reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy listopad 2013

anoula ja już spakowana od końca września :-) Po pierwsze moja Basia przyszła na świat 2 tygodnie wcześniej, więc wolałam być gotowa, a po drugie taki już mam charakter, że nie lubię nic robić na ostatnią chwilę.

reklama
Anoula ja też parę dni temu byłam w pracy. choć wizyta miła bardzo, to czułam się właśnie jak okaz :) pracuję w dziale, gdzie jest ok. 40 osób. Postawili mi krzesełko na środku i zrobiło się wokół mnie kółeczko, przychodzili i odchodzili, żeby pogadać i pooglądać :)

Odnośnie żleznej słyszałam same dobre rzeczy. Choć w moim gronie dużo dziewczyn rodziło właśnie na inflandzkiej i jakoś żadna nie doświadczyła żadnej traumy, więc ja nawet się nie zastanawiałam nad wyborem. Wiedziałam od razu, że tam będę rodzić. Mam nadzieję, że nie trafię na olewczą zmianę :)

Powiem Wam, że pomimo cudnej pogody, czułam się dziś fatalnie – gorąco, duszno, źle mi się oddychało, puls wysoki, ból głowy i ogólna słabość i ospałość. Po 17 w drzemkę uderzyłam i jakby lepiej się czuję trochę, poza tym chłodniej już teraz. Jak ja się cieszę, że finisz ciąży nie przypadł na lato...

Mój system taki :D
że mam dwie torby :D osobno dla dzidzi i dla mnie żebym nie szukała a miała wszystko pod ręką :))
torby nie są duże ale wszystko idealnie wręcz mi się zmieściło :)

ja mam poki co torbe dla dziecia spakowana ;) a dla siebie na polce przygotowane rzeczy, ale dopoki nie kupie tych podkladow i paru ******* to sie nie pakuje ;) ja sie rozpakuje nie wczesniej niz listopad wiec zdaze :D

dehaira pewnie to woda ci sie magazynuje bo jak przeanalizowalas z lekarzem swoj jadlospis i on sie zdziwil czemu tak tyjesz to cos musi byc na rzeczy z ta woda...na pewno zrzucisz to po ciazy badz dobrej mysli:) a wiesz orientacyjnie ile wazy twoj chlopczyk??
anoula ja też czasami tak mam że chodze jak szalona i nie ma mnie w domu dlugo i potem jestem mega zmeczona:/ zapominam czasami ze jestem w ciazy a przeciez nie powinnam sie tak forsowac bo jeszcze ta moja szyjka skrocona:/ w nast tyg juz siedze na dupie w domu tylko w srode pojde na badania a w pt do lekarza na wizyte.
Dzisiaj byłam u lekarza z wynikami i fotofaza bialkowa czy cos takiego mam podwyzszone dosc mocno a to jest swiad drog moczowych:/ jakegos grzyba mam no i dal mi jakies leki na to. To przez te antybiotyki i leki co dawali mi w szpitalu:/ ale dla dzidzi scierpie wszystko.
rojek i maagsia w tym szpitalu co ide jest dobra lista wlasnie bo wystarczy ze wezmiesz co tam pisza i starczy. Wiadomo ze tam nie pisze zeby wziasc kosmetyki do malowania i grzebien lub jasiek albo cos do przegryzienia po porodzie ale takto wszystko pisze co dokladnie wziasc.

nie no to mnie załamałyście!:) wygląda na to że ja i DoMisia rozpakujemy się tu jako pierwsze a tylko ja nie jestem spakowana!!! chyba podswiadomie odkładam to pakowanie bo jak to już ktoś mądrze zauważył - jak torba stanie w drzwiach to trzeba będzie wychodzic;-)
ps. dziewczyny wiecie możę czy można prać w pralce ochraniacze do łóżeczka...:confused: wydaje się ze musi byc tak ale z drugiej strony ochraniacze mają wypełnienie i obawiam się czy nie zniszcze srodka. Na metce niestety zero informacji..

Anna Orłowska ta fosfataza mi się z cholestazą kojarzy, ale może coś poknociłam...

anoula ja oba swoje ochraniacze prałam w pralce. Wydaje mi się, że dają tam takie wypełnienia, które można prać

Dobrze Ci się Rojku kojarzy ;) ja ze względu na cholestazę robię fosfatazę alkaliczną (zasadową) regularnie. Nie wiem jak to jest ze świądem dróg moczowych, ale przy cholestazie swędzi całe ciało, najbardziej dłonie i stopy. nie życzę tego żadnej z Was :no:

reklama
anoula - ja też swoje ochraniacze prałam i mają się dobrze :)
Ania - biedulko, co chwilę coś... a mój Miki miał wczoraj 2200 ... :)
zbliza się 23 a mi się spać nie chce... a nawet boję się położyć, że zaraz się skurcze zaczną.... Mały teraz tak szaleje, że wszystko mnie boli i tylko widzę jak mój brzuch się rusza, faluje, skacze... :)

Do góry