nam się upiększyć pokój :p
Katoryba - pewnie zdążysz się obeznać zanim my się zdecydujemy hihi bo kasę trzeba uzbierać na ten interes... I obowiązkowo zrób sobie dzień przerwy od nauki, bo oszalejesz!!!
a z buzią Bolcia to może najpierw do pediatry, a jak jej słowa Cię nie uspokoją to do dermatologa.
Madzioszka - gdzie się podziewasz?

reklama
jakos tu pusto od rana :)

izuniek - super ze z lekarzem sie wyjasnilo, powodzenia w wyborze rolet

vii - no to w koncu etap remontowy zakonczony? dobrze ze zadowolona jestes, teraz tylko czekac az hania wymaluje kredkami sciane i bedzie czas na kolejny remont :)

emri - no smutno z tym psiakiem ale moze za pare lat jak filo bedzie duzy to przygarniecie jakiegos ze schroniska

my dzis czekamy na tesciow. mam nadzieje ze majcia zasnie na chwile w ciagu dnia zebym zdazyla posprzatac i obiad zrobic. a tak swoja droga to z dzieckiem zawsze cos nie tak ;) jak wczoraj dzien i nocka ok to po kapieli przez 2 godz nie moglam jej uspac... :/

milego dnia choc pogoda taka se

Do góry