• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy 2011

reklama
Dominisia buziaki dla ciebie kochana!

katoryba to dawid tez ma takie suche placki. smarowalam roznymi kremami i jest lepiej dopiero po kremi ochronnym bambino:) ladnie natluszcza:) ale jaja u was z tymi pieluchami! u nas i dada i huggisy i sleep & play daja rade. ale wiesz moze warto sprobowac tych od 12kg bo my zawsze na pieluchy wieksze przechodzilismy wlasnie okolo 1,5-2kg wczesniej niz na opakowaniu napisane. pielucha powinna byc w miare wysoko na plecach i brzuszku i powinna miec duzo miejsca miedzy nogami i siegac prawie do kolanek.

izuniek no to teraz musicie sie pilnowac z dietka:(

kurcze nie mam czasu teraz by nadążać za Wami.. Malutka 3 noc z rzędu gorączkuje. W dzień też nie lepiej - płacz, marudzenie, podsypianie. Nie mogę jej na moment zostawić, chusta mnie trochę ratuje. Rano byłam u pediatry by wykluczyć inne cholerstwa, no i pediatra nieco powątpiewa by to zęby były. Do badania poszedł mocz.
Naprawdę serce boli gdy takiemu maluchowi coś dolega.. a większość z Was już trudniejsze sprawy przechodziła bądź przechodzi. Na serio współczuję..

Nnita zaraz będzie dobrze! Dzieciom szybko się zmienia:)

Katoryba Filo też pił tyle mleka, ale mu ograniczyłam do 210, wg przepisu na opakowaniu. Je kaszki, nabiał-wapnia mu nie brakuje. A pieluchy u nas spoko, nic nie przemaka, jesteśmy na 4. Rano jak Filcio wstaje to pije mleczko i na nocniczek. A Bolcio to widzę rozbestwił się z tym mleczkiem:)

U nas z pieluchami tez problem jak mala sie przebudza w nocy kolo 2 to obowiazkowo zmiana pieluchy. I kombinujemy ja daje pic a Michal przewija albo na odwrot. Tylko ze nasza mala bardzo duzo pije, i to przy usypianiu;/

Buziaki dla Dominiki;)

Izuniek wspolczuje azs:( nas nie bylo na wadze bo auto cos nie teos bylo hihi we wtorek skoczymy;)

nita dobrze widzę?dwa ząbki!!!!!! jaaaacie gratuluje dzielnej córeczce!!! a ty co sie nie chwalisz zabkami że już wyszły!!!!

temu ja na zęby nie czekam z córą miałam hardcooor.....teraz im pozniej tym lepiej...

i dla domi buziak na 8 miechów!

Dominika dziękuje za całuski :) kochane jesteście, że pamiętałyście :)
i ja się pytam kiedy to zleciało?!

w ramach dzisiejszego "święta" dominika dostała 2 kostki gorzkiej czekolady :) tak cmokała że hej ;) zaraz wrzucę zdjęcie jak to wyglądało :)) nawet w dziurkach od nosa była czekoladka :)
mam nadzieję że jej nie poszkodzi...

dziecko dziś zrobiło psikusa mamie i popołudniową drzemkę trzasnęła 2,5 h!!!!!!!!!!!! tyle to jej się chyba nigdy nie zdarzyło pospać ;)

u nas wszystko na głowie stanęło bo A. zaczął pracować :/ muszę od nowa ogarnąć dzień sama :( a tak było fajnie ostatnio...

vii - dawałam trochę mleka krowiego przed chorobą - mieszałam mm i z nim ale w trakcie i po chorobie przestałam i jakoś tak daję teraz samo mm. Poczekam jeszcze trochę chyba.
Mojej siory córa zawsze piła 180ml na noc - kilka razy zdarzyło się 210ml. I do teraz tak ma a ma 3,5roku także spoko :)

nnita - cierpliwości!!!!! oby już było tylko lepiej!

emri - o której Filo wstaje?

sallis - a widzisz dziecko jednak może tyle spać :) poukładania na nowo życzę :)

kurcze może faktycznie za dużo mu tego mleka daję? ale co zrobić jak chce tyle? dzisiaj dostał 210 i nie żądał więcej ale chyba dlatego, że niedługo przed tym zjadł deserek. Ciekawe, o której urządzi pobudkę - ostatnio znowu mu się pokićkało wszystko... zwiastuję zęby
to wcześniejsze wstanie o 6:30 zaburzyło dzień - drzemka między 10 a 11:30 nie starczyła do wieczora i było marudnie więc położyłam go o 17 na godzinkę i potem jak trzeba było wstać to wielki lamet, łzy z oczu i nic nie mogło uspokoić - nawet ukochany telebim na tesco! deserek trochę załagodził sprawę ale książeczka o owocach musiała być otwarta na arbuzie bo jak nie to ryk i łzy. Więc kąpiel, mleko i ciąg dalszy snu. No i dalej nie wiem jak to zrobić w niedzielę...
Chyba trzeba kupić jednak te 5tki (szok) myślałam, że tego numeru nie doczekamy i od razu będzie nocnik tylko. Ale z nocnikiem przyznam idzie nam już całkiem całkiem. Zawsze dużo nasika i sam wstaje jak zrobi :) a jaką ma radochę z tego! że kupkę robi się na nocnik to wie bo pokazuje gdzie i idzie do niego nawet z innego pomieszczenia. Ale jak tą kupkę zrobić żeby zdążyć tam to już gorzej. Jak widzę, że robi i pytam czy robi kupkę to sam idzie w kierunku nocnika ale już zwykle za późno. Dzisiaj się udało :)

Cudny mrozik dzisiaj był :) 2h spacerowaliśmy :)

Pochwalę się, że zakupiłam materiały na mei tai :) strasznie się cieszę i nie mogę doczekać efektu moich wypocin ale to jeszcze pewnie duuuuużo czasu minie. Mimo wszystko - napaliłam się :)

Dominisia - duża dziewczynka już jesteś:):*

Beti - z tymi pieluchami to mnie zagięłaś że 1,5 kg wcześniej niż na opakowaniu, Wojtuch ma 6kg a ja ciągle wykańczam zapasy dwójek, nic dziwnego że pieczątkuje kupką bodziaki!

Powiedzcie mi dziewczyny czy któraś ma może na zbyciu laktator elektryczny i chciałaby go sprzedać? Nowy jest strasznie drogi:// Bo narobiłam sobie tym dokarmianiem biedy. Wojtek ssie cyca dopóki mu szybko leci jak się kończy fontanna i trzeba mocniej possać to histeria i butla idzie w ruch. Wczoraj to już się poryczałam. Jak będe mieć drugie dziecko to już nie popełnie tego błędu i 1000 razy się zastanowię zanim sięgnę po butelkę, teraz to już chyba po ptokach ale szkoda mi pokarmu i ściągam, z tym że manualny to udręka i strasznie długo to trwa. Elektryczny jest chyba szybszy prawda??
chciałabym jeszcze kilka miesięcy się przemęczyć chocby laktatorem byleby miał chociaż troszkę mojego mleczka dziennie.

reklama
katoryba - no to moje gratulacje za decyzję o szyciu MT :) sama jestem ciekawa efektu końcowego :)
a z ciekawości - gdzie kupowałaś materiały? bo mi się włączyła faza szycie, póki co robię rozeznanie i zobaczymy czy na zapale się nie skończy ;)
nam też nie wytrzymują pieluchy całej nocy (12h) i przy którymś przebudzeniu (bo mamy ich sporo do wyboru) robimy szybkie przebieranie tak jak karolq na śpiocha w trakcie jedzenia ;)

siwa - nie zazdroszczę ściągania :/ kurczę to jednak wygodne jest wyciągnąć cyca i po sprawie. no ja laktatora elektr. nie mam, a jak od czasu do czasu mam ściągnąć ręcznym to mnie trafia i klnę pod nosem.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry