reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Mamy 2013

askkle... mi sie nie zdazyło by czegoś zabrakło w zielonej górze :) zawsze dawali z zapasem. nawet koszule do zmiany były po 2 na dobe dla kazdej do zmiany w razie potrzeby....
w zielonej nie zawsze sa pampersy, ciuszki czesto sa stare niestety, ale swoich brac moim zdaniem nie warto... pieluch wielorazowych jest od groma, nie brakuje napewno :)

Co do spotkania.. to ja poprosze jakieś miejsce gdzie kupie np sałatke warzywna :) bo niestety od jutra przechodze na diete cukrzycową.... (cukier przed i po obciążeniiu w górnej granicy normy) zalecenie ginekologa:(

co do terminu to mi wszytsko jedno, jednak następny tydz odpada bo Aska ma zapalenie ucha i siedzi w domq a ja w piatek do ginekologa (22 luty)

reklama
Mysiak ja tez sie obawiam ze moze mi cukier wysoki wyjsc. W przyszlym tyg ide zrobic ten test.
Co do terminu spotkania to bedziemy rzucac datami i zobaczymy co komu pasuje... na pewno w koncu znajdziemy jakis wspolny termin.

czesc !

co do torby szpitalnej to ja mialam:
podklady
majtki siatkowe
dokumenty
kosmetyki, recznik
papier toaletowy ! w szpitalu nie ma ;-)
sztucce, szklanka
koszule/pizama/szlafrok
kapcie
klapki pod prysznic

Majtki siatkowe&podklady polecam Hartmana, sa super ! w szpitalu daja podklady Belli chyba ale jak dla mnie za sztywne i za krotkie, a te hartmanowe maja pasek kleju, gumki z boku jak podpaska i czlowiek pewniej sie czuje ;-)

Ciuszki dla malego mialam swoje szpitalne maja, nie sa najgorsze ;-) ale moj Olciu w nich plywal ;-) jak mi po porodzie zapakowali go w body 62 to ciezko bylo go znalesc ;-) kocyk i rozek mialam tez swoj :-)
pieluchy jednorazowe w szpitalu maja DADA 2, mi maz przyniosl 1 bo 2 pod pachami moj synek mial ;-)
Paczka dady 1 kosztuje jakies 15 zl i styknie na 3 dni pobytu w szpitalu wydatek kolosalny to nie jest a w szpitalu sie cieszyli ze mialam swoje ;-) rozumiem ich ;-)
szpital kapie dzieciaczka w Oilatum, smaruja parafina do pepka uzywaja Octaniseptu :-)
roomin komercyjny po cc kosztuje 250 zl uwazam ze warto i polecam ;-) na normalnym zakaz odwiedzin bo grypa a na platnym moze ktos nawet w nocy siedziec z mamusia i dzidziusiem np maz ;-)

Olciu wlasnie spi, wczoraj byla polozna wazy moj synek juz 3250g mleczko mamusiowe sluzy :-) wczoraj zaliczylismy pierwszy spacer :-) Maja w 7 niebie byla pchajac wozek ;-) (mam wozek na kauczukowych kolach daje rade po sniegu ! a tak mnie wszyscy przestrzegali ;-)) <- to tak apropo wozkow ;-) hihihi :-D
Olo nawet chyba nie wie ze byl na dworze przespal ubieranie, spacer i rozbieranie ;-) ogolnie fajny z niego dzidzius, lapie powoli rytm dnia, nie jest problemowym noworodkiem poki co ;-) aaa i kocha sie kapac ! ubierac po kapieli troche mniej ;-) moja rybka mala :-)

dobra spadywuje na zakupy :laugh2: chce mi sie czegos dobrego ! jeszcze nie wiem czego ;-)
aaaa jak wrocilam ze szpitala wazylam tyle co przed ciaza, spadly wszystkie kg co przytylam w ciazy, dzis mam -0.5kg od wagi z przed ciazy :szok: to karmienie piersia tak pieknie odchudza ? przy Mai tak nie lecialy kg, az w szoku jestem :eek:

mielej soboty kobiety !!!!!! :rofl2:

Cortina, tak sobie wlasnie dzis o tobie myslalam, bo w koncu olus skonczyl wczoraj tydzien :tak:
Dzieki za cenne rady, spisalam sobie co trzeba do szpitala:sorry:

Milej soboty :-D9

Jeszcze mi się przypomniało że mozna wjechać na teren szpitala i zaparkowac pod sama IP, za oplata oczywiście ;-)
Wiec spoko z bólami albo odchodzącymi wodami nie trzeba wcale daleko chodzić ;-)

Nom tak tez slyszalam, wiec dobrze.czym jest oplata za parking w obliczu porodu :nerd:

Cortina, zapomnialam wczesniej napisac, gratulacje z powodu wagi. Super sprawa. Oby kazdej z nas sie tak poszczescilo. Hihi.

My dzis sie goscimy wiec do wieczora lub do jutra.:happy2:

Cortina... superaśnie ze tak pięknie waga ci poszła, ale ty chyba tez duzo nie przybralas :)

Ja na ta chwile nie wiem co bedzie z moją wagą dalej, bom na diecie cukrzycowej.. narazie sie ucze wiec za bardzo mi nie idzie... ale juz nie słodze kawy, mleko 0.5%, chlebek żytni, musze sie nauczyc gotowac obiadki dietetyczne :) i zacząć jadać co 2h posiłek :) nie wiem jak ja to zrobie skoro i sie nie chce jesc...

Mysiak... a jaki wyszedl ci wynik po tescie obciazenia glukoza ? Duzo ponad 140?
Ja tez sie boje ze moge miec cukrzyce ciazowa patrzac na sklonnosci rodzinne.
A bylas w poradni diabetologicznej ? Czy opierasz sie na wiedzy internetowej ?

askkle ja mam wynik w granicach normy bo 130, ale rok temu robiłam badania i oba miana(przed obciążeniem i po obciążeniu) miałam 87. a teraz 92 na czczo i 130 po obciażeniu. lekarz powiedział, ze w porownaniu z poprzednimi wynikami to cos się dzieje, dlatego kazal przejsć na diete. bede miała napewno powtarzane badanie gdzieś za 6tyg...

reklama
Aaa rozumiem, no tak lepiej dmuchac na zimne :tak:
ciekawe co mi wyjdzie na badaniu :baffled:

miej nocy

ps. Cortina, Olus daje spac?

Do góry