reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

reklama
malena100 jak już pisałam na PW u mnie dwie Alicje już w domu są jedna Maksymilian a druga Aleksander :D ale to dwa zające wielkanocne teraz przed Bożonarodzeniowej śnieżynki oczekujemy.

Lista uzupełniona dziękuję za miłe słowa co do tabelki ale ściągałam z moich kwietniówek 2014 :happy:
Jeszcze raz dziękuję wszystkim za głosy i zachęcam do następnych (choć dzisiaj już 75 do przodu)
Maciek 10 lat - Zagraj z Gortatem - Konkurs na teleTOON+

Moderatorka forum prosiła żebyśmy wybrały spośród nas kogoś kto będzie moderatorem naszego pod-forum. Jak wybierzemy chętne (może być kilka z nas) trzeba zgłosić do Asiaslu i nada nam uprawnienia.

pisałyście o wadze, w pierwszej ciąży 12 w drugiej chyba ciut więcej. Ostatnio nic nie pilnowałam wagi z uwagi na starania więc nawet nie wiem ile ważę, dowiem się zapewne u gina we wtorek.
Z ciekawostek naturalnych leków polecam na zgagę migdały. Niestety wielu z nas się jeszcze przydadzą.

Amos i też tak musisz zjeść aby przeszło, ja nie jestem głodna

No właśnie na początku nie mogłam nic włożyć do ust, bo było jeszcze gorzej, ale teraz już mogę i ciągle coś podjadam :)

Zozzolka to z tym imbirem wcale mnie nie pocieszyłaś :), a już myślałam że choć trochę ulży.

W pierwszej ciąży przytyłam 20 kg, w drugiej tylko 12 kg ciekawe ile będzie teraz.

Wczoraj przywitałam się na wątku "przywitaniowym", dzisiaj wskakuję tutaj :-). Nie udało mi się jeszcze nadrobić tych 32-óch stron i poznać Was, ale szybciutko nadgonię ;-). Z tego co wyczytałam, w momencie kiedy część z Was była już nawet po wizytach u ginekologów (!!) na początku kwietnia, ja dopiero "zachodziłam" w ciążę :-p. Tak więc termin póki co na samą końcówkę grudnia (choć szczerze mówiąc wolałabym dotrwać do stycznia, choćby do 1 stycznia 10 minut po północy :rofl2:). Na wizytę wybieram się dopiero w drugim tygodniu maja, nie ma sensu wcześniej, bo nawet karty ciąży mi moja gin nie założy, może jedynie stwierdzić, że jestem w ciąży. A to już wiem od 19 kwietnia z baaaardzo bladej drugiej kreski potwierdzonej 20 kwietnia betą 42,16 :-). Na wizycie od razu serducho usłyszymy :-). Dzisiaj miała być powtórka bety kontrolna, ale system w Diagnostyce padł i musiałam lecieć do pracy. Jutro na spokojnie powtórzę i nadrobię Wasz (a mam cichą nadzieję, że i NASZ :-p) wątek.
Życzę Wam spokojnych i zdrowych 9-ciu miesięcy :tak:.

dzag82 witamy! :-) i gratulacje!

ja dzis wstałam wyprawić do szkoły młodego i już padam na twarz - a spałam dobrze całą noc... teraz walczę by nie zasnąć jeszcze... :-) uroki kurcze ;-)

dzag witaj :D dodałam już do listy to co byłam w stanie :D

Prośba do dziewczyn które chcą być na liście a które pominęłam (wpisywałam dane z wątku poznajmy się) prześlijcie wiadomości na PW z uzupełnieniem danych. Przybywa nas z dnia na dzień a podejrzewam że czerwiec lipiec będzie wysyp jak skończymy 3mc :happy:

Dziewczyny, nie wiem jak Wy ale ja dziś zasypiam na siedząco, co chwilę zerkam na zegarek, jeszcze 3 godziny w pracy :(
Umowilam sie ma wizyte na 5 maja a 8 pierwsze usg, juz nie moge się doczekać :)
Pozdrowionka

reklama
Zozzolka mój nadal kładzie się na podłodze i płacze (np. w sklepie) śmiesznie to wyglądało jak drugim w ciąży byłam, śmiałam się obok niego trzymając się za brzuch a tatuś rozkapryszonemu dziecku robił zdjęcie telefonem.. o mamo :D
Mój jest z Maja :) w przyszłym miesiącu kończy dwa latka

Melisska Ja mam 22 latka i juz bedzie "komplet" dzieci.. i bardzo się cieszę, że Cię poznałam :) Bo dajesz mi nie tyle nadzieję ile pewność, że na pewno dopnę swego :* Dziękuję

Od kiedy dziewczyny zaczynacie kompletować wyprawkę dla maluszków? :) Bo myślę czy tym razem nie zacząć wcześniej niż od 6 miesiąca hm.. teraz już się rozglądam za promocjami :D.
Dziewczyny z wysp (jest tutaj jakaś może? ) mogę Wam podesłać stronki gdzie można wypatrzyć świetne promocje na różne części wyprawki (często kupuję coś dla dzieciaczków za 10 - 20 % ceny! )
Ah.. z objawów zaczęła się u mnie zgaga.. zwykle łapała mnie pod koniec ciąży a teraz już na jej początku :szok: okropność.

Do góry