reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Szkrabek- tak trochę się uspokoiłam, przynajmniej tym, ze nie jest gorzej niż się spodziewałam :) Dziś na 15 ide z tymi wynikami do swojej gin.. ona nawet jeszcze nie wie pewnie o braku te kostku bo tak jak pisąłam to usg inna doktorka robiła i wysłała mnie dalej (bo na te wazniejsze usg inna przyjeżdza) Mam nadzieję ze dobrze wytłumaczyłam :p Zobaczymy co powie, mam nadzieję ze nie zacznie mi odradzac, bo nie jestem na tyle silna i odwazna zeby uwierzyc tym badaniom i nie robić kolejnych :(

A na wyniki będe czekac około 3 tygodni :( Wiec moze za miesiac już będzie po wszystkim ... OBY !! :)

Ostatnia edycja:
reklama
@aktina u mnie trisomia 21- 1:1073, trisomia 18- 1:2596, trisomia 13- 1:8151. Mowia ze to dobre wyniki. 28lipca mam drugie badanie prenat. I tez licze na dobre wieści...

Poruszałyśmy też ostatnio wątek witaminowy - więc ja dziś zmieniłam witaminy dla ciężarnych i kupiłam sobie Pharmaton Maturelle. Za 60 tabletek dałam 79zł - co wyszło mnie taniej niż za inne witamy, bo za 30 tabletek życzą sobie ok 45-60zł. Do tego jest z kwasem foliowym i DHA - w jednej kapsułce - odpowiedniki, które mi farmaceutka pokazywała miały podwójne wielkie kapsuły - jedna z witaminami, druga z omega-3. A tu wszystko w jednym, więc się ucieszyłam.

Ogólnie dziś miałam słaby dzień - pojechałam zrobić różne sprawunki, w tym apteka, wracając do domu wstąpiłam do sklepu. Kupiłam dwie pełne siatki, bo przecież jestem tu samochodem i nie muszę dźwigać - a mój samochód umarł. I stoję pod tym sklepem z siatami i z padniętym samochodem. Nie mogę się do męża dodzwonić bo na spotkaniu siedzi i już mi się łzy zbierają - bo nie wiem co robić, panika... ta ciąża ze mnie zrobiła zupełną sierotę - normalnie bym się nie przejęła, zadzwoniła do mechanika, siaty w dłoń i do domu na piechotę. A tu dupa...
Mąż oddzwonił po 10 minutach a ja w płacz :eek: masakra. W końcu jak mu wytłumaczyłam co się stało, przyjechał z pracy po mnie, ja w między czasie zadzwoniłam do mechanika i po hol. Pan przyjechał i zabrał mój samochodzik do warsztatu (i też miałam łzy w oczach jak go wciągał na lawetę :confused2:), a mąż zabrał mnie i zakupy do domu... no i teraz jestem uziemiona na maksa w domu... nie mówiąc już o tym, że przez te hormony rozklejam się jak baba :laugh2:

@.szkrabek no to faktycznie mialas przygode... Na szczescie maz szybko oddzwonil i nie musialas sie dluzej stresowac :) a skoro samochod u mechanika to niech maz robi ciezsze zakupy po pracy a Ty odpoczywaj :) a co do hormonow, to u mnie nawet niektore reklamy wywolują wzruszenie

Domi_Polka - mam wrażanie, ze już nic inego nie robie tylko dpoczywam :-D a miałam takie plany - właśnie mój starszy wyjechał na 2 tygodnie, robi się znośna pogoda, miałam pojeździc pooglądać wózki... no nic - najwyraźniej tak miało być. Mam nadzieję, że sie uwiną z naprawą.

aktina - na pewno będzie dobrze. To w takim razie daj znać co Ci ginka dziś powiedziała - i powtarzaj jak mantrę - zrobię badania, zrobię badania :tak: może to pomoże w razie czego jakby chciała Cię od nich odwieźć. Ale wiesz - brak kostki nosowej myślę, że jest wskazaniem do tych badań, a Wy po nich na 100% już odetchniecie - to nawet jest wskazane dla Twojego samopoczucia w tej ciąży. Trzymam kciuki!

I jako ostatnia jestem po pierwszych prenatalnych. Nt 1.4 czli super kostka nosowa jest, zoladek jest wszystko dobrze tylko siusiaka nie ma :) na 60 proc dziewczynka. Do tego zmiana terminu porodu zaraz do Auyli pisze o aktualbienie :)

@AlfaBeta111 to super, ze wszystko ok w badaniach. A co do płci, to byla Ci obojetna czy mialas typ? :) i na kiedy termin?

Chcialam drugiego chlopca. Czuje zawiedzenie, mam nadzieje ze szybko minie i bede mogla w pelni cieszyc sie z noszenia w brzuchu zdrowego ruchliwego brzdaca. (A raczej zdrowej ruchliwej dziewuszki). Nie moge sie do tej mysli przyzwyczaic ze to dziewczynka. Czy Wam juz minelo rozczarowanie? Termin z 21 styczen na 11 styczen skoczylo. Czyli licze ze cc bedzie jeszcze w grudniu :)

reklama
Do góry