• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamy listopad 2013

babypoznan - nie przejmuj sie na zapas, mi też wyszły złe wyniki i ginekolog powiedziała abym jadła żurawinę bądź są takie soki żurawinowe no albo tabletki ProUro.

U mnie dzisiaj śliczna pogoda w słoneczku około 20 stopni i bezchmurne niebo.Oby pogoda dopisała także w niedziele bo zamierzamy rozwozić zaproszenia.

reklama
Witam wszystkie listopadowe mamy :))

Moje dwie kreseczki na teście (chociaż jedna ledwo widoczna) pojawiły się 9 marca (na 4 dni przed spodziewanym okresem). Teraz jestem już w 10 tygodniu ciąży a nasze maleństwo przyjdzie na świat 20 listopada. Jestem najszczęśliwsza na świecie. 7 maja mam drugą wizytę u gina. Jak myślicie, co będę mogła zobaczyć na USG?

To będzie dokładnie ostatni dzień 12 tygodnia. Na wizytę mam przynieść wyniki krwi i moczu - poprzednia wizyta odbyła się kiedy byłam w 6 tygodniu - wtedy lekarz stwierdził, że jest echo zarodka, że maleństwo żyje i wszystko jest w porządku. Od tamtej pory męczą mnie nudności i od czasu do czasu jakby bóle miesiączkowe. Mam nadzieję, że będzie wszystko ok, bo panicznie boję się poronienia. To co prawda nasze pierwsze maleństwo, mimo to jakiś irracjonalny strach pozostaje. A Ty Gusiak88 jak się czujesz? :)

To już będzie dzidziuś, że ho ho :-):-) Zajrzyj sobie na temat o naszych badaniach, usg itd i pooglądaj zdjęcia. Zobacz fotkę
paulagd i pomyśl, że Twój Dzidziuś będzie o tydzień starszy :))))
Ja już czuję się świetnie, tylko non stop głodna, no i do ubikacji często ganiam. Mdłości minęły, czasem tylko brzuch czuję.
I to też moja pierwsza ciąża, też mam najróżniejsze obawy, ale staram się myśleć pozytywnie, a nie się zamartwiać.

Witam nowe mamusie:-)

My już po pierwszym spacerku, słoneczko jednak wygrało z chmurami, mamy teraz prawie 20 stopni. Po drodze wstąpiłam do sklepu, bo zachciało mi się bagietki czosnkowej i kefirku, po drodze wcinałam jak oszalała. A na obiad robię placki ziemniaczano-cukiniowe i znowu kefirek:-) To teraz mój najlepszy napój:-)

Zazdroszczę!!! Ja jestem w pracy, która mi absolutnie nie idzie (taka jestem rozkojarzona). Zjadłam już drugie śniadanie, jogurt i prawie całą paczkę kwaśnych żelków i oczywiście mam ochotę na same niezdrowe rzeczy...A dotleniać będziemy się dopiero po południu - mamy z mężem postanowienie, że robimy spacerki codziennie po 40 minut :) Pozdrawiam

Według obliczeń jestem teraz (a właściwie od jutra) w 10 tyg ciąży - więc do końca trymestru jeszcze trochę. Pytań i obaw jest mnóstwo, ale z drugiej strony nie ma co się zadręczać. Przyjdzie na to czas :) Teraz nie mogę doczekać się kolejnej wizyty no i pierwszych ruchów. I mam nadzieję, że praca będzie mi lepiej szła, bo jak na razie lipa ;)

reklama
Hejka,
ale cudna pogoda :) Witam Mamo Kangura.
Jak ja Wam zazdroszczę, że już macie 10 tydzień, ja dopiero 7 i doczekac się nie mogę az będzie już 2 trymestr. A ten czas płynie tak wolno :(
Musze się pochwalić (może to zabrzmi dziwnie, ale dla mnie kolejny objaw ciąży to powód do dumy) wczoraj zaliczyłam pierwsze poważne mdłości zakończone wizytą w toalecie :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry