• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamy listopad 2013

Ja mdłości mam od jakichś dwóch tygodni - czasem kończą się w wc, czasem nie. Już myślałam, że zaliczam się do grona wybrańców (bez typowych objawów) ale niestety nie ;) I zbrzydł mi mój ukochany żurek i ogórkowa;/

reklama
Mnie odrzuciło od słodyczy na rzecz mięsa. Chociaż są takie dni, że żyję tylko o chlebie z żółtym serem, bo tylko on mi smakuje od samego początku :)
Do dziewczyn która mają już pociechy: jak walczyłyście z rozstepami????? Wiem, ze kremy są dopiero od 2 trymestru, znacie jakieś dobre? Robicie coś teraz by im zapobiec?
Ja mam skłonność genetyczną do rozstepów i musze niestety jak najszybciej zacząć im zapobiegać :(

Hejka.
Podczytuję Was od niedawna, jetem mama listopad 2011 i teraz zostane mamą listopad 2013.
Co do kremów na rozstępy to ja używałam "mustelli 9 miesięcy" oraz jak ktos wyżej pisał oliwki dla dzieci.
Myslę że warto stosować oliwkę, ja wmasowywałam pod prysznicem na mokra skórę, później płukalam się jeszcze wodą i osuszałam ręcznikiem, dzięki temu unikałam tłustych plam na ubraniach no i jeszcze oliwka naprawde nawilżała-bo tak działa na wilgotnej skórze, a na suchej tylko natłuszcza.

kamilka87 ten Twoj maluch to już facet :) Maluchy, to będziemy mieć w listopadzie ;P

a co do lodów, to chodzą już za mną od tygodnia, muszę w końcu się skusić:tak:

Ja już pochłonęłam przez ostatni tydzień pudełko lodów Grycana o smaku CaffeLatte :baffled:

Zjadłam już drugie śniadanie, jogurt i prawie całą paczkę kwaśnych żelków i oczywiście mam ochotę na same niezdrowe rzeczy...

No to teraz mi ślinka na te kwaśne żelki cieknie...:sorry2:

Ja oczywiście już taka śpiąca jestem, jakby była 23, a nie 19...

Jeszcze się Was zapytam o coś. Ostatnio się tak troszkę przestraszyłam, bo na wkładce zobaczyłam taki śluz w konsystencji galarety. Skojarzyło mi się to z czopem śluzowym, który czasem przed porodem odchodzi, gdy szyjka się otwiera... Ale ponieważ nic mi się teraz już nie dzieje, to może to nie to.

dziewczynki ja dzisiaj prasowanie i segregowanie ubrań.

I zauwazyłam że już w prawie w żadne spodnie się nie mieszcze, a brzuch mam okrągły. Na wadze nie widzę dużej różnicy 1 kg. Nie mam problemów z zaparciami może to jelita , progestereon. Aż sie zastanawiam :) Mi to nie przeszkadza:D Ale coż czuje, że będzie to słoniowa ciąża:D Ale piękna:)

Ja dużo schudłam przez 2 lata. Wyczytałam, że jesli wczesniej się było grubszą to zostały naciągniete mięśnie brzucha i brzuch szybciej się pojawia:)

Ostatnia edycja:
reklama
Z ciuchami to u mnie też masakra - spodnie są ciasne a nienawidzę się wciskać (zresztą za ciasne rurki wyglądają jak baleron;p). Na razie przerzuciłam się na leginsy i tuniki - do pracy marynarka i ewentualnie spódnice. Ciuchy ciążowe są drogie - nie wiem, czy jest sens przepłacać. Może lepiej jechać na getrach i leginsach? ;)
Rojku - a ze śluzem to ja mam podobnie. Czasem można nożem kroić;p

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry